Breaking Bad

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Види, одлучив Декстер пошо имав 2 епизоди изгледано од Брејкинг Бед, која тогаш ја сметав за бомбастична серија, дроги, акции, курци палци, а уствари дејствието ми беше пребавно за таква серија. Сега откако ги проголтав сите епизоди, полека, се соживеав во ликот, можам да речам дека Волтер е еден од најкомплексните и најдобро оформени телевизиски ликови на сите времиња, додека Декстер од старт е тоа што е, има морални дилеми низ серијата, но сите го знаеме како убиец и знаеме дека МОРА да убива. Брејкинг Бед освен Волтер, го има и Џеси, лик кој алудира на помладата популација (таков лик фали во Декстер) кој е прекрасно одглумен. Досега имаме Волтер - Декстер (блиска победа на Волтер), Џеси - Нема таков лик во Декстер, и преминуваме на comic relief, нешто што мене лично многу ми значи, макар и во драми и трилери. Масука - Хенк, огромна победа на Хенк, ликот е ѕвер и ме има насмеано многу. Значи, BB. Тесно, но BB. А најдоброто од се е што не стагнира серијата од почеток, напротив, од (за мене) просечен почеток премина во masterpiece чиј што крај многу ветува.
За мене од аскпект на хумор, Хенк неможе да дојде блиску до дечково :D

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
За мене од аскпект на хумор, Хенк неможе да дојде блиску до дечково :D
Некако веќе-виден ми е овој лик, ама се согласувам, знае да насмее. Гласот на Скини Пит е прајслес, исто така. :D Ко бел Snoop Dogg ми е.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Во BB има квантитет на одлични актери, за разлика од Dexter, тоа би било според мене една од главните причини зошто BB е доста подобра серија, мада тука и сценаристите имаат огромен удел.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Не е толку до актерите, колку што е до ликовите. BB знаат темелно да го разработат секој лик, од најспореден до најглавен. Кај Dexter едвај главниот лик е разработен, а камо ли пак другите. Не дека актерите се лоши (освен типот кој го глуми Квин), ама не им се дава простор и можност да го докажат талентот. Тоа е и главната разлика за мене помеѓу двеве серии.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Ама е тапа вака

Ми фали типов чат пат:

Лириксот ептен врши работа.:)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.121
Поени од реакции
9.070
Soul Goodman ги става во сенка сите останати ликови. Ќе те убеди и бубрег да дадеш за неговите услуги. :LOL:
Jesse е добар кога ќе почне да споредува работи со филмови и серии што ги гледал, криминалец со грижа на совест, неможе да не го сакаш. Hank ми е исто супер лик, беше доста смешен на почетокот ама одкога го упуцаа се уозбили но не изгуби на квалитет. За Walter можам да кажам дека има некои bad-ass моменти и реплики али знае и да ме напне по некогаш, во секој случај мислам дека тој е најкомплексниот лик во серијата и имаше добра трансформација низ сезоните. Skyler perma-PMS?

Во топ 5 серии ја вбројувам заедно со Game of Thrones, Lost, Fringe и Band of Brothers (мини серија се важи?).

Член од
4 јули 2012
Мислења
70
Поени од реакции
44
Не е толку до актерите, колку што е до ликовите. BB знаат темелно да го разработат секој лик, од најспореден до најглавен. Кај Dexter едвај главниот лик е разработен, а камо ли пак другите. Не дека актерите се лоши (освен типот кој го глуми Квин), ама не им се дава простор и можност да го докажат талентот. Тоа е и главната разлика за мене помеѓу двеве серии.
Во BB е запазен секој мал детал, секоја сцена и секој лик и на навистина сум speechless. Подобра од Dexter според мене во секој случај. Ама најразработен лик по мене мислам дека е Dexter од сите серии што сум ги гледал. Како само се вклопува и во профил брат, колега, гик и во профилот killer, искрено никој не би можел подобро да го направи тоа па макар се обиделе сите. Стварно сум импресиониран од Dexter.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Абе битна разлика меѓу Декстер и ББ е тоа што во ББ знаат за граница. Решиле да бидат 5 сезони што е доволно за да се комплетира една приказна и не отстапуваат од тоа. Со Декстер ќе тераат до 8 сезони и ќе ја уништат серијата. Не знам која е поентата на режисерите. Изгледа парите се многу побитни од делото кое го оставаат зад себе.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Абе битна разлика меѓу Декстер и ББ е тоа што во ББ знаат за граница. Решиле да бидат 5 сезони што е доволно за да се комплетира една приказна и не отстапуваат од тоа. Со Декстер ќе тераат до 8 сезони и ќе ја уништат серијата. Не знам која е поентата на режисерите. Изгледа парите се многу побитни од делото кое го оставаат зад себе.
Не е до режисерите и продуцентите, туку до телевизијата. Таа одлучува која серија колку сезони ќе има. Да не беше проблем буџетот (на Mad Man го зголемија и мораа да кратат од другите серии), AMC ќе ја тераше Breaking Bad се' додека има гледаност, значи уште неколку сезони. Ама добро што испадна вака, ќе може приказната да се заокружи комплетно и серијата да заврши with a bang.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Не е до режисерите и продуцентите, туку до телевизијата. Таа одлучува која серија колку сезони ќе има. Да не беше проблем буџетот (на Mad Man го зголемија и мораа да кратат од другите серии), AMC ќе ја тераше Breaking Bad се' додека има гледаност, значи уште неколку сезони. Ама добро што испадна вака, ќе може приказната да се заокружи комплетно и серијата да заврши with a bang.
Тоа мислев првенствено да го пишам. Showtime нема на репертоар некоја другa серија која може да го добие истиот успех кој го има/ше Дектер. Затоа ќе ја влечат додека можат.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.434
Поени од реакции
25.351
Ц Ц Ц, а ни збор за еден од најдобрите ликови во серијава, Мајк.
Ултимејт бедес е типот.
Не знам дали го прочита ова одлично интервју.
http://www.gq.com/entertainment/tv/blogs/the-stream/2012/08/breaking-bads-jonathan-banks-on-playing-our-favorite-deadpan-hitman-mike-caution-spoiler-alerts.html?fb_action_ids=3305767977937&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map={"3305767977937":10152029928220725}&action_type_map={"3305767977937":"og.likes"}&action_ref_map=[]

I went in there thinking I was just going to do a guest-star thing and be gone. But instead I get to play one of the greatest characters of all time.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Го прочитав, исто интересен ми беше фактот што првичниот план беше Џеси да умре во седма епизода, но решија да го остават во серијата заради одличната глума на Арон.

Kajgana Shop

На врв Bottom