Call of Duty 4: Modern Warfare

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ја играв на Pentium 4 2.4 GHz ram 1gb и графичка GeForce 5200 128 ram. Не ме прашувајте на шо резолуција играв од играте беше наместено и си ја свртев. Ама не можам multiplayer да играм ми вика Serial key in use:toe:

јас некако не им верувам на овие минимални побарувања(иако истите ги пишува и во инсталацијата) бидејќи јас имам:

CPU:3.6Gh Dual Core Processor
RAM:960
Hard Drive:200GB(имам 8 слободно)
Video card: NVIDIA Geforce 6200,

Играта ја свртев пред 1 недела без никакви проблеми...

Ја ќе ја играм Call of Duty:4, кога ќе испадне Call of Duty:15 :lol:

Без проблем ја играм Call Of Duty 4 на следнава конфигурација:
CPU: 2.8GHz
RAM: 768MB
GPU: nVidia 7600GS 256MB

Јас го пројдов крајот за 3 дена. Али нон стоп играв. :) На оваа конфигурација:
CPU: Core 2 Quad Q6600 2.4 Ghz 8mb Cache 1066 Mhz ( Overkloknat na 3.0 )
RAM: 4GB Kingston 800 Mhz
Graphic - Asus EN8800GT TOP ( 10 % Faster )

Ја играв се на Ultra и на најголема резолуција. По јака игра до сеа неам играно. :D

1200 евра го земал.
И минималните конфигурации гледајте ја само бројката пред графичката.
Тоа е минимумот генерација на графичка потребна за да ти ја пушти играта.
Значи се бара во превод SM 2.0 (shader model 2.0) и која било од 6-ките ја пушта.
Е сеа на пример 5950 иако е во перформанси појака од 6600ката,нема да ја пушти зашто мислам дека е SM 1.1

Malku e offtopic prasanjeto ama me interesira sto pari e grafickata? 8800 gt? jas ja imam starata 6800 gt eden od najuspesnite modeli na nvidia i bez problemi ja igram cod 4 na medium nakaj high setings

Играта е супер пред 3-4 дена ја превртев и стварно луда e играта а и не ми се виде многу тешка, се на се ја играв околу 4-5 саати.
Иначе ја играв на:

CPU:3.00Ghz
VGA:Nvidia GeForce 7300 LE 256MB
RAM:1 Gb Kingston DD2

jas ja prevrtev za 2 dena sea veke ne mi e interesna a mozebi i dvapati ja prevrtov bidejki sekoj den ja igram
na graficka geforce 8400m g intel core 2 duo t5250

За тие што ги интересира, Infinity Ward пуштија на нет алатки за правење модови и мапи за CoD 4. Потребно е да се инсталира patch v1.4 (брз download, германски сервер), па над инсталацијата да се отпакуваат алатките. Ако има некакви проблеми, може да се симне и инсталира mod tools patch v1.1.. ајде сега на работа :)

Да ми помогне некој со кракот на играва пошто ме заебава нешто дали ја не го копирам како треба али јебему не копирам прв пат крак дали тоа од имаге-то или има и едно трето цеде со три фајла од кои еден е инфо а ти е другите како да не се крак ?

Абе и јас едвај чекав да излезе ама јбг на 2 ДВД цедиња е. Тоа ќе бара многу голема конфигурација + што нејкам да го преоптоварувам компјутерот.

da ve prasam nesto ja instaliram igrava ja pustam prai load na prvata misija i se isklucuva

Немаш добри драјвери за графичката или пак имаш некој Mx графичка што не ја подржува играта.
Пиши конфигурација тука.
А како што напоменав краковите од сега ќе ги викаме game fixes или No-CD fixes и ги имате сите легално тука
www.gameburnworld.com

Еве од мене еден скриншот што играм на интернет

cod4lk0.jpg

20 убиства по ред без да згинам :salut:

PS : моментално сум 35 левел ... т.е. мајор :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom