Види, одлучив Декстер пошо имав 2 епизоди изгледано од Брејкинг Бед, која тогаш ја сметав за бомбастична серија, дроги, акции, курци палци, а уствари дејствието ми беше пребавно за таква серија. Сега откако ги проголтав сите епизоди, полека, се соживеав во ликот, можам да речам дека Волтер е еден од најкомплексните и најдобро оформени телевизиски ликови на сите времиња, додека Декстер од старт е тоа што е, има морални дилеми низ серијата, но сите го знаеме како убиец и знаеме дека МОРА да убива. Брејкинг Бед освен Волтер, го има и Џеси, лик кој алудира на помладата популација (таков лик фали во Декстер) кој е прекрасно одглумен. Досега имаме Волтер - Декстер (блиска победа на Волтер), Џеси - Нема таков лик во Декстер, и преминуваме на comic relief, нешто што мене лично многу ми значи, макар и во драми и трилери. Масука - Хенк, огромна победа на Хенк, ликот е ѕвер и ме има насмеано многу. Значи, BB. Тесно, но BB. А најдоброто од се е што не стагнира серијата од почеток, напротив, од (за мене) просечен почеток премина во masterpiece чиј што крај многу ветува.