Booking

Член од
14 јануари 2023
Мислења
27
Поени од реакции
10
Dali ako napravam po greska rezervacija na booking I ja otkazam odma so vnesena karticka za plakanje ke mi naplati

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.412
Поени од реакции
9.736
Dali ako napravam po greska rezervacija na booking I ja otkazam odma so vnesena karticka za plakanje ke mi naplati
zavisi.

na sekoja rezervacija imash oznaceno dali imash "cancellation period" ili neshto slichno.

ako imash, ednostavno e, moze da otkazish.

ne sum otkazhuval jas do sega, nemam iskustvoso taa opcija.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.197
Поени од реакции
2.197
Јас еднаш резервирав и платив ама тотално го утнав датумот, па среќа одма видов дента, направив кансел му пишав и порака на тој и после некоја недела ми ги вратија парите иако мислам дека немаше можност за да откажам, така да направи кансел пиши им и чекај да ти одговорат.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.748
Поени од реакции
1.003
Вака сега , обично можи да се откаже букингот без да се наплати но тоа е ако има најмалце 2 дена пред датумот кој ти е букиран, а ако го откажиш 1 или 2 дена пред датумот тогаш букинг ти наплаќа мал дел од парите ...а ова шо велиш дека ти дава ко да си платил откако си ја откажал , можно е хотелот кај шо имаш букирано да ги повлекол парите пред да ја откажиш .А исто е можно и да не ти наплатил туку само така да пишува ...најарно ќе е да си видиш на банкарската сметка дали ти е наплатено или не .

Член од
14 јануари 2023
Мислења
27
Поени од реакции
10
Вака сега , обично можи да се откаже букингот без да се наплати но тоа е ако има најмалце 2 дена пред датумот кој ти е букиран, а ако го откажиш 1 или 2 дена пред датумот тогаш букинг ти наплаќа мал дел од парите ...а ова шо велиш дека ти дава ко да си платил откако си ја откажал , можно е хотелот кај шо имаш букирано да ги повлекол парите пред да ја откажиш .А исто е можно и да не ти наплатил туку само така да пишува ...најарно ќе е да си видиш на банкарската сметка дали ти е наплатено или не .
Se javiv vo hotel0t rekoa deka e OK otkazano I deka nemaat oni povleceno pari e sega nz booking da ne povlekuva nes

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
Se javiv vo hotel0t rekoa deka e OK otkazano I deka nemaat oni povleceno pari e sega nz booking da ne povlekuva nes
Па дај скрин бе човек да видиме што си уплатил, убаво ти рекоа дека има неколку опции, без рефундација е најефтината варијанта имаш и делумна рефундација и целосна
Исто имаш и со плаќање веднаш а некои со опција да платиш во хотелот, ако си бил со првата опција најверојатно парите стојат во резервиран износ и ако си имал бесплатно откажување ке ги имаш на сметка за недела дена

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.748
Поени од реакции
1.003
Шом е така тогаш или букинг има наплатено некоја мала провизија , или само го чува како резервиран износ кој ќе ти се врати за неколку дена

Член од
12 мај 2017
Мислења
19
Поени од реакции
1
Јас имаме две прашања до некој по искусен кој што веќе издава стан преку Букинг
1. Имам објавено стан, и на пример не ми го покажува ако одберам да го букирам од утре за една веќер. Го дава за дури за 4дена после. Не можам да најдам ниту една рестрикција дека имам ставено.
2. Имав гостин кој што имам оставено виртуал картичка за наплата, како можам овие пари да ги префрлам на бакарска сметка?
Фала однапред

Член од
14 август 2012
Мислења
1.707
Поени од реакции
738
Јас имаме две прашања до некој по искусен кој што веќе издава стан преку Букинг
1. Имам објавено стан, и на пример не ми го покажува ако одберам да го букирам од утре за една веќер. Го дава за дури за 4дена после. Не можам да најдам ниту една рестрикција дека имам ставено.
2. Имав гостин кој што имам оставено виртуал картичка за наплата, како можам овие пари да ги префрлам на бакарска сметка?
Фала однапред
За со виртуелна кредитна картичка, треба преку extranet да ги видиш vcc details и да ја chargnes картичката што ти ја дава.
Овде имаш подетално

За првото прашање за резервирање за една вечер провери како ти се сетирани rates per night, можда таму имаш некои рестрикции. Ако не се снајдеш пробај и комтактирај Customer support за партнери.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.041
Поени од реакции
7.691
Ti startuvash Storniranje so nemanje mozhnost da patuvash (Ti pominal pasoshot, boles,rabota, bla bla bla)
Hotelot go potvrduva storniranjeto
Booking ti gi vrajcha site pari osven ako imalo informacija deka za Storniranje se naplajcha provizija! Zavisi od sluchajot i sekoj si e zaseben.
Jas letoska stornirav , morav da chekam eden den da pomini od denot shto beshe rezerviran i dobiv od sopstvenichkate preku booking Email shto morav da ja potvrdam deka ne sum go koristel apartmanot i mi vratija se bez provizii.

Член од
12 мај 2017
Мислења
19
Поени од реакции
1
За со виртуелна кредитна картичка, треба преку extranet да ги видиш vcc details и да ја chargnes картичката што ти ја дава.
Овде имаш подетално

За првото прашање за резервирање за една вечер провери како ти се сетирани rates per night, можда таму имаш некои рестрикции. Ако не се снајдеш пробај и комтактирај Customer support за партнери.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Во врска со виртуелната картичка, јас немам ПОС терминал за да наплатам.

Kajgana Shop

На врв Bottom