Call of Duty: Advanced Warfare

• Креатор на темата Креатор на темата Awake
  • Време на започнување Време на започнување

Ја пуштив еднаш, со дифолт сетинзи и почна филмче после лоадинг. Стиснав одма Ескејп, па барав опшн и акнав се на Хај/Ултра што можеше и се укопа после. Ќе пробам после пак да ја пуштам. Ако не ја биде, ќе си зеам рам, и така е у план. Кога, е тоа ќе видиме.

Ништо чудно, кога Modern Warfare 2 лапаше 2 гига во 2009, после 5 години тоа да се зголеми дупло е, можам да кажам, очекувано.

Modern Warfare ја имам играно кога искочи на амд дуал кор 2.0 гига херци, 1 гига рам и 7600 gs графика и тоа мулти без сецкање па сеа ти види, игрите после како Black ops не ги бива у тој поглед освен MW3 која исто е еден апгрејд на МW2 од infinity ward.

Modern Warfare ја имам играно кога искочи на амд дуал кор 2.0 гига херци, 1 гига рам и 7600 gs графика и тоа мулти без сецкање па сеа ти види, игрите после како Black ops не ги бива у тој поглед освен MW3 која исто е еден апгрејд на МW2 од infinity ward.
Не зборев за првата Modern Warfare, која беше прилично лајт и не користеше повеќе 700-800 мега од рамот. Да, можеби нема логика двојката да троши дупло повеќе, бидејќи сепак не користеше нов енџин, но нема што да те лажам, ја имам проверено на неколку различни компјутери. Но на тие компјутери со 2 гига рам користеше околу 1.5 гига, додека на тие со 3+ гига, како што кажав, користеше 2 гига без проблем.

Не зборев за првата Modern Warfare, која беше прилично лајт и не користеше повеќе 700-800 мега од рамот. Да, можеби нема логика двојката да троши дупло повеќе, бидејќи сепак не користеше нов енџин, но нема што да те лажам, ја имам проверено на неколку различни компјутери. Но на тие компјутери со 2 гига рам користеше околу 1.5 гига, додека на тие со 3+ гига, како што кажав, користеше 2 гига без проблем.

Моја грешка, сум заборавил 2 да ставам, иначе четворката е безвременска, револуционерна у поглед на графика и гејмплеј, на времето у 2008 кога искочи сите со 512 мб рам можеа да ја играат на крш компјутери што се вика, беше оптимизирана у пм, после истото го повторија со MW2 иако таа може да се каже дека земаше нешто више рам, сепак незначајно.

Ја изиграв кампањата, онака, мех, очекувано беше, ништо изненадувачки, иако малце искрено ме фасцинираа некои оружја. :D Најубаво ми беше тогаш кога ликот игра во тој како робот што личи, не знам што е. :D Ме потсеќаат на оние од Матрикс третиот дел. Таа мисијата кога се влегува дома кај главниов ме потсеќаше ко да играм AC, со свиркањето. :D Али главниов протагонист за све е способен: и тенк да вози и авион. :D

не ми се верува ја врти и на 4 гб се разбира кочи ама како на low settings малце пукањето зафркава сепак ќе мора на монструмот pc да ја играм :icon_mrgr:

Сега ми се симна фала богу. И поигра неколку мисии. Добра е. Не е лоша.
Првата мисија малку ми кочеше па намали од 1080p на 720p и "Optimal Video Settings" и малку ги појачав текстурите оти изгледа како :гомце: на LOW.
Сеа незнам шо се дешава ама иде 60-70 FPS :vozbud:.Добро е оптимизирана за PC. За разлика од некои игри.
Само Call of Duty е. Колку и да стават нови играчки и нови работи, тоа е.
Свиѓат ми се филмчињата. Ногу детлно. И Quick Time Events. Уау.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Толку е исхејтана играва, а всушност стварно е добра. Само што ја поминав, настрана тоа што не ми се свиѓаше одењето во иднина, се друго е маестрално напраено. Кевин Спејси, како да го гледам на House of Cards, ликовите се направени пререални. Приказната е многу добра, не очекував таков микс на настани и ред други работи. Стварно се е добро.

Препорачувам.

Толку е исхејтана играва, а всушност стварно е добра. Само што ја поминав, настрана тоа што не ми се свиѓаше одењето во иднина, се друго е маестрално напраено. Кевин Спејси, како да го гледам на House of Cards, ликовите се направени пререални. Приказната е многу добра, не очекував таков микс на настани и ред други работи. Стварно се е добро.

Препорачувам.
Не е играта хејтана туку серијалот.

Препорачувам.
Само затоа што се вика Call of Duty луѓето ја хејтаат, иако ја немаат пробано играва.

Дали тоа значи дека Call of Duty, Call of Duty 2, Modern Warfare и Modern Warfare 2 се хејтани исто така?

Само затоа што се вика Call of Duty луѓето ја хејтаат, иако ја немаат пробано играва.

Дали тоа значи дека Call of Duty, Call of Duty 2, Modern Warfare и Modern Warfare 2 се хејтани исто така?
Не, ама кога ќе се претера со нешто скроз исто 8 години - да, се ствара хејт без разлика дали последниот продукт е добар или не.

Јас лично иако не сум ја пробал - точно знам што да очекувам од неа. И да, можеби ќе ја пробав бидејќи има добри ревјуа, ама па од друга страна тоа што зафаќа 55 гига и бара 6 гига рам ми кажува дека Activision уште си тера со истиот неоптимизиран енџин и едноставно не планирам да губам време со неа.

Најглупавата и најкратката од сите call of duty до сега и скроз е исти фонтот нема никаква промена во графиката,иако викаа дека графиката ќе отскокнува од другите call of duty нема ништо од тоа ,инаку е мн добро оптимизирана за пц али џабе истото срање over and over again.

Баш прочитав кога ја барав по торентите: "45 GB, One more reason for me to hate this."
А да престанеа да ги прават CoD (нели со Ghosts бидна 10 години) Да беше Дрн Дрн: Advanced Warfare немаше да има толку хејтање.

ПС: Не се препорачани за под 17 год.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom