С
Сатори
Гостин
Но затоа чичко Виктор со своите 26 знае што треба да ви каже.:icon_roll:shok: Потрошувачката е мерило на еден човек? Деца, кои го читате ова, дада Сатори нема поим што зборува, не и верувајте. Значи и МТВ крибс е научно едукативна емисија, а Звезде Гранда е шоу од исклучително значење за развојот на младата личност.
Општеството е сурово, тоа е факт, ама прифаќањето негово како исправно е бегање од проблемот како што и сама кажа.
Никаде не потенцирав бегање од проблемите, ако си читал наместо да бараш дел каде да се закачиш во постот, ќе приметеше што всушност е напишано во него.
Крајно, во општеството никој не ни дава избор дали треба да го прифатиме или не, треба да научиме само како да живееме во него а да не бидеме изгазени од другите говеда и слични рогати суштества.
Зарем некој те прашува дали тебе идеологијата ти се допаѓа?Што значи тоа, дека богатите имаат услови да бидат утописти а сиромашните не, и се заглавени во капитализмот? Во ред, нека биде, но сеуште во нашето општество гледаме дека алчните кои ги прават проблемите се богатите а не сиромашните. Што значи, воопшто не ни важна стартната точка во муабетот, важна е идеологијата која не ми се допаѓа.
Некој го интересираше кога дојде на овој свет?
Извини, ама риелети чек, не баш, никој ништо не го интересира ако од тоа нема профит или евентуално други придобивки за што нема да навлегувам, но, поентата ми е дека или живееш или преживуваш или умираш.
Проблемите ги прават сите, не само татините ќерки кои што трошат пари по бутици или мамините синови кои што фрлаат пари на многу алкохол.
Комунизмот што им направи на луѓето, ако не ги гледаш ти работите така како што јас ги гледам, тогаш се неправилни и катастрофални.А зар при здрав разум можам да кажам дека грешиш тука? Секако не. Но со незадоволство морам да кажам дека начинот на кој гледаш на нештата, погледот на светот ти се катастрофални, особено кога крај тебе имаш една полупразна тетратка која треба да ја наполниш со убава поезија.
Сакам да речам, сите го играме орото, инаку би биле мртви, неоправдувањето е тоа кое го барам, бидејќи во спротивно, она за кое јас сум обвинет, конформизам, го поседуваш ти.
Просто да се воодушевиш од оние луѓе кои што проповедаат утопија, а на секој втор чекор осудуваат.
Каде е твојата правдина сега Викторче?