Бог и искушенијата

• Креатор на темата Креатор на темата stojance andov
  • Време на започнување Време на започнување
Многу убава работа,да,која сум ја спровела во минатото,пред да го знам Она што сега го знам.Патем кажано, НЕПОТРЕБНИ ИНФОРМАЦИИ,се оние глупави информации со кои се трупа мозокот(како на пример седење пред ТВ,гледање шпански серии,и плачење кога на Касандра ќе и го убијат Ранду...мислам алооооо?)Е,тоа ти се непотребни информации,празни и глупави,со кои па најинтересно е што човекот се соживува!:vozbud:И да,се што спаѓа во тема со огромна доза на сериозност,каде не се збори за Касандра и сл........,е потребна информација.На крајот на животот нема да следи прашањето „Што се деси вчера со Ранду и Касандра?“туку нешто сосем различно.......

Абе Радост, кој ги спомна шпанските серии? Додуша тука може да ги вметнеме и Евангелијата, затоа и тие се: Марија ќе се земе со Јосиф, ама бремена е од друг, синот им е ваков, другарите му се такви и сл.

Многу добро знам кои се непотребни информации, а кои потребни! Прашање е дали ти знаеш?

Докторе, ајде еден докторски совет: КАКО да ги одвоиме потребните од непотребните информации?

Докторе, ајде еден докторски совет: КАКО да ги одвоиме потребните од непотребните информации?

Па тоа зависи од човек на човек, за некој некои информации се ѓубре, за некој се богатство!

Тоа сам треба да си го знаеш, кој информации за тебе се потребни, кој не. Никој не може да ти каже.

Благодарам за Вашиот исцрпен одговор.

Благодарам за Вашиот исцрпен одговор.
Мики ти бар со тоа не треба да се замараш...за тебе библијата е единствениот извор на "проверени" информации. Остај не нас другите да се користиме со другите извори:vozbud:

Мики ти бар со тоа не треба да се замараш...за тебе библијата е единствениот извор на "проверени" информации. Остај не нас другите да се користиме со другите извори:vozbud:

Библијата не е извор на информации (кои, патем кажано, се НАЈМИНЛИВОТО нешто кое човекот го измислил) туку е извор на НЕМИНЛИВО и НЕМЕНЛИВО знаење и поуки за богопријатен и праведен живот уште во овој свет, барем до второто Христово доаѓање. За отпосле-ќе видиме.

Библијата не е извор на информации (кои, патем кажано, се НАЈМИНЛИВОТО нешто кое човекот го измислил) туку е извор на НЕМИНЛИВО и НЕМЕНЛИВО знаење и поуки за богопријатен и праведен живот уште во овој свет, барем до второто Христово доаѓање. За отпосле-ќе видиме.

Човекот ги измислил информациите ?????

Човекот ги измислил информациите ?????

Туку? Кој? излези на некоја ливада и кажи ми отпосле, КОЛКУ информации таму ќе најдеш? Барем досега, немам видено дека некоја животника користи информации во печатен или електронски облик.

Туку? Кој? излези на некоја ливада и кажи ми отпосле, КОЛКУ информации таму ќе најдеш? Барем досега, немам видено дека некоја животника користи информации во печатен или електронски облик.
Авторот сакаше да каже????:::?????

Dali nekogas ste se zaprasale zosto Bog dopusta iskusenija?

За да добие спасение на Оној Свет

За оние на кои верата им значи нешто, прекрасен текст на оваа тема е “ТОА ОД МЕНЕ ДОАЃА“ од отец Серафим Вирицкиј.

Дали некогаш си размислувал дека сè што те засега тебе, Ме засега и Мене?
Зашто, тоа што те засега тебе, ја засега и зеницата на Моето око.
Ти си Ми драг во Моите очи, непроценлив, и Јас многу те засакав,
И затоа за Мене претставува особено задоволство да те воспитувам.
Кога ќе те нападне непријател и ќе те снајдат искушенија, како река, сакам да знаеш дека
TOA ОД МЕНЕ ДОАЃА.

На твојата слабост ì е потребна Мојата сила, и сигурноста твоја
е во тоа да Ми дозволиш да те заштитувам.

...Имај постојано на ум дека секоја пречка е Божје поучување,
и затоа внеси го во срцето свое ова слово, коешто ти го објавив во овој ден
ЗАШТО ТОА ОД МЕНЕ ДОЈДЕ.
Чувај го, и знај и споменувај си– секогаш, каде и да си,
дека секоја острица ќе се изгуби кога ќе научиш во сите нешта да Ме гледаш Мене.
Сè е испратено од Мене за усовршување на твојата душа.

Целиот текст можете да го најдете на Премин Портал.

Повели и друг пат...

Да не мислеше ти дека ќе ти напишам 200-300 збора за некоја релативна работа?

Не, не мислев такво нешто. Би било премногу оптимистичко таквото очекување...:tapp:

Dali nekogas ste se zaprasale zosto Bog dopusta iskusenija?

За да добие спасение на Оној Свет

Хммм...Според редот по кој ти е напишан постот, си помислов дека на Бога Му било потребно спасение на оној свет...м?

Не, не мислев такво нешто. Би било премногу оптимистичко таквото очекување...:tapp:

Епа Мики, некој за разлика од тебе има живот, и не мисли тебе да ти се докажува :baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom