Call of Duty: Black Ops

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Исто што и беше за WaW.. Многу работи извадени од CoD4.. Доаѓа Infinity Ward, прави многу поразлична CoD.. Сега Treyarch, и повторно играва доста наликува на нејзиниот претходник... Им треба малку креативност..
Само да стават dedicated сервери, можност за модови, добри мапи за SnD, доста балансирање и играва доживува голем успех.. Инаку, ќе е исто како и MW2.. Успех кој ќе трае многу кратко, додека да здосади играта, и ќе се вратат играчите на CoD4 / CoD2...

Fancy сензори на оружјата, камери, RC автичиња со бомби на нив.. Што е следно? Роботи?
Чудно е во што CoD1 еволвира..

Абе кој му е гајле што ќе има у играта, само интересна да е.И долга, MW2 многу кратка беше.И бољи да иам колица со бомба на неа него nuke.

Исто што и беше за WaW.. Многу работи извадени од CoD4.. Доаѓа Infinity Ward, прави многу поразлична CoD.. Сега Treyarch, и повторно играва доста наликува на нејзиниот претходник... Им треба малку креативност..
Само да стават dedicated сервери, можност за модови, добри мапи за SnD, доста балансирање и играва доживува голем успех.. Инаку, ќе е исто како и MW2.. Успех кој ќе трае многу кратко, додека да здосади играта, и ќе се вратат играчите на CoD4 / CoD2...

Fancy сензори на оружјата, камери, RC автичиња со бомби на нив.. Што е следно? Роботи?
Чудно е во што CoD1 еволвира..
Вака сеа, по ред ќе почнам :)
Кога е во прашање креативноста и иновативноста, Treyarch се мајстори. Во трејлер од само 1 ипол минута успеаа да ни прикажат колку нови работи ќе има. Од нови оружја како што се тие „летачките ножиња“, лакот со „стрела“, до нови мапи па се до нови killstreaks како количето. Многу ми се допаѓа тоа што го следеле примерот на Modern Warfare 2, па така цел интерфејс и заедно со гејмплејот многу потсетува на Modern Warfare 2. И потврдено е дека ќе има dedicated сервери, што значи Treyarch не се грижат само за профитот :) Кој, сигурен сум, нема да биде мал.
За Modern Warfare 2, нема да се сложам, успехот на играта не беше краток, беше НАЈГОЛЕМ досега, со намјмногу профит. Јас не познавам ниту еден кој што ја пробал Modern Warfare 2 па се вратил на COD4. Во оваа група сум вклучен и јас. Тоа што легитимната верзија не поддржува модови е голема штета. Секоја чест на AlterIWnet, усеаа да ги вментнат модовите во играта, да ја направат да се игра без Steam а истовремено да работат lobby invites што овозможува играње со другари, clan wars т.е. ја прави играта доста компететивна.
Модовите што се пуштени во употреба не се бројат на прсти :)
Тука се познатиот ProMod, па iSnipe, па Roll the Dice, Zombie Mod, Hide n' Seek, Gun Game, Aliens vs. Predator, Terminator Invasion, Scoutzknivez, Throwing Knife Mod, Dodgeball и уште многу многу други.. И ај сеа, како може да ти стане досадно со толку модови? Има да се оставиш на играва..CoD4 да не имаше повеќе? :)
Можеш да хостираш сервер за 2 минути со било кој од наведените модови со вметнување на неколку команди во конзолата и со помош на Host Tool да хостираш сервер во кој потоа ќе може било кој од твоите другари да влезе преку IP. Добра замена за dedicated серверите, а? :)
Прашање на време е кога AlterIWnet ќе стане доволно познато и колку од легитимните играчи ќе се префрлат на AlterIWnet заради можносите кои ги нуди.

Пошто играва ќе се одвива за време на студената војна мислам дека е малку претерано со додатоците но се надевам дека нема да има многу од мултиплеер додатоците во синг плеерот.

Фициани јас долго време ја играм MW2 на AlterIWnet и воопшто не ми се допаѓа ако продолжат тоа и на други игри. Јас MW2 си ја имам на PS3 ама морам да признаам многу е подобра на pc, а бидејќи неможев да давам уште 60евра нова да купувам почнам да играм на AlterIWnet. Ова што го прават со MW2 го разбирам, прават протест затоа што нема dedicated servers. Стварно сте вложиле многу да успеете со MW2 но не продолжувајте и на други игри.

Вака сеа, по ред ќе почнам :)
Кога е во прашање креативноста и иновативноста, Treyarch се мајстори. Во трејлер од само 1 ипол минута успеаа да ни прикажат колку нови работи ќе има. Од нови оружја како што се тие „летачките ножиња“, лакот со „стрела“, до нови мапи па се до нови killstreaks како количето. Многу ми се допаѓа тоа што го следеле примерот на Modern Warfare 2, па така цел интерфејс и заедно со гејмплејот многу потсетува на Modern Warfare 2. И потврдено е дека ќе има dedicated сервери, што значи Treyarch не се грижат само за профитот :) Кој, сигурен сум, нема да биде мал.
За Modern Warfare 2, нема да се сложам, успехот на играта не беше краток, беше НАЈГОЛЕМ досега, со намјмногу профит. Јас не познавам ниту еден кој што ја пробал Modern Warfare 2 па се вратил на COD4. Во оваа група сум вклучен и јас. Тоа што легитимната верзија не поддржува модови е голема штета. Секоја чест на AlterIWnet, усеаа да ги вментнат модовите во играта, да ја направат да се игра без Steam а истовремено да работат lobby invites што овозможува играње со другари, clan wars т.е. ја прави играта доста компететивна.
Модовите што се пуштени во употреба не се бројат на прсти :)
Тука се познатиот ProMod, па iSnipe, па Roll the Dice, Zombie Mod, Hide n' Seek, Gun Game, Aliens vs. Predator, Terminator Invasion, Scoutzknivez, Throwing Knife Mod, Dodgeball и уште многу многу други.. И ај сеа, како може да ти стане досадно со толку модови? Има да се оставиш на играва..CoD4 да не имаше повеќе? :)
Можеш да хостираш сервер за 2 минути со било кој од наведените модови со вметнување на неколку команди во конзолата и со помош на Host Tool да хостираш сервер во кој потоа ќе може било кој од твоите другари да влезе преку IP. Добра замена за dedicated серверите, а? :)
Прашање на време е кога AlterIWnet ќе стане доволно познато и колку од легитимните играчи ќе се префрлат на AlterIWnet заради можносите кои ги нуди.
За креативност.. Не се Treyarch баш мајстори (добро, не се ни лоши).. Во споредба со IW, не се баш добри... Спореди само разликата помеѓу CoD2 -> CoD4 / WaW -> MW2 со разликата помеѓу CoD4 -> WAW / MW2 -> BO.. Очигледно е дека IW се многу по иновативни... За успехот на MW2.. Како гледаш ти на зборот успех? Ако се збори за профит, тогаш MW2 има многу, многу поголем успех... Ако се збори за играност... Имаше успех, кој веќе го нема (CoD4 и CoD2 се поиграни..).. Јас всушност знам дека доста голем дел од CoD4 заедницата има пробано MW2... (Доста добар доказ е и фактот дека на i38 LAN се играше MW2, и дека тимови како Fnatic, Dignitas, iQPad, Reason, Infused беа присутни... сите тие тимови се сеуште на CoD4)... Знам дека се прави Promod за MW2... Верувај ми, CoD4 заедницата е во тек со целата CoD франшиза.. Но спореди го тој Promod со Promod на четворката... Очигледно е дека е MW2 сеуште далеку.. Играта има голем потенцијал, но треба уште многу модифицирање, а како играта нема поддршка за модови и алатки, тоа напредување ќе оди поспоро... За другите модови и за CoD4 и за MW2 неможам да зборам, бидејќи не сум бил баш заинтересиран во нив.. Како што рече и ти, само во прашање е време кога заедницата (во овој случај AlterIWnet) ќе ја модификува MW2 доволно за да може заедницата и целата сцена да се префрли...

А чекај сеа, што му фали на CoD4 или MW2 без (мултиплеер) модови. Јас лично не сакам модови. Кратко кажано, модовите те ограничуваат на ваков или онаков начин. Пример промод. А пак оние модови кои ја менуваат и содржината а не само правилата како Zombie mod, paintball, alien vs predator се слаби и по 30 секунди игра веќе ми е досадно. По некоја минута се исклучувам.
Во неизменити имаш најголема слобода и тоа е добро. (Добро сега, секогаш се најдува некој нуб кој ќе бара да те кикнат/ќе те кинки ако е хост оти си го отепал со greande launcher и сл.)
Во MW2 единствена работа што ја намалува компетитивноста е немањето посветени сервери. Има можност за приватни игра но не е тоа тоа.

А за иновативноста, IW со CoD2 донесоа некои иновации во жанрот но не многу значајни (и други носеле иновации), но со CoD 4 го редефинираја поджанрот од ФПС со современо војување. MW2 немаше иновации во механиката на играње.

А чекај сеа, што му фали на CoD4 или MW2 без (мултиплеер) модови. Јас лично не сакам модови. Кратко кажано, модовите те ограничуваат на ваков или онаков начин. Пример промод. А пак оние модови кои ја менуваат и содржината а не само правилата како Zombie mod, paintball, alien vs predator се слаби и по 30 секунди игра веќе ми е досадно. По некоја минута се исклучувам.
Во неизменити имаш најголема слобода и тоа е добро. (Добро сега, секогаш се најдува некој нуб кој ќе бара да те кикнат/ќе те кинки ако е хост оти си го отепал со greande launcher и сл.)
Во MW2 единствена работа што ја намалува компетитивноста е немањето посветени сервери. Има можност за приватни игра но не е тоа тоа.

А за иновативноста, IW со CoD2 донесоа некои иновации во жанрот но не многу значајни (и други носеле иновации), но со CoD 4 го редефинираја поджанрот од ФПС со современо војување. MW2 немаше иновации во механиката на играње.
Sosem se soglasuvam so tebe. I za modovite i za se ostanato sto kaza. A vtora rabota sto e glupavo vo alterIWnet e sto ima mnogu cesto noob hostovi. A se razbira vo alterIWnet hostot ima moznost da te kikne ili banuva. Sekoj den od kako igram mi se slucuva barem po 10 pati da me kiknat. Samo poradi toa sto imam 50+ kills (sekogas poveke od hostot). I Poradi ljubomora hostot sekogas vika deka imam nekoj hack i me kika ....

Според моето мислење, Treyarch се подоброуваат со секоја искочена CoD создадена од нив. Верувам дека Black Ops ќе им биде рамна на MW1 и MW2 според игривоста.

Еве за се ново што има:
Крајoт најмногу ми се допаѓа ... :)

Доколку сте заинтересирани, на сајтот на tek-9(заедница за компетитивно cod4 играње) можете да поставите прашања до Treyarch.. Се бираат најдобрите прашања, и ги поставуваат на Treyarch Community Manager, Josh Olin. Како и што очекував, скоро сите прашања беа за распоредот на мапите, модовите, конзола, античит, компетитивно играње итн... (И мора да го напоменам прашањето кое највеќе ме насмеа „We know the game will be shit, so.. What's your favorite color?“..
Потоа наидов на новости од bashandslash.com (уште еден сајт за cod)..

Значи , од сето тоа што прочитав , Tl;Dr верзија :
Што прочитав од коментарите на tek9, потврдено е lean и dedicated сервери...
И.. Според некои „потврдени“ извори, bashandslash откриле дека играва ќе има dev console и open mod tools (подоцна од излегувањето, не веднаш..).. Тоа било потврдено и на callofduty.com

We plan to open the game up for modding sometime post-launch. We do not know yet to what extent you will be able to mod the game. There are some purely technical issues related to engine and internal tool enhancements that do not easily fit the modtools paradigm. We have looked at it close enough to see that it is non-trivial and we will have to pick it up again post-launch. Right now we are completely focused on finishing the game.

And, dev console: confirmed.

Значи, заклучок..
Има configs, scripts, binds, cvars, mods.... Иако на почетокот ќе нема mod tools, не гледам причина зошто да нема модови (и MW2 нема mod tools :P )...

Значи овој пат се ставени во обзир и PC гејмерите, така да очекувам голем успех од оваа игра...

ова веке ми се свиѓа.. иако не сум љубител на WW2 игрите ја очекувам Black Ops.

ова веке ми се свиѓа.. иако не сум љубител на WW2 игрите ја очекувам Black Ops.
Супер што не си љубител на WW2 игрите бидејќи Black Ops не е во време на WW2 :). Немало хелихоптери тогаш а посебно не моделот UH-1 Huey ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom