БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
Вие карајте се меѓусебно додека они вооружани се шетаат низ државата... и едните и другите.

Наместо да се соедините против непријателот, вие дури и под притисок наоѓате сила да се карате меѓусебно. :uvo:

Гледам бројките се во мода па ај пак...
1. Сите прифатете дека кој и да е вооружен (освен МВР и АРМ) не е добро ниту пак дозволено.
2. Сите прифатете дека грешка беше што не се осудија србите кога маршираа вооружани во Македонија.
3. Сите едногласно осудете ги србите.
4. Сите прифатете ја грешката дека блгарите не смиееја вооружани во камофлажи да влезат во македонија.
5. Сите осудете ги блгарите за нивното непочитување кон нашата земја и нашиот народ.
6. Сите осудете ги надлежните (Претседател, Влада, МВР, МНР, разознавање и секој друг што требал да знае за ова)

Можно е ова?:smir:
Да, можно е, и тука прашањето.... што правеле нашите служби тогаш?

Да, можно е, и тука прашањето.... што правеле нашите служби тогаш?

get-smart_old.jpg

Значи треба некако да се достави протесна нота до надлежните.
Треба да се искаже загрижаноста за бедбедноста на граѓаните во државата.
Дали некој знае како може да се направи тоа?

се вртиме во круг.

1. се помочале, уште кога бранко им ги направи гробиштата.НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНАТА ЗЕМЈА која дозволува и на грците и на бугарсите и на србите германците енглезите и на кој ти не, гробишта, собиранки,паради школи...и тоа за мене е во ред...НО ЗА ВОЗВРАТ добива апсења и прогонства на македонци, каменување на домови, малтретурање на камионџии...да не спомнувам гробишта, собирања права и реципроцитет.

2.прекршиле закон за носење оружје, не ти треба допис од мвр..иди на право ке го најдеш.законот е закон..значи од званичен орган.

3.тоа се фактите, од политичка правна и човечка гледна точка...Ако некој не гледа проблем во вооружена странска војска..ок..утре и по маало нека се шетаат..само да не биде моето

Мене ми личи на премногу теорија и емоции а факти и документи нема!

Бугарите направиле прекршок ако нелегално поминале граница, го шверцале оружјето, прекршиле протокол или го прекршиле законот на РМ но да не заборавиме дека како членка на НАТО се официјално СОЈУЗНИК и за нив најверојатно важат посебни правила.

Те прашав што од ова може да се докаже? Значи без емоции со факти и документи инаку ќе остане многу врева за ништо.

Пс. Колку те разбрав ти повеќе си бесен на владата отколку на Бугарите, они повеќе му доаѓаат како колатерална штета на незадоволството од политиката на државата.

Бугарите направиле прекршок ако нелегално поминале граница, го шверцале оружјето, прекршиле протокол или го прекршиле законот на РМ но да не заборавиме дека како членка на НАТО се официјално СОЈУЗНИК и за нив најверојатно важат посебни правила.

Те прашав што од ова може да се докаже? Значи без емоции со факти и документи инаку ќе остане многу врева за ништо.

Па нормално треба да се видат сите закони, прописи, правила и спогодби... но ме интересира дали сега цел НАТО ќе одговара како провокатор во знак на единството во алијансата? Мислам кога една членка не ја сакаше Македонија во НАТО, цел нато застана зад таа членка. Дали сега едногласно ќе прифатат одговорност?

Зашто т'рсите под вола теле? Да не би тези „тежко в'ор'жени” војници да са влезли без знанието на властите на Македонија? Това е почетен караул и затова са с автомати, но п'лнителите едва ли са били с патрони.
А когато Косово објави независимост не се ли стрелјаше от радост от хора, които не би трјабвало да носјат ор'жие в нјакој македонски градове и села?
јавно нјакој хора в Македонија по цјал ден т'рсјат с какво да наклеветјат Б'лгарија. Както по-горе се писа ... какво ште б'де следваштото, че јадем деца?

Пс. Колку те разбрав ти повеќе си бесен на владата отколку на Бугарите, они повеќе му доаѓаат како колатерална штета на незадоволството од политиката на државата.

Ок силен, без политика и логика..идеме направниот дел...објснет во неколку страни еве ке го збиеме.

1.НЕДОЗВОЛЕНО НОСЕЊЕ ОРУЖЈЕ...законот е јасен за ова..поофицијално попроверено здравје..значи со закон само АРМ И МВР се овластени да носат оружје

2.НАТО војници, доколку бугарската војска е од контигентот на кфор тогаш повторно прави прекршок бидејки си посебни договори се утврдени конвоите патиштата и придружбата за нато припадниците, за несоодветна документација на грците неим беше дозволен премин преку однапред утврдена рута, неоти параден башибозук вон секаквидоговори рути и придружби

3.Бесен сум на сите влади.ако ова е со дозвола(значи само парадата без автоматите и маскирните) кој ја дал кога добро ја знаеме состојбата на македонците во бугарија, ако не е со дозвола кај се нашите служби да детектираат и спречат...ова е политичко човечкиот елемент.

да се навратиме на правниот елемнт за првите две точки...законот за оружје го имате а ако прогуглате малце најверојатно ке се најдат и нато меморандумите за транзит низ македонија. гробиштата во ново село не се означени како транзитен нато коридор.

ЗНАЧИ немале право воопшто да бидат таму, немале право да носат оружје.

почисто не може да биде

Зашто т'рсите под вола теле? Да не би тези „тежко в'ор'жени” војници да са влезли без знанието на властите на Македонија?
А когато Косово објави независимост не се ли стрелјаше от радост от хора, които не би трјабвало да носјат ор'жие в нјакој македонски градове и села?

Е,ајде де и јас го тврдам истото.
Ама,нели сме си Макета,Макета и ке си останеме.(Што е Маке,се е јунак:wink:)

Такви сме-дрвени,лукови глави.

Ок силен, без политика и логика..идеме направниот дел...објснет во неколку страни еве ке го збиеме.

1.НЕДОЗВОЛЕНО НОСЕЊЕ ОРУЖЈЕ...законот е јасен за ова..поофицијално попроверено здравје..значи со закон само АРМ И МВР се овластени да носат оружје

2.НАТО војници, доколку бугарската војска е од контигентот на кфор тогаш повторно прави прекршок бидејки си посебни договори се утврдени конвоите патиштата и придружбата за нато припадниците, за несоодветна документација на грците неим беше дозволен премин преку однапред утврдена рута, неоти параден башибозук вон секаквидоговори рути и придружби

Има закони и закони!

Ќе ти кажам пример.

Во Австрија не е дозволено монтирање статични знаменца на кола бидејќи таа привилегија е резервирана само за државници и дипломати.

Бидејќи за време на ЕУРО 2008 сите коли почнаа да носат такви знаменца владата домесе одлука во период од 3 месеци законот да не се спроведува.

Што сакам да кажам. Најверојатно постои посебна одлука на владата каде војници на НАТО (можеби постои и екстра со Бугарија) имаат право во одредени услови да носат оружје и за нив како недржавјани на МК да важат посебни правила. Со други зборови за војска и држави важат посебни правила кои не мора да се исти со тие за цивилното население.

Логично истото био важело и за македонските војници во соседните земји. Некаков договор сигурно е потпишан.

3.Бесен сум на сите влади.ако ова е со дозвола(значи само парадата без автоматите и маскирните) кој ја дал кога добро ја знаеме состојбата на македонците во бугарија, ако не е со дозвола кај се нашите служби да детектираат и спречат...ова е политичко човечкиот елемент.

ЗНАЧИ немале право воопшто да бидат таму, немале право да носат оружје.

На дел од тврдењата ти одговорив погоре но ќе ти потенцирам дека Бугарија е сојузник, членка на НАТО, не поддржува за приемот во НАТО и ЕУ, не призна под уставно име како прва земја, ни помогна за време на ембаргото и колку толку е толерантна за разликите кои ги имаме во однос на историјата.

Сега кажи ми со кој образ би можел да им забраниш ти или било која влада да си ги посетат гробиштата или да правиш паралела со Елада, земја со која сме во војна од 91?

Ако Бугарија еден ден реши стварно да се сврти против Македонија (ако им пуне филм) тек тогаш многу ќе видат што значи борба на два фронта која практично и не може да се добие.

Многу не мислат на таква можност а би требало!

eve sto dobiv na mejl pred 20-na minuti(koj se ovie pa sega pobogu):
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]Garda VOJVODI[/FONT]
[FONT=&quot]Sop{tenie br.2[/FONT]
[FONT=&quot]U{te edna pobeda na neprijatelot, pomognati od Gruevski[/FONT]

Bra}a braniteli na svetata Makedonija!
Svedoci sme na u{te edna izgubena bitka od na{ite prijateli, pomognati od predatelot Nikola Gruevski. Ja izgubivme bitkata za nacionalniot identitet protiv grcite, ja izgubivme pravoto da imame svoja crkva od srbite, i sega izgubivme u{te edna golema bitka: DOSTOINSTVOTO!
Nikola Gruevski, javno se poka`e koj i {to e i sega zavisi od nas kolku ke sakame toad a go vidime i razbereme. Nikolla Gruevski gi predate branitelite samo da ne gi naluti svoite prijateli od DUI, odnosno neprijatelite od Makedonija koi vo 2001 godina se obidoa da ja okupirat Makedonija. Vo 2001 godina, nie, vie i padnatite braniteli zaedno ja branevme Makedonija od tie teroristi koi deneska za Gruevski se pova`ni od makedonskiot narod.
Ve povikuvame!
Garda VOJVODI ve povikuva site bam, ~lenovi na DOSTOINSTVO, porane{nite pripadnici na bezbednosnite sili, policajci, vojnici, lavovi i vojvodi, zaedno da se obedinime i da im poka`eme na site deka nitu Gruevski, nitu Ahmeti, pa nitu megunarodnata zaednica ne mo`e da igra so na{ata sveta zemja i so na{ite hero ii nivnite deca.
Da znaete!
Da znaete deka ne sme sami i slabi, tuku zad nas soti Majka Bugarija koja ke ni pomaga kako {to ni pomaga{e iv o 2001 godina, iv o vtorata svetetska vojna, iv o prvata svetska vojna, a nie nikoga{ ne znaevme da i ka`eme BLAGODARAM i sekoga{ praevme koalicii i partnerstva so na{ite neprijateli.
Vreme e da go za~uvame naweto Dostoinstvo i da ja spasime Makedonija!
General. Aleksandar Bugarin
Skopje, 21.11.2008​
pa dobro bre ovoj bil general ovie se komandanti,pa boze mili koj bre ke bide kurir,trubac,guster i tako dalje>Pa bre gi zemaa site celni mesta i posle aj vie pridruzete se! Nema sansi bre!Jas ke si formiram svoja mornarica i ima da bidam admiral flote!Ke se zalagame za obedineta Makedonija pod protektorat na Norveska(za inat na Svedska)!

Има закони и закони!

Најверојатно постои посебна одлука на владата каде војници на НАТО имаат право во одредени услови да носат оружје и за нив како недржавјани на МК да важат посебни правила. Со други зборови за војска и држави важат посебни правила кои не мора да се исти со тие за цивилното население.

постои и таа е прекршена, одредените услови за носење оружје се во конвој, со обезбедена придружба.ТОА СЕ ПОСЕБНИТЕ ПРАВИЛА, никаде никогаш не е договорено да можат автоматско оружје да носат вон тој мандат.самиот транзит ти е посебниот договор.

На дел од тврдењата ти одговорив погоре но ќе ти потенцирам дека Бугарија е сојузник, членка на НАТО, не поддржува за приемот во НАТО и ЕУ, не призна под уставно име како прва земја, ни помогна за време на ембаргото и колку толку е толерантна за разликите кои ги имаме во однос на историјата.

Големи јајца ако е нато членка, баш причина повеке да се држи до законите и правилата, и Грција беше па марш назад, и сад се и германците се и французите се, па не ги видов со автомати во Битола!!!

Сега кажи ми со кој образ би можел да им забраниш ти или било која влада да си ги посетат гробиштата или да правиш паралела со Елада, земја со која сме во војна од 91?
Со кој образ јас??? со кој образ тие бараат...башака тоа јас не сум да се забрани прослава, туку да се издејствува реципроцитет за прославата на гробот на сандански и да се придржуваат до правилата, без маскирни униформи и оружје.а поредба со грците правам бидејки истите хорор прикаски сум ги слушали од пиринци и од егејци...

Ако Бугарија еден ден реши стварно да се сврти против Македонија (ако им пуне филм) тек тогаш многу ќе видат што значи борба на два фронта која практично и не може да се добие.

кај да ги стресеме гаките???Борба на два фронта со Бугарија:vozbud::vozbud:Бугарија куче на ланец не поразлично од нас...прво..второ на сешто ни направија и ни прават како можеш воопшто пост по пост да бараш било оправдание или утеха??? ти маршираа со шмајзери во бугарски униформи во сред сео, ти се помочаа на законите државата и народот..тоа е...џабе се тешиме

второ на сешто ни направија и ни прават како можеш воопшто пост по пост да бараш било оправдание или утеха??? ти маршираа со шмајзери во бугарски униформи во сред сео, ти се помочаа на законите државата и народот..тоа е...џабе се тешиме

Ниту барав оправдание нити утеха туку докази дека некој закон е прекршен.

Едноставно за оваа работа имаме различно гледање на работите.

постои и таа е прекршена, одредените услови за носење оружје се во конвој, со обезбедена придружба.ТОА СЕ ПОСЕБНИТЕ ПРАВИЛА, никаде никогаш не е договорено да можат автоматско оружје да носат вон тој мандат.самиот транзит ти е посебниот договор.

Големи јајца ако е нато членка, баш причина повеке да се држи до законите и правилата, и Грција беше па марш назад, и сад се и германците се и французите се, па не ги видов со автомати во Битола!!!

Со кој образ јас??? со кој образ тие бараат...башака тоа јас не сум да се забрани прослава, туку да се издејствува реципроцитет за прославата на гробот на сандански и да се придржуваат до правилата, без маскирни униформи и оружје.а поредба со грците правам бидејки истите хорор прикаски сум ги слушали од пиринци и од егејци...

кај да ги стресеме гаките???Борба на два фронта со Бугарија:vozbud::vozbud:Бугарија куче на ланец не поразлично од нас...прво..второ на сешто ни направија и ни прават како можеш воопшто пост по пост да бараш било оправдание или утеха??? ти маршираа со шмајзери во бугарски униформи во сред сео, ти се помочаа на законите државата и народот..тоа е...џабе се тешиме

Ако треба да бидеме точни,при конвоj,треба да има части на МВР со нив от влизането си во РМ,до излизането.Такви нема.

Може ор'жијата да не са били заредени и да са нјамали никакви патрони. Тогава сигурно биха ги пуснали и без конвој. По мое мнение не е станало ништо особено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom