Booking

Член од
14 јануари 2023
Мислења
24
Поени од реакции
8
Dali ako napravam po greska rezervacija na booking I ja otkazam odma so vnesena karticka za plakanje ke mi naplati

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.331
Поени од реакции
9.441
Dali ako napravam po greska rezervacija na booking I ja otkazam odma so vnesena karticka za plakanje ke mi naplati
zavisi.

na sekoja rezervacija imash oznaceno dali imash "cancellation period" ili neshto slichno.

ako imash, ednostavno e, moze da otkazish.

ne sum otkazhuval jas do sega, nemam iskustvoso taa opcija.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.159
Поени од реакции
2.066
Јас еднаш резервирав и платив ама тотално го утнав датумот, па среќа одма видов дента, направив кансел му пишав и порака на тој и после некоја недела ми ги вратија парите иако мислам дека немаше можност за да откажам, така да направи кансел пиши им и чекај да ти одговорат.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.735
Поени од реакции
981
Вака сега , обично можи да се откаже букингот без да се наплати но тоа е ако има најмалце 2 дена пред датумот кој ти е букиран, а ако го откажиш 1 или 2 дена пред датумот тогаш букинг ти наплаќа мал дел од парите ...а ова шо велиш дека ти дава ко да си платил откако си ја откажал , можно е хотелот кај шо имаш букирано да ги повлекол парите пред да ја откажиш .А исто е можно и да не ти наплатил туку само така да пишува ...најарно ќе е да си видиш на банкарската сметка дали ти е наплатено или не .

Член од
14 јануари 2023
Мислења
24
Поени од реакции
8
Вака сега , обично можи да се откаже букингот без да се наплати но тоа е ако има најмалце 2 дена пред датумот кој ти е букиран, а ако го откажиш 1 или 2 дена пред датумот тогаш букинг ти наплаќа мал дел од парите ...а ова шо велиш дека ти дава ко да си платил откако си ја откажал , можно е хотелот кај шо имаш букирано да ги повлекол парите пред да ја откажиш .А исто е можно и да не ти наплатил туку само така да пишува ...најарно ќе е да си видиш на банкарската сметка дали ти е наплатено или не .
Se javiv vo hotel0t rekoa deka e OK otkazano I deka nemaat oni povleceno pari e sega nz booking da ne povlekuva nes

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.202
Поени од реакции
10.992
Se javiv vo hotel0t rekoa deka e OK otkazano I deka nemaat oni povleceno pari e sega nz booking da ne povlekuva nes
Па дај скрин бе човек да видиме што си уплатил, убаво ти рекоа дека има неколку опции, без рефундација е најефтината варијанта имаш и делумна рефундација и целосна
Исто имаш и со плаќање веднаш а некои со опција да платиш во хотелот, ако си бил со првата опција најверојатно парите стојат во резервиран износ и ако си имал бесплатно откажување ке ги имаш на сметка за недела дена

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.735
Поени од реакции
981
Шом е така тогаш или букинг има наплатено некоја мала провизија , или само го чува како резервиран износ кој ќе ти се врати за неколку дена

Kajgana Shop

На врв Bottom