Имам проблем со интегрирање на web site administration со користење на MySQL база во која чувам users, roles итн итн. Значи, со Исусови маки успеав да средам, со помош на web site administration tool, за креирана база да ја исполнам динамички со потребните табели и полиња.Креирав во web site administration tool еден корисник како админ, но имам проблем кога тоа сакам да го направам во заднинскиот код во .aspx.cs.
Значи, внесени се MySql.Data и MySql.Web референци во апликацијата. Кога се обидувам да внесам нов user при најава со кодов:
Код:
MembershipCreateStatus p;
MySQLMembershipProvider my_mp = new MySQLMembershipProvider ();
my_mp.CreateUser("user_name", "pass", "email", "Question", "Answer", true, null, out p);(
ми паѓа апликациата и се јавува:
Could not load file or assembly 'MySql.Data, Version=6.2.1.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=c5687fc88969c44d' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
Проблемот е што никаде не ја користам таа верзија.. значи буквално никаде ја немам. Ги пребарав и цел machine.config фајл, ама оваа верзија на MySql.Data никаде ја нема. Ако некој воопшто работел со ова и наишол на овој проблем, ќе молам да помогне
Гугл и јас се откажавме.