Британски европратеник го "расплака" нелегално избраниот претседател на ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
Нашиот (Македонскиот) претседател има легитимитет.

За Рампопои да стане претседател на ЕУ, мораа да ја негираат легитимната воља на граѓаните и да прават дупли референдум во Ирска што е нон-сенс.

Нека да кажеме дека типот има легалитет, но никако нема легитимитет и Фараж ги дупи баш заради тоа. Комуњариве што ги гледате на видеото се демек загрижени на начинот на кој му се обратил Фараж на бриселскиот бирократ, но тие многу добро знаат дека дотичниот нема летитимитет па затоа се со подотворени очи како еребици, а бриократот реагира како да е посран.

Да те поправа, крајот ќе дојде кога и Македонија ги исполни критериумите и биде примена во ЕУ.

nesakame nie u taa vavilonska kurva da vleguvame sami ke ne molat da vlezeme ama jakos e zaebale....ma koj gi eba be

Татар,матар,чувар,ама на вас логика ви фали... :tv:
ЕП се бира ПРЕКО от народа на ЕУ, истиот този ЕП бира председателот....
Е извинете ме,но ако ЕП нема легитимитетот на народите и со своja избор на председател ако не му го префрла,jaс сум трамваj :wink:

фми е трамвај хаахахах:pos2::jaj::vozbud::smir::uvo::nesum::baeh:

додека европскиот народ го клукат со производи кои има жива разни вакцини он постепено ке стане депресивен и рамнодушен.......земете ги пример пломбите А2 кои содржат жива а од неа се станува рамнодушен и депресивен и лесно ке се контролира народот тоа им целта......така викаше оној англичанецот дури имеше и тема на кајгана со неговото гостување во ХРТ,,,,немам линк сеа,ама се пологични работи ми се сеа и секој ден поминат слушајки ги

“Кој сте вие? Никогаш не сум слушнал за вас, ниту пак некој од Европа чул за вас. Кој гласаше за вас и со каков механизам ќе можеме да ве остраниме?"

“Ова ли е европска демократија? Ми се чини дека се гнасите од постоењето на националните држави. Можеби тоа е така затоа што доаѓате од Белгија, која и самата не е некоја држава”

Ама му го плесна.Браво.Не знам со што беше навреден Прецедников на ЕУ??

Претседателот на ЕУ е избран со 20 (дваесет) гласови, па сега вие видете дали има легитимитет.

Еве подолго видео од историскиот говор на Фараж :vozbud:

Најново: ЕУ хиените рипнале против Фараж

http://www.telegraph.co.uk/news/wor...-after-calling-Herman-Van-Rompuy-wet-rag.html

=====================================================

Ukip's Nigel Farage faces reprimand after calling Herman Van Rompuy 'wet rag'

Nigel Farage faces an official reprimand next week after he described Herman Van Rompuy as a "damp rag" during the European Union President's maiden appearance before MEPs.

By Bruno Waterfield in Brussels
Published: 1:46PM GMT 25 Feb 2010

Nigel-Farage_1585806c.jpg
Nigel Farage faces an official reprimand

The comments by Ukip's leading MEP on Wednesday afternoon have generated a furious reaction in the European Parliament and across Belgium.
During a debate on Europe's economic prospects, Mr Farage astonished MEPs and the EU president by launching an "insulting" personal attack.

---
И...

Белгијанците се рчнале со англичаните :vozbud:

Many Belgians are angered by Mr Farage's description of Mr Van Rompuy, their former premier, as a wet rag.:pos2:
"These English do not have any culture. When one visits museums it is Germans, Spanish, Italians, and French you see. The English 'get more' by asking for beer in low bars. You can recognise an Englishman by his football shirt on prominent paunch. His only reading is The Sun," wrote one Libre Belgique reader on Thursday morning
"The English are cretins, whose arrogance is only equalled by their mediocrity of spirit." :pos2::pos2::pos2:

neshto e trulo vo drzavata evropa:)milum ili silum sakale ili nejkele , na nekomu muse dopagjalo ili ne, nie morame da imem nov svetski poredok.

Финансиска криза, чичко Сем, ....параноја филм ви прикажува...3та. СВ

Tipot ne e izbran na demokratski izbori, no ima neverojatna mokj na odluchuvanje bez transparentnost (znachi se odluchuva zad zatvoreni vrati).

Cenata koja danochnite obvrznici na EU ja plakjaat za entorazhot na Herman Van Rompoj e okolu £300 milioni funti!!!

£252 million za novata pretsedatelska palata.

£273,814 milioni za godihsna plata

£1 milion za patuvanja i drugi beneficii

£5.2 milioni za lichen personal od 22 dushi

£2.1 milioni za obezbeduvanje

£2.3 milioni za oprema

£6.2 milioni za raznite sostanoci i samiti

£4.5 milioni za rezerven fond (za ne daj Bozhe da ne im snema pari, no fond koj kje si go troshat!)

Ova chudo ni vo SSSR go nemashe!

.

Tipot ne e izbran na demokratski izbori, no ima neverojatna mokj na odluchuvanje bez transparentnost (znachi se odluchuva zad zatvoreni vrati).

Cenata koja danochnite obvrznici na EU ja plakjaat za entorazhot na Herman Van Rompoj e okolu £300 milioni funti!!!

£252 million za novata pretsedatelska palata.

£273,814 milioni za godihsna plata

£1 milion za patuvanja i drugi beneficii

£5.2 milioni za personal od 22 dushi

£2.1 milioni za obezbeduvanje

£2.3 milioni za oprema

£6.2 milioni za raznite sostanoci i samiti

£4.5 milioni za rezerven fond (za ne daj Bozhe da ne im snema pari, no fond koj kje si go troshat!)

Ova chudo ni vo SSSR go nemashe!

.
А как e избран? Што разбираш ти под збора "демократски избори"?

ЕУ во овој момент се поставува како безалтернативен пат,а основно правило во демократријата е имањето алтернатива.

Затоа на многумина ЕУ им изгледа како црвената империја само уште недостига знамето да се стави на комуинизмот во Брисел и да се озакони цензурата која фактички постои, секој кој рече нешто прoтив ЕУ е жигосан веднаш.

ЕУ во овој момент се поставува како безалтернативен пат,а основно правило во демократријата е имањето алтернатива.

Затоа на многумина ЕУ им изгледа како црвената империја само уште недостига знамето да се стави на комуинизмот во Брисел и да се озакони цензурата која фактички постои, секој кој рече нешто прoтив ЕУ е жигосан веднаш.

ЕУ е така организирана и баш така се однесува.

Нajџел Фараж е казнет 2700 евра затоа што одбива да се извини (затоа му ја плесна вистината во лице на белгискиот кепец).

Тоа е пример за р’бет!

MEP Nigel Farage fined over 'insulting' tirade

Eurosceptic MEP Nigel Farage has been fined just under 3,000 euros (£2,700) after refusing to apologise for a tirade in the European Parliament.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8544904.stm

.

:) Един и ист пратеник... Радувам ме дека от сите над 700 пратеника во ЕП има такви хора-мора да има демократиja.

Исто како примерот на форумов со тебе видиш што знаеш да се опишеш

Изладете глава , фми сака да верува дека еу ќе успее . И многу други исто така нивно мислење алекс исто како твое дека се фашистичка организација ( или грешам )

Фашистичкото однесување е плус на она како изгледа во моментов семејството при сите турбуленции.
Среќа што постојат па и такви како Најџел да ни ја прикажат и другата страна на ЕУ која Фуере не сака да ни ја каже.
И оладен сум доволно, но не можам да сфатам како е можно да постои некоја толкава досада човече која не те остава нормално да искоментираш на било која тема и кој си набил дебел комплекс во главата за сите прашања поврзани со Македонија и со неспособноста на ЕУ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom