Breaking Bad

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Чао мистер Вајт, добредојде Хајзенберг. Еволуцијата на ликот е при крај. Се очекува да здиве следниве епизоди. Но кој му текнува на почетната сцена од сезонава...

Генијална епизода! :)
Атмосферата за време на вечерата беше врв, колку сум се смеел на фаците на Џеси кога Скајлер спомна дали Волт му спомнал за тоа дека има афера, предобро :LOL:

kidsbreakingbadheisenbe.jpg

:pos:

once the train starts going nothing is stoping it
--- надополнето: 21 август 2012 во 18:55 ---
Heisenberg ne smee da i ostai pari na Skyler!!neka gi ostai na sin mu i kerka mu i na jessie drugoto....a skyler neka skape!​

once the train starts going nothing is stoping it
--- надополнето: 21 август 2012 во 18:55 ---
Heisenberg ne smee da i ostai pari na Skyler!!neka gi ostai na sin mu i kerka mu i na jessie drugoto....a skyler neka skape!​

Ima pari u car wash-ot.

Уууу која тегоба ја осеќав додека ја глеав епизодава. Превише за мој вкус.

И Тод, ми иде да му закачам една наопачки, та нема каде. Ебаго, колку само уживаше у убиството на детето. Немој само да слушнам дека некој не се сложил со фактов. Која исилена ретардираност, еј! Пффф...

На моменти ми личеше на Декстер. Каде? Кое руменеење и грчеви и постшокови ги доживеа после убиството, сето тоа преточено во моментот кога во колата триумфираше со своето пајаче у тегла ( нешо налик на Декструс и неговата збирка на трофеи).Трофејче да, трофејче си собра.

Кога више на неколку пати го споменав Декси, мислам дека крајно време е да се деси средбава:

479964_366091576746837_830885866_n.jpg

Ако само тоа им е пораката на продуцентите дека дрогата е заебан бизнис, ондах многу ефтино ми звучи и изгледа таа порака. Башка и превише го исфураа Волт, превише (моментот со свирката - аман, аман ви ја сфативме поентата, еве кај мене ви успеа, брк не сакам да му видам).Затоа у стадиумот у кој се наоѓа, само мртов би бил добар и би ми створил некоја носталгија.

Најпрајслес:​

Fik9f.gif
Aaron Paul кое актериште си бро! Се надевам дека ова ти е само отскочна даска , по која све ќе испердашиш и ќе станеш главна ѕверка у на џимеј подфорумот ( * отскочна даска= како Цветници за некои наши певаљки).​
Aјт!​

Порано ми беа смешни сцениве а сега од кога ги гледам BB, уште повеќе!

Ви го претставувам, танцувачот Хал!

Breaking Bad: The only show that follows the origin story of the villain and not the hero.

Како трајте од недела до недела бе? Па после 1 година пауза за 2 дел од крајната сезона. :S Не требаше да ја гледам сега. :mad:

Него сега кога си до крај на двете серии, т.е. си во тек со двете, што се случи со мислењето за BB vs Dexter? сеуште ли ти прави повеќе мерак Dexter? ама искрено, никој нема да те осудува, барем не јас :D

Него сега кога си до крај на двете серии, т.е. си во тек со двете, што се случи со мислењето за BB vs Dexter? сеуште ли ти прави повеќе мерак Dexter? ама искрено, никој нема да те осудува, барем не јас :D
Види, одлучив Декстер пошо имав 2 епизоди изгледано од Брејкинг Бед, која тогаш ја сметав за бомбастична серија, дроги, акции, курци палци, а уствари дејствието ми беше пребавно за таква серија. Сега откако ги проголтав сите епизоди, полека, се соживеав во ликот, можам да речам дека Волтер е еден од најкомплексните и најдобро оформени телевизиски ликови на сите времиња, додека Декстер од старт е тоа што е, има морални дилеми низ серијата, но сите го знаеме како убиец и знаеме дека МОРА да убива. Брејкинг Бед освен Волтер, го има и Џеси, лик кој алудира на помладата популација (таков лик фали во Декстер) кој е прекрасно одглумен. Досега имаме Волтер - Декстер (блиска победа на Волтер), Џеси - Нема таков лик во Декстер, и преминуваме на comic relief, нешто што мене лично многу ми значи, макар и во драми и трилери. Масука - Хенк, огромна победа на Хенк, ликот е ѕвер и ме има насмеано многу. Значи, BB. Тесно, но BB. А најдоброто од се е што не стагнира серијата од почеток, напротив, од (за мене) просечен почеток премина во masterpiece чиј што крај многу ветува.

Ти пуштам рака. Извини шо се испонашавме двајцава на почеток, ама ево вредело. Се надевам дека до крајов на сезонава од BB таа тесна разлика ќе е малку поширока во корист на дотичнава серија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom