БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА

Статус
Затворена за нови мислења.
Ве ебеше во мозок сите вас од источниот блок...ќути бе таму како лингури бевте.....по смрта на тој човек почнаа сите срања во светот...

Ги ебе*е и Македонците така да не знам што си толку среќен со оглед на фактот дека повеќето македонски патриоти завршија на Голи Оток.

Цела СФРЈ живееше на вересија од кредитите што ги зема за кога умре целата држава да потоне.

јако ви е зомбирал луге како тебе:)
Абе тој се бореше со толку германци и нивни сојузници(читај вие)колку и сојузниците на западниот фронт.ПРед нормално нели да смените страна.ТАка да кога ке го спомнеш застани мирно.:helou:

И вие баравте еден таков да имате додека ве ебеше Тодор Живков..или нешто ви е слаба меморијата?

За разлика от Тито,Тодор Живков не влезе во класациjaта на ТОП 10 на хората убили наjмного хора во светот!:vozbud:
За разлика от Тодор Живков,Тито урна паметниците,изора гробиштата.
Создаде jгославенска нациja.
Еве това беше со един збор Тито.

Јосип броз Тито е наша историја исто како Бугарската окупација од 1941-1945.
Ги пребродивме двета зла. Првото неможе да се спореди со второто.
А ако човек од овие две зла секако би го одбрал Тито.
Но како е така е.
Прв пат во историјата Македонскиот нарот борејќи се рамо до рамо со другите народи и народности во Југославија проти фашистичко(бугарско) грозно племе , се избори за сопствена држава која не припаѓа на никоја соседна држава и која има свој јазик и азбука.

Тито е кр'вника на македонија

Krokodil_N24_30.08.1949_07.jpg

Krokodil_N26_20.09.1949_01.jpg

По завршување на Втората Светска војна, Тито им донел на Македонците национално осамостојување и комунистички режим. Позитивната страна на Титовото партизанско движење и на НОБ е во тоа што ја вброиле Македонија во членките на Антихитлеровската коалиција. По војната Вардарска Македонија веќе не била Јужна Србија или Вардарска бановина, туку сојузна република во рамките на Југославија со посебна култура, историја и јазик.
Кај Македонците преовладуваат следниве два става:

1. Без Тито Македонија ќе имаше повеќе од ова што сега го има.
  2. Без Тито Македонија немаше да го има ни ова што сега го има.
Со викате за ова , кој е вашиот став.

Ne sum jugonostalgichar ama sum mu blagodaren na Tito za mnogu dobri raboti nazad vo ponovata istorija kako shto gi izdriblal maestralno bugarite taka i za dobrite raboti shto gi napravil za Makedonskiot narod i nacija za vreme togashna SFRJ.

Temava e : БУГАРИТЕ ВООРУЖЕНИ ВО СРЕД МАКЕДОНИЈА i ja otvori drugarot ti Маћедонцки.
Shto e prichinata da mu ja "unishtuvash" temata, vo momenti koga pochna so zadavanje na zavrshen udar-go ima vo race dogovorot so NATO:

1.провери ги договорите на нато, види што е договорено за Скопје, што за Битола што за НОВО СЕЛО!!!:tapp:

i beshe "podgotven" da go postira:

Daj gi be "makedoncki" tie dogovori da gi vidime.....

i da udri "pechat za ispravnost na vashiot trud"

..... i da zavrshime rabota so ovaa "probugarska" vlada.

Da ne se isplashija i Crvenkovski i Zaev od noviot PINOKIO koj ako prodolzi vaka-so LAGI- ke im go zagrozi tronot vo Bihakjka i te pushtija tebe i pomoshnicive vo akcija da se "SOKRIE DOGOVOROT SO NATO" koj go "videl" Маћедонцки.:pos2::pos2::pos2:

Проблема е тамо,дека населението во днешна РМ или големиот дел от нив се вклучуват со радост ком екзархиjaта.Зашто?Зашто не седат во Патриархиjaта,кадето са представени правата на сите христиjaни без бугарите,па одат во екзархиjaта,коjaто има правото да представja бугарскиот народ во Отоманската империja?
Зашто одат хората во Екзархиjaта?
Абе не ми кажувај вицеви овде , со радост се биле вклучувале во екзархијата. Може и банкет да правеле по тој случај . Тоа ме наведува на мислата понапред во темата каде некој беше пишувал дека Македонското население ги закопувало Буграските трупови во дворови оти мислеле декас е од иста националност како нив, на кое Трн ( или Братот не памтам ) врати дека некој можеби за среќа си закопувале и по еден - двајца околу куќа. :vozbud:
Хомо они не се вклучувале ами ја создале екзархијата !
А имаш ли нешто да кажеш за таја слика или и ти татарски не титаш:

Seal_Veles.jpg

"Печ(ат'): Велеското. б'лгарск(о): училишт(е): 1845"
А ти знаеш ли у која година е с'здадена Екзархијата ?

Јосип броз Тито е наша историја исто како Бугарската окупација од 1941-1945.
Ги пребродивме двета зла. Првото неможе да се спореди со второто.
А ако човек од овие две зла секако би го одбрал Тито.
Но како е така е.
Прв пат во историјата Македонскиот нарот борејќи се рамо до рамо со другите народи и народности во Југославија проти фашистичко(бугарско) грозно племе , се избори за сопствена држава која не припаѓа на никоја соседна држава и која има свој јазик и азбука.
Стекнав впечаток како да одговораш на час по историја на 05.04.1969 година, во 7-то одделение од основната школо“ ОУ Маршал Тито“. Професорот по историја беше многу задоволен од одговорот и ти даде... петка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom