Бог и искушенијата

• Креатор на темата Креатор на темата stojance andov
  • Време на започнување Време на започнување
-Е,сега,сам знаеш дека не мислев на тоа,али ај,за да се извадиш,те сфакам......
-А кои се тоа измислени?Првпат слушам нешто такво!:)

Па не знам ти на што мислеше, ама јас на тоа мислев...
Епа додека е жив човек се учи, изгледа има уште многу работи кои ќе треба да гиу научиш....

извинете за оф топик ама морам:
може и ја и ја сакам да дојдам!

Бројте ме и мене, тоа би бил настан кој не смее да се испушти...

Па не знам ти на што мислеше, ама јас на тоа мислев...
Епа додека е жив човек се учи, изгледа има уште многу работи кои ќе треба да гиу научиш....quote]

-Убаво,но не беше тоа прашањето,тоест одговорот не соодветствува со прашањето.НО,ајде.....и јас некогаш несакам да одговорам....
-Нормално дека да,нормално е кога имаш што да научиш,ама нездраво е кога мислиш дека знаеш се.......Всушност,најлошо е кога човекот се трупа со непотребни информации,се лаже дека учи.Па од тоа непотребно оптеретување на еден дел од мозокот,останатиот затупавува,па не е способен да спроведе една најпроста конверзација со било кој......

Бог не постои.
Според тоа, не постојат искушенијата дефинирани од Бог.

Толку.

Бог не постои.

Толку.

А штом не постои зошто го спомниваш? :toe: Не постојат искушенија:kesa:, опаснооо

Бог не постои.

Толку.

Твојот став за Божјот непостоење, запиш е ушпте во Стариот Завет, каде се вели:„ И рече безумникот:нема Бог!„.

-Убаво,но не беше тоа прашањето,тоест одговорот не соодветствува со прашањето.НО,ајде.....и јас некогаш несакам да одговорам....
-Нормално дека да,нормално е кога имаш што да научиш,ама нездраво е кога мислиш дека знаеш се.......Всушност,најлошо е кога човекот се трупа со непотребни информации,се лаже дека учи.Па од тоа непотребно оптеретување на еден дел од мозокот,останатиот затупавува,па не е способен да спроведе една најпроста конверзација со било кој......

Многу убава работа кажа, треба да ја спроведеш на дело само...

Ама мене ми се разговара ..:nesum:
Ајде бе, дај ми твој број и ќе те барам братче.

Бог не постои.

Толку.
Хм.. велиш не постои Бог.И ти си како еден од неверниците кои што велат "јас не верувам во Бог, но фала му на Бога децата ми се добри".Ај не ме смеј, те молам.Изморен сум веќе од такви зборувања.

Ајде бе, дај ми твој број и ќе те барам братче.

Хм.. велиш не постои Бог.И ти си како еден од неверниците кои што велат "јас не верувам во Бог, но фала му на Бога децата ми се добри".Ај не ме смеј, те молам.Изморен сум веќе од такви зборувања.

Де бе братче да ме се вљуби у мене , па број да ти давам.. или ќе ме гонеш :vozbud::vozbud: Ако имаш нешто да кажеш кажи , ако не трај си !!

Де бе братче да ме се вљуби у мене , па број да ти давам.. или ќе ме гонеш :vozbud::vozbud: Ако имаш нешто да кажеш кажи , ако не трај си !!
Колку просто размислуваш.како прво ако те сакав, немаше да те нарекувам брат а да се вљувам во тебе не ни размислував. Тоа ти е проста работа.:tapp:

Многу убава работа кажа, треба да ја спроведеш на дело само...

Многу убава работа,да,која сум ја спровела во минатото,пред да го знам Она што сега го знам.Патем кажано, НЕПОТРЕБНИ ИНФОРМАЦИИ,се оние глупави информации со кои се трупа мозокот(како на пример седење пред ТВ,гледање шпански серии,и плачење кога на Касандра ќе и го убијат Ранду...мислам алооооо?)Е,тоа ти се непотребни информации,празни и глупави,со кои па најинтересно е што човекот се соживува!:vozbud:И да,се што спаѓа во тема со огромна доза на сериозност,каде не се збори за Касандра и сл........,е потребна информација.На крајот на животот нема да следи прашањето „Што се деси вчера со Ранду и Касандра?“туку нешто сосем различно.......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom