Британски или американски комедии?

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување

Кои комични серии се подобри???

• Британските

Гласови: 31 36,9%
  • Американските

Гласови: 27 32,1%
  • И едните и другите

Гласови: 26 31,0%

• Вкупно гласачи
    84
Комедија да е па дали е британска или американска не е важно. Ама сепак нешто повеќе ме влече накај американска.

Па не е важно дали е британска или америчка. Битно е да е смешно она што ќе го прикажат во филмот/серијата.

И двете се закон. Црна Гуја (невидена иронија си тераат ликовиве), Мистер Бин (нема потреба да објаснувам), Пријатели (глупирање до крај и назад), Како ќе каже Џим (Енди дебелион ми е прејак, иако не е главен лик). Не можам да се одлучам кои комедии се подобри и двете продукции прават одличен хумор, секоја чест, треба да учиме од нив.

Британски хумор...зошто?

Па ако не е британскиот хумор немаше да знаеме како изгледа со нискобуџетна серија да се сереш од смеење!

Америчкиве ме вадат од такт...повеќето се за женската популација...премногу ми се педерастични тоа ликовите...плус сите серии им се сведуваат на фамилијарни дешавки, значи подобра дефиниција за шаблон од америчкиве "комедии" нема!

Додека пак кај британциве можеш до сабајле да се смееш,а нигде нема да приметиш фаблонско фамилијарни серии....сите се уникатни...дури ни една од сериите меѓу себе ни најмалку не си наликуваат!!!

Британските комедии се крај... Ко што се смеам на британски комедии не се смеам на ниеден друг филм... Идеата на американските комедии потекнува првично од британските... Се започна со смепниот британец Чарли Чаплин, и еве кај сме денес...:vozbud::vozbud:

Си зависи имаат и 2 добри комедии неможам да одвојам.

American comedy is not my cup of tea. Ретко да сум гледал некоја америчка серија која ме утепала од смеење. Поготово овие новопечениве. Англиските, за разлика па скоро декогаш знаат да погодат право во живец.

Moite najomileni serii komedii se britanski. Stanuva zbor za

The It Crowd
i za
Coupling.

Неможе секој да го разбере англискиот хумор, специфичен е поготово оној постариот, додека денешниве нови серии веќе влегуваат во класата на америчките.

Повеќе сум за накај британскиот. Некако поспецифичен и поинтелигентен хумор имаат, додека америчкиот ми е низок хумор. Океј, добар е и нивниот, не кажувам не, ама секој може да го разбере, додека британскиот е...

Сега последна ја изгледав комплет серијата Дефектен Пансион.Абе не се нормални,посебно Џон Клиз. :)
Не можат американските комедии да доловат ваков хумор.

Не се споредува, Британскиот хумор е светлосни години напред. Американците се копи паст. Само еден филм ке спомнам, Монти Пајтон серијалот!

Ај по дома одма све Америчко :pos2: Зборувам генерално не само за серии..

Moite najomileni serii komedii se britanski. Stanuva zbor za

The It Crowd
i za
Coupling.

Coupling ФАКИНГ ОУНС! :vozbud:

Не правам проблеми дали била американска или британска. Важно да е серија и да е смешна. Ги гледам и тие и тие :)

Шо знам...
Имаат и Британците и Американците добри комедии, а и лоши...

двете, можда америчките малку повеќе уствари не, незнам... двете :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom