Британски или американски комедии?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување

Кои комични серии се подобри???

• Британските

Гласови: 31 36,9%
  • Американските

Гласови: 27 32,1%
  • И едните и другите

Гласови: 26 31,0%

• Вкупно гласачи
    84
американските дефинитивно,не можам да го смислам англискиот акцент.

Освен хуморот во култната "Ало,Ало!" не можам органски да го сварам британскиот хумор.Дури и оние проамериканизирани,но британски серии од типот на "Канцеларијата" ми се далеку од хумуристични,најверојатно бидејки корените им се баш од другата страна на барата.Значи глас за американските.:pipi:
Напротив, корените на "Канцеларијата" се британски колку шо знам јас само некако не стана хит во Англија, а Американците нивната верзија успеаа да ја пробијат на пазарот.

Американските комедии се сведоа на група тинејџери, голи гради и 2-3 плавуши. Allo, allo, How to lose friends and alienate people (и другите со Симон Пег), Г-дин Бин и сличните се далеку подобри, барем според мене.
Во контекст на слабиот квалитет и сериското производство на американски квазикомедии е и темата
Код:
[URL="http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=32915"]Дали вредноста на филмовите ќе паѓа[/URL]
Едино нешто што сеуште следам од американските комедии е серијалот Scary movie, онака за разбибрига.

Напротив, корените на "Канцеларијата" се британски колку шо знам јас само некако не стана хит во Англија, а Американците нивната верзија успеаа да ја пробијат на пазарот.
Тоа и го реков

Дефинитивно британските. За разлика од америчките боза комедии што едвај се разликуваат една од друга (со ретки исклучоци), Британците имаат посебно добар хумор, со сарказам, сатира, критика итн., мој тип на комедија.

Англиските серии се испосраа на стереотипот дека хуморот им е бајат.
Закон серии ми се Бекер Џим и Рејмонд,со нив проаѓа време ќе се посмееш малце и готово,али ниедна Америчка не ги надминува Only fools and horses или па Али Џи(ако може да се земат скечовите како серија) кај што буквално ми имаат течено солзи од смеење. :)

Гледам да постои добар хумор, не дали е шпански, британски, американски.

Една понова, одлична британска серија. Веќе еднаш напишав за неа. Нема да зажалите.

Предлог за серија Extras
Одличен англиски хумор, нема многу епизоди, траат помалце од 30 минути, серијата изобилува со многу незгодни моменти, кои тешко дека ќе ве остават рамнодушни.

Гостуваат познати актери, Ben Stiller, Ross Kemp, Kate Winslet, Les Dennis, Samuel L. Jackson, Patrick Stewart, Orlando Bloom, David Bowie, Daniel Radcliffe, Chris Martin, Sir Ian McKellen, Jonathan Ross но претставени се во малце "поинакво" светло.

Ете гласав за американски а мислев на британски...Како и дае Мистер Бин и Ало Ало не се споредуваат со овие америчкиве :)

Сум гледал не знам какви хумористични серии. Од "Пријатели" па до "Ало Ало", па "Black Adder" со Роан Аткинсон (мистер Бин), па шо ти знам "Фрејзер", "Мејзер", ама никогаш не помислував дека мрачните британци ке направат толку јака хумористична серија и тоа со 8 сезони.

МY FAMILY е дефинитво .......... немам зборови како да ја опишам.
:tv:

Британскиот хумор, дефинитивно. :pos2: Па така се немам смеено во животот! :vozbud:

Не сум размислувал многу на оваа тема.Впрочем не ми е ни битно дали е американски или британски хумор, битно е да се смемам:pos2:
Инаку порано на МТВ идеше една британска комедија, е неа не ја пропуштав дека се мочав од смеење.А инаку од американските Пријатели дефинитивно се најдобри:pipi:

Mene licno Britanskiot humor mi e nekako podobar,toj se sostoi vo igra na zborovi pa za da go razberes treba da imas podobri poznavanja od Angliskiot jazik? Amerikanskiot humor veke e minato,nemaat nivnite scenaristi idei pa nekoi stari gi obnovuvaat i izgledaat glupavo koga istata scena ili istiot skec go gledam posle 10 godini pak vo nekoj film.
Brits are coming!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom