Бог и искушенијата

• Креатор на темата Креатор на темата stojance andov
  • Време на започнување Време на започнување
Абе Радост, кој ги спомна шпанските серии? Додуша тука може да ги вметнеме и Евангелијата, затоа и тие се: Марија ќе се земе со Јосиф, ама бремена е од друг, синот им е ваков, другарите му се такви и сл.

Многу добро знам кои се непотребни информации, а кои потребни! Прашање е дали ти знаеш?

Toa sto za mene e nepotrebna informacija,i sto barem za sofisticiranite(iako malku vestacki)luge e istoto,ti go napisav pogore,i ne planiram da povtoruvam.I da ,znam....i uste pointeresno e sto denes cel zivot na lugevo e kako spanska serija,sto nema da vidis.Taka da,sto i da procitam na forumov,ne me cudi.Bas zatoa i so nekoi ednostavno ne se ni zamaram,za takvite edno:helou:

I da,ako spanskata serija sodrzi mudrosti,togas ke mora da kazam deka imame "mudar" narod.....:vozbud:Poveke im tupee mozokot,nego sto im se razviva.Koga ke vidam kako babine,tinejdzerite i duri i roditelite placat pred TV,mene mi se place od zal za niv.A Biblijata samata po sebe e mudrost.Tamu nema nisto sto lici na izlisna informacija,ili pa nesto od koe covekot nema korist ili ima steta.Ako uopste nekogas si ja otvoril.....Ako ne si otvoril,togas ne zbori od nesto sto si slusnal

Абе мене библијата и евангелијата ми личат на добро сценарио за шпанска серија... полна е со информации кои во денешно време се бескорисни... со други зборови, непотребна книга!

Абе мене библијата и евангелијата ми личат на добро сценарио за шпанска серија... полна е со информации кои во денешно време се бескорисни... со други зборови, непотребна книга!

Ајде, посочи некоја Библиска „информација„ која е бескорисна. И зашто Библијата е бескорисна токму во денечно времеме а некогаш била корисна, во некое минато време? За да може Црквата да „владее„ со неписмениот народ?

докторе а ти знаеш ли оти таа е единствената книга во која се содржани сите вистини за светот и човековото постоење? а инече нема шо да ја мешаш Библијата со шпанските серии оти едноставно нема логика...:nenene:

I Koperfild i Criss Angel pravat mnogu cuda, nekoi duri se somnevaat deka e mozno nekoj od niv da e Mesija.
Лесно може да провериме..Крстот на Голгота...Па ако воскреснат..Нема проблем.

I Koperfild i Criss Angel pravat mnogu cuda, nekoi duri se somnevaat deka e mozno nekoj od niv da e Mesija.

„Коперфилд енд компани„ спаѓаат во групата лажни пророци од (пред)последните времиња, точно онака како Христос ги има најавено.
Пред 3-4 г, Коперфилд имаше една своја претстава во Москва. По тој повод, еден од руските црковни фунцкионери ги предупреди руските верници да не доаѓаат на Дејвидовите шоуа, оти тоа се демонски работи.

„Коперфилд енд компани„ спаѓаат во групата лажни пророци од (пред)последните времиња, точно онака како Христос ги има најавено.
Пред 3-4 г, Коперфилд имаше една своја претстава во Москва. По тој повод, еден од руските црковни фунцкионери ги предупреди руските верници да не доаѓаат на Дејвидовите шоуа, оти тоа се демонски работи.
Демонски работи....море се уплашил од конкуренцијата:vozbud:

Највероватно....:tapp:

Ne si ja ni otvoril,sigurno,pa sto zboris.Ako znaes dva zbora sto gi ima tamu,raka ti davam.Epa dobro,aj kazi mi,bidejki fakt e deka denes malkumina otvoraat Biblija,a sepak zivotot e edna spanska sapunica,od kade proizleguva toa?Najverojatno od pregolemata potreba na lugeto da sedat doma,i placat na se sto ke vidat pred TV.A da ne zborime koga gledaat mali deca,toa duri i vo praksa go sproveduvaat.Biblijata sigurno nema da nauci nekoj da ubiva,krade,tepa,drogira,i sl...TV i site onie maloumni serii go praat toa.No,da,zaboraviv deka taka lugeto se lecat od bolestite:vozbud:

Духовното е појако од било кое искушение, само ако сакам да биде така. Сум преболел љубов голема но една страшна страст без многу љубов ко да не сакам. Ангел и ѓавол во едно прекрасно тело, насмевка да се стопиш, хемија - експлозија... :)
Не оди толку лесно, како да имам некоја мисија трага да оставам во неа, духовна секако. :)
Искушение = мисија.

Бог допушта искусенија за наше спасеније, за де се поправиме. Најголемото искусение е тогаш кога немаме Искушеније.

Biblijata sigurno nema da nauci nekoj da ubiva,krade,tepa,drogira,i sl...

За некој што толку често отвора Библија, чудесно е како си скокнал некои многу интересни делови.

Одма кликај на http://www.mkbible.net

Второзаконие 13 (убиј го секого што ќе помисли да поверува во друг бог)

1 Летописи 21:12 и 14 (Јахве се наљутил: 70000 мртви, без дискриминација - старо, младо, машко и женско, виновно и невино)

2 Летописи 14 и 19 (Јахве ги „брани“ своите: 1.000.000 (еден МИЛИОН) црнци со еден замав)

1 Самуил 6:19 (50.070 масакрирани пошто ѕирнале у ковчегот)

1 Самуил 15:2 и 3 (убиј све живо и диво, со јасно набројување, меѓу кое и доенчиња, овци и волови - исто - без дискриминација)

Броеви 31:16-18 (убиј ги сите машки деца + убиј ги и жените, освен девиците - нив за себе задржи ги!)

Не можам поише... ми се слоши... убиј, кради, силувај... све е у Книгата.

Библијата може да те научи на многу работи. Добри..., но и многу гадни. ...и не зависи од контекстот барем не овие погоре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom