- Член од
- 14 јануари 2023
- Мислења
- 27
- Поени од реакции
- 10
Dali ako napravam po greska rezervacija na booking I ja otkazam odma so vnesena karticka za plakanje ke mi naplati
zavisi.Dali ako napravam po greska rezervacija na booking I ja otkazam odma so vnesena karticka za plakanje ke mi naplati
Вака сега , обично можи да се откаже букингот без да се наплати но тоа е ако има најмалце 2 дена пред датумот кој ти е букиран, а ако го откажиш 1 или 2 дена пред датумот тогаш букинг ти наплаќа мал дел од парите ...а ова шо велиш дека ти дава ко да си платил откако си ја откажал , можно е хотелот кај шо имаш букирано да ги повлекол парите пред да ја откажиш .А исто е можно и да не ти наплатил туку само така да пишува ...најарно ќе е да си видиш на банкарската сметка дали ти е наплатено или не .Dali ako napravam po greska rezervacija na booking I ja otkazam odma so vnesena karticka za plakanje ke mi naplati
Se javiv vo hotel0t rekoa deka e OK otkazano I deka nemaat oni povleceno pari e sega nz booking da ne povlekuva nesВака сега , обично можи да се откаже букингот без да се наплати но тоа е ако има најмалце 2 дена пред датумот кој ти е букиран, а ако го откажиш 1 или 2 дена пред датумот тогаш букинг ти наплаќа мал дел од парите ...а ова шо велиш дека ти дава ко да си платил откако си ја откажал , можно е хотелот кај шо имаш букирано да ги повлекол парите пред да ја откажиш .А исто е можно и да не ти наплатил туку само така да пишува ...најарно ќе е да си видиш на банкарската сметка дали ти е наплатено или не .
Па дај скрин бе човек да видиме што си уплатил, убаво ти рекоа дека има неколку опции, без рефундација е најефтината варијанта имаш и делумна рефундација и целоснаSe javiv vo hotel0t rekoa deka e OK otkazano I deka nemaat oni povleceno pari e sega nz booking da ne povlekuva nes
Шом е така тогаш или букинг има наплатено некоја мала провизија , или само го чува како резервиран износ кој ќе ти се врати за неколку денаSe javiv vo hotel0t rekoa deka e OK otkazano I deka nemaat oni povleceno pari e sega nz booking da ne povlekuva nes
За со виртуелна кредитна картичка, треба преку extranet да ги видиш vcc details и да ја chargnes картичката што ти ја дава.Јас имаме две прашања до некој по искусен кој што веќе издава стан преку Букинг
1. Имам објавено стан, и на пример не ми го покажува ако одберам да го букирам од утре за една веќер. Го дава за дури за 4дена после. Не можам да најдам ниту една рестрикција дека имам ставено.
2. Имав гостин кој што имам оставено виртуал картичка за наплата, како можам овие пари да ги префрлам на бакарска сметка?
Фала однапред
Ti startuvash Storniranje so nemanje mozhnost da patuvash (Ti pominal pasoshot, boles,rabota, bla bla bla)Se javiv vo hotel0t rekoa deka e OK otkazano I deka nemaat oni povleceno pari e sega nz booking da ne povlekuva nes
Во врска со виртуелната картичка, јас немам ПОС терминал за да наплатам.За со виртуелна кредитна картичка, треба преку extranet да ги видиш vcc details и да ја chargnes картичката што ти ја дава.
Овде имаш подетално
Everything you need to know about virtual credit cards
partner.booking.com
За првото прашање за резервирање за една вечер провери како ти се сетирани rates per night, можда таму имаш некои рестрикции. Ако не се снајдеш пробај и комтактирај Customer support за партнери.
Sent from my iPhone using Tapatalk