Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.780
- Поени од реакции
- 18.528
Види, одлучив Декстер пошо имав 2 епизоди изгледано од Брејкинг Бед, која тогаш ја сметав за бомбастична серија, дроги, акции, курци палци, а уствари дејствието ми беше пребавно за таква серија. Сега откако ги проголтав сите епизоди, полека, се соживеав во ликот, можам да речам дека Волтер е еден од најкомплексните и најдобро оформени телевизиски ликови на сите времиња, додека Декстер од старт е тоа што е, има морални дилеми низ серијата, но сите го знаеме како убиец и знаеме дека МОРА да убива. Брејкинг Бед освен Волтер, го има и Џеси, лик кој алудира на помладата популација (таков лик фали во Декстер) кој е прекрасно одглумен. Досега имаме Волтер - Декстер (блиска победа на Волтер), Џеси - Нема таков лик во Декстер, и преминуваме на comic relief, нешто што мене лично многу ми значи, макар и во драми и трилери. Масука - Хенк, огромна победа на Хенк, ликот е ѕвер и ме има насмеано многу. Значи, BB. Тесно, но BB. А најдоброто од се е што не стагнира серијата од почеток, напротив, од (за мене) просечен почеток премина во masterpiece чиј што крај многу ветува.
За мене од аскпект на хумор, Хенк неможе да дојде блиску до дечково