БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
E dobro de,dosle Bugarite kaj nas da se vidat so mrtvite,sto ke bide ako nie Makedoncite odime vo Bugarija da se vidime so zivite,tamu imame napraveno mnogu Makedonski deca...Toa ne trebalo da se dozvoli,Bugarski serkovci da idat kaj nas i da paradiraat!!!

Jaс не видам со шо са парадирали.Били са на гробовете на загинали бугари.Ова е нормално со церемониал.

Видиш како и ти знаеш напати да бидеш паметен несакајќи?Добро си го напишал тоа што е болдирано,но сето тоа е можно во бугарија затоа што е членка на НАТО.Но за земјите кои не се членки на НАТО за да поминеш или пак останеш определен период на таа територија ти треба дозвола.Само да те подсетам кога на косово требаше да влезат НАТО трупите преку Македонија ,фино лепо се склучи договор со Македонската влада,со кој едни трупи се стационира во Македонија а остатокот замина на Косово.Нешто друго нејасно ?

Незнам дали знаеш,но МК е со особен статут за НАТО.Ово е готова да е членка на НАТО,НАТО j има доверие и МК исто,па само проблема со ГР пречи.Моментот кога вие решите проблема со ГР вие сте автоматично во НАТО.Тамо е големата разлика.

Daleku sum od Bugarofil,ama edno nesto nema nikogas da razberam...Bugarite se mnogu gorda nacija so navistina bleskava i herojska istorija.Toa moze bilo koj od vas da proba i da go demantira,jas sum tuka.E sega tie Bugari velat deka i nie sme del od taa bleskava nacija.Nie niv gi vregame.Oni se svinji.Nizok oblik na zivot.
Sakam da mu kazam na Makedonski deka ni trebaat luge kako nego.Ednostavno davaat sarm na celava ovaa teska situacija vo koja e vlezen Makedonskiot narod,ama vo ovaa tema Bugarite ne se tie koi treba da se navreduvaat.
Nasata Vlada ova go dozvolila...OCIGLEDNO.
Muabetot mi e,dali treba da ja plukame Vladata sega?
Ili da si svirkame i potajno da raduvame oti Nikola Gruevski e pameten patriot?

Ako Albancite i Bugarite se sto mozat da napravat vo ovie teski momenti za nas e da nosat avtomati na Bugarski grobista,i da baraat federalizacija od treto stepeni faci vo politickiot zivot-BLAZE SI NI!!Ubavo sme si ja naredile.

Site ovie sranja se nisto drugo ami odraz na sporot so Grcija.A VMRO i SDSM,dobro si gi menadziraat rabotite.

Јас уште на разбирам кој е проблемот? Биле луѓето и чествувале на нивни гробишта. Евидентно е дека имале дозвола и договор со македонските служби инаку немало ни граница да поминат.

Што има толку да се прави муабет кога е се јасно а да не спомнувам што кажа Трнот дека за слична работа со Србија никој не бекна.

Која ќе биде следната тема за Бугарите, дека јадат деца и имаат рогови?

Ако не стегне пак ембарго од Елада тогаш ќе бидат ок се додека не помине, дволична политика.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
кајмакЧалан - "Односите меѓу двете држави се на високо ниво и се надевам дека ќе се посети манастирот "Св.Прохор Пчињски", изјави вчера амбасадорката на Србија и Црна Гора, Бисерка Матиќ-Спасоевиќ која заедно со министерот за одбрана, Владо Бучковски, ја посетија капелата и гробницата на српските војници на Кајмакчалан, кои загинале во Втората светска војна.

Повод за престојот беше ангажирањето на инженериската единица на Армијата на Македонија во подобрување на патната инфраструктура до Кајмакчалан, преку што се манифестира грижата и вниманието на земјава спрема српските споменици во земјата, што беше договорено за време на неодамнешната посета на претседателот на Србија и Црна Гора, Светозар Маровиќ и разговорите со српскиот премиер Воислав Коштуница. Министерот беше придружуван од заменик-началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-мајорот Адил Газафер.
http://217.16.70.245/?pBroj=1539&stID=19959&pR=3

КАЈМАКЧАЛАН 2004
Од 2. до 4. јула Планинарско друштво СТРЕШЕР из Сурдулице, у организацији Планинарског друштва из Врања, посетило је Кајмакчалан (2521м.) у Македонији на граници са Грчком. Поход је изузетно добро протекао захваљујући гостопримству и доброј организацији од стране домаћина из Македоније.
Скрећемо пажњу да Црква и Костурница на Кајмакчалану нису баш у сјајном стању и да је потребна адаптација.
kajmakcalan1.jpg
kajmakcalan2.jpg

Застава општине Сурдулице на Кајмакчалану
kajmakcalan3.jpg
kajmakcalan4.jpg

http://www.geocities.com/monarhistisurdulice/Spomenici.htm

Тодор, не е тоа ништо, на СИТЕЛ дури имаше и пренос во живо на овогодинешната прослава, а српските војници и некои шабани во четнички униформи, кога положуваа венец, беа наоружани во полна готовност...Никако не можам да ја најдам видео снимката на нивниот сајт, или на А1 пошто и тие репортираа...

Жално....многу жално...

Вака изгледа кога бугарите ќе направат нешто:

Татариии, чувашииии, клетнициии, три червениии, курвиии, бургас татарстааан, чувашијааа, Грујо мајка шајка, ебате државата, уууу ааааа ууууу ееее уууу!!!!

А вака изгледа кога србите ќе направат потполно иста работа:

Баш така.

Да не ми беше гајле, ќе им се смеев на трагичниот патриотизам кој го носат во себе овие млади луѓе кои немаат никаква потреба од југоносталгија, ама во Македонија повеќе се слуша српска музика отколку Македонска иако, во Србија, она што е квалитетно, доаѓа од Македонија!

Незнам уште што да кажам...Ете ви ја!
5-velika-srbija.gif

Трну тоа што го збориш е богохулие, пу, пу, брзо устата со сапун да си ја измиеш :).

Dnevnik: Srbi mogu na Zebrnjak i Kajmakčalan

Makedonija neče sprečiti dolazak prestavnika Srbije na srpska spomen obeležja u Makedoniji - Zebrnjak i Kajmakčalan, piše skopski "Dnevnik", pozivajući se na izvore u makedonskoj vladi.

Makedonski državni organi dozvoliće i ove, kao i svake druge godine, da delegacija države Srbije i Srpske pravoslavne crkve obeleže sećanje na svoje pale borce u Prvom balkanskom i Prvom svetskom ratu, piše list, prenosi Beta. "Nemamo nameru da odgovaramo nekakvim reciprocitetom u odnosu na to šta je srpska strana uradila sprečavanjem naše proslave ove godine u Prohoru Pčinjskom", citira list izjavu neimenovanog izvora u vladi Makedonije.

"Dvenik" podseća da su i makedonsko prisustvo 2. avgusta u Prohoru Pčinjskom i srpsko prisustvo na spomen obeležjima Zebrnjak i Kajmakčalan zasnovana na obavezi omogućavanja negovanja istorijskih tradicija koje su važne za oba naroda.

SPC i srpska država, piše "Dnevnik", ove godine nisu hteli da odgovore na makedonski zahtev za obeležavanje ASNOM-a u manastiru Prohor i zato je Makedonija odustala od toga i proslavila u obližnjem novoizgrađenom spomen centru Pelince, na makedonskoj teritoriji.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=08&dd=05&nav_id=174002&version=print

SKOPLJE, 30. jula 2004. (Beta) Ambasador SCG u Skoplju Biserka MaticSpasojevic i makedonski ministar odbrane Vlado Buckovski posetili su danas kapelu i grobnicu srpskih vojnika koji su poginuli u Prvom svetskom ratu kod Kajmakcalana.
Povod te posete je rasciscavanje puta do Kajmakcalana sto je dogovoreno tokom nedavne posete predsednika SCG Svetozara Marovica Skoplju.

"Danasnja poseta groblju srpskih vojnika kod Kajmakcalana je u duhu prijateljskih odnosa dve drzave. Ono sto smo sa vlastima u Beogradu dogovorili radimo vojska radi na rasciscavanju puta prema spomen groblju cime odajemo postu prema 4.600 palih srpskih boraca u Prvom svetskom ratu", rekao je Buckovski.

Ambasador SCG je, kako javljaju skopski mediji, iskazala zahvalnost makedonskom ministarstvu odbrane i vojsci na rasciscavanju puta.
:pos2:
"Kajmakcalan je veoma znacajno mesto i vazan dogadjaj za Srbe i zato ono sto je uradila vasa vojska, zahvaljujuci ministru Buckovskom, izraz je dubokog postovanja", rekla je ona.
Povodom zahteva vlastima SCG da makedonska drzavna delegacija u ponedeljak poseti manastir Prohor Pcinjski zbog 60. godisnjice od proglasenja drzavnosti Makedonije, MaticSpasojevic je izrazila nadu da ce ta delegacija u ponedeljak posetiti manastir. "Odnosi dveju drzava su na izuzetno visokom nivou i ja imam nadu da ce vasa drzavna delegacija u ponedeljak posetiti manastir Prohor Pcinjski", kazala je ona.

http://www.mfa.gov.yu/Srpski/Bilteni/Srpski/b020804_s.html#N3

Ај да не спамирам подобро повеќе, како надополнувањето на двојните стандарди.

Срамота, исто ѓубре а никој не се побунил.

Можеш да замислиш доколку Груевски НЕ ДАЈ БОЖЕ нешто вакво дозволи официјално понижување на Македонија и АРМ во однос на Бугарија.

Па ќе го запалат форумов Самоутепаниот и Реалниот, Соња ќе почне да пелтечи. А Зоте на одмор у Грчка ќе отиде. :pos2:

4 Nov 2008

Нова добро смислена провокација од Бугарска страна во Струмичко.

Злоупотребувајки ја Македонската добра волја со што им беше
дозволено да ги реконструираат воените гробишта, Бугарите гробиштата ги претворија во полигон од каде што ке го потценуваат Македонскиот народ земја и пред се држава.

HPIM0471.JPG

DSCI0281.JPG

Ако ги погледнеме сликите внимателно ке забележиме дека

1.Има присуство на бугарска војска на само стотина метри од општината и полициската станица во Ново село,
2.ВОЈСКАТА Е ВО МАСКИРНА
а не свечена униформа
3.Иако станува збор за гробишта ВОЈНИЦИТЕ СЕ ДОБРО ВООРУЖЕНИ СО АВТОМАТСКИ ПУШКИ.

DSCI0285oruzje.jpg

DSCI0280oruzje.jpg

Зошто Бугарската војска на свеченост е во маскирна униформа под полно оружје во место населено со цивили на стотина метри од општинската зграда???

Како го пренеле оружјето до таму, како го организирале овој специјален транспорт, со придружба? или харале со автоматите во гепек, дали со себе имале и друго оружје или распрскувачки материјали.

дали ја имаат информирано МВР и АРМ? дали имаат специјално одобрение? а ако имаат КОЈ ИМ ДОЗВОЛИЛ??? ДУРИ И МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА И АРМИЈА користи автоматски пушки само во ситуации со висок ризик.Во струмичко таква не се памети?

На што личи во сред македонска земја во Македонско село да се шета вооружена група на бугарски војници демонстрирајки сила пред локалното население???

Настанот е организиран и осмислен од Бугарскиот културен центар и Бугарската амбасада.

*Ве молиме постот препратете го до медиумите и надлежните државни органи.

Македонцки :pos2:, гледај внимателно - 12 - 15 тежко ваоражени војници с автомат Калашников и камуфлажни униформи правјат предварителна подготовка на гробиштата и след това с Марш на Скок заминават за Скопие да окупират Владата и Президентството. Даже, ако се загледаш внимателно, зад третата плоча са скрити три джипа Хаммер, подарени от САД за мисијата в Авганистан, но по татарски обичај те са се оказали незнајно как в Македонија за изв'ршване на диверсионни операции, за радост на грците

[FONT=&quot]Garda VOJVODI[/FONT]
[FONT=&quot]Sop{tenie br.2[/FONT]
[FONT=&quot]U{te edna pobeda na neprijatelot, pomognati od Gruevski[/FONT]

Bra}a braniteli na svetata Makedonija!
Svedoci sme na u{te edna izgubena bitka od na{ite prijateli, pomognati od predatelot Nikola Gruevski. Ja izgubivme bitkata za nacionalniot identitet protiv grcite, ja izgubivme pravoto da imame svoja crkva od srbite, i sega izgubivme u{te edna golema bitka: DOSTOINSTVOTO!
Nikola Gruevski, javno se poka`e koj i {to e i sega zavisi od nas kolku ke sakame toad a go vidime i razbereme. Nikolla Gruevski gi predate branitelite samo da ne gi naluti svoite prijateli od DUI, odnosno neprijatelite od Makedonija koi vo 2001 godina se obidoa da ja okupirat Makedonija. Vo 2001 godina, nie, vie i padnatite braniteli zaedno ja branevme Makedonija od tie teroristi koi deneska za Gruevski se pova`ni od makedonskiot narod.
Ve povikuvame!
Garda VOJVODI ve povikuva site bam, ~lenovi na DOSTOINSTVO, porane{nite pripadnici na bezbednosnite sili, policajci, vojnici, lavovi i vojvodi, zaedno da se obedinime i da im poka`eme na site deka nitu Gruevski, nitu Ahmeti, pa nitu megunarodnata zaednica ne mo`e da igra so na{ata sveta zemja i so na{ite hero ii nivnite deca.
Da znaete!
Da znaete deka ne sme sami i slabi, tuku zad nas soti Majka Bugarija koja ke ni pomaga kako {to ni pomaga{e iv o 2001 godina, iv o vtorata svetetska vojna, iv o prvata svetska vojna, a nie nikoga{ ne znaevme da i ka`eme BLAGODARAM i sekoga{ praevme koalicii i partnerstva so na{ite neprijateli.
Vreme e da go za~uvame naweto Dostoinstvo i da ja spasime Makedonija!
General. Aleksandar Bugarin
Skopje, 21.11.2008​

Прво да прашам... Грдиот Пртко ти да не го пиша ова??? Во твој стил е, т.е. еднаков со последниот твој пост.???:nenene:
После да ви кажам вам на сите "фили", и "мани" ------ срам ми е што сте дел од мојот народ, напатен, МАКЕДОНСКИ и едвај чекате очи да си извадите..:nenene:
Некој негде ги спомна Васил и Самоил?????
Ма, немојте лицемери....

Прво да прашам... Грдиот Пртко ти да не го пиша ова??? Во твој стил е, т.е. еднаков со последниот твој пост.???:nenene:
После да ви кажам вам на сите "фили", и "мани" ------ срам ми е што сте дел од мојот народ, напатен, МАКЕДОНСКИ и едвај чекате очи да си извадите..:nenene:
Некој негде ги спомна Васил и Самоил?????
Ма, немојте лицемери....

Po rakopisot da ne pozna?

Во Република Македонија НИКОЈ сем македонските војници и полицајци не смее да носи оружје, освен ако не е пропишано/дозволено со закон!

Тоа се однесува како на српски четници, албански балисти, грчки андарти и останати паравоени формации, така и на сите поединци.

Посебно не смее војска на туѓа држава да се шета вооружена мимо пропишаните договори. Ова што го гледаме на сликите од Македонцки е очигледно преминување на дозволената линија и Бугарија треба да престане да провоцира и да се извини за овој инцидент.

Не гледам дека владата е виновна за инцидентот, но владата ќе е виновна ако не упати протестна нота.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom