Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
@Кеплер , излезете од дома малку, прошетајте низ градот :) . Шала на страна, изгубив желба или се посветив на други работи од општо значење и добра. Губам лично, ама се работи на неколку проекти во моментов.
Ќе се потрудиме годинава виртуелно да се вратиме и бидеме присутни ;)
@alekso.mk, ако остане нешто за тогаш. Денес, оние кои знаат каде се продажните места, не посетија.

Последно уредено:
@Кеплер , излезете од дома малку, прошетајте низ градот :) . Шала на страна, изгубив желба или се посветив на други работи од општо значење и добра. Губам лично, ама се работи на неколку проекти во моментов.
Ќе се потрудиме годинава виртуелно да се вратиме и бидеме присутни ;)
@alekso.mk, ако остане нешто за тогаш. Денес, оние кои знаат каде се продажните места, не посетија.
Хаха, не е проблем шетањето, ако шетаме по продавници само за прашување каде ни е крајот, дојде друго време, време на пазарење од дома и време кога главен маркетинг ти е интернетот, а слободното време е се пократко и поскапоцено. Од моја перспектива ако отворам страница на која не може да се снајдам за било која информација, по автоматизам ја затворам и прескокнувам пазарење од таму, делува и непрофесионално, иако можеби таму може да најдеш најдобар производ и совет. Земајте го како добронамерен совет, има еден куп добри странски страници од кои може да земете пример и со не многу замарање да најдете некој кој ќе ви изработи слична страна по дизајн само со вашето лого, а цената на изработка на такви страни е смешна во споредба со бенефитот кој може да ви го донесат, плус ако додадете и достава по карго ја имате цела територија, па и една платена реклама на фб и азното само ќе си дојди :D

@Кеплер

vt9VZSp.png

Да не ми кажеше дека имаат гага шипинг немаше да отворам и немаше да видам дека имаат и попусти на тоа што ми треба. Околу 23-25$ заштедив само од шипингот и попустите.
Кец на десетка.
Фала!

@Кеплер

vt9VZSp.png

Да не ми кажеше дека имаат гага шипинг немаше да отворам и немаше да видам дека имаат и попусти на тоа што ми треба. Околу 23-25$ заштедив само од шипингот и попустите.
Кец на десетка.
Фала!
Нема проблем, за тоа сме тука :)
Iherb се закон, имаат често попусти, а реално и без попусти цените им се прифатливи, јас ги посетувам често и нон стоп нарачувам дали за мене или за некој близок од таму. Еве пример во последнава нарачка си зедов ацетил л-карнитин, сите продавници во мкд ги поминав и никаде не го најдов, од таму го зедов тој на primaforce за џабе, 250 грама за 21 долар (500 дози од по 500мг), а реално е супер суплемент.

Партали зделка е ALCAR-от, газење. Заедно со Na-rala чуда се прават, reverse на многу кондиции праат.

ацетил л-карнитин нели е повеќе суплимент за подобра работа на мозокот отколку за слабеење, нели е подобар “обичниот“ л-карнитин, или ја погрешно сум разбрал?

ацетил л-карнитин нели е повеќе суплимент за подобра работа на мозокот отколку за слабеење, нели е подобар “обичниот“ л-карнитин, или ја погрешно сум разбрал?
Ацетил л карнитин ти дава уште еден куп други бенефити, помага и за „слабеење“, но во мојов случај не го земам за тоа.
https://examine.com/supplements/l-carnitine/

Може да ми ја објасни некој разликата меѓу овие два продукти?
https://www.iherb.com/pr/Optimum-Nutrition-Pro-BCAA-Unflavored-10-9-oz-310-g/68553

https://www.iherb.com/pr/California...no-Acids-Gluten-Free-Powder-16-oz-454-g/71025
Зошто од едниот се внесуваат 15.5грама а од другиот само 5грама?
Епа во тој со дозерка од 15.5 грама имаш 8грама вкупно леуцин+изолеуцин + валин и плус имаш глутамин, витамин ц, натриум, калиум, а во другата се на се имаш 5грама леуцин+изолеуцин+валин и само тоа, толкава е и дозерката.

Мислења за QNT Delicious Whey Protein?

qnt-delicious-whey-HPnutrition-350x350.JPG

На акцја е 2500, па не знам дали вреди да се земе. Еве се што најдов за него:

Contains whey protein concentrate, isolate and hydrolysate
QNT-Delicious-Whey-Protein-Powder-supplements-fact.png

Не најдов инфо дали и што содржи од аминокиселини, само ова најдов информации. Вреди да се земе или да се заобиколи протеинчево?

Мислења за QNT Delicious Whey Protein?

qnt-delicious-whey-HPnutrition-350x350.JPG

На акцја е 2500, па не знам дали вреди да се земе. Еве се што најдов за него:

Contains whey protein concentrate, isolate and hydrolysate
QNT-Delicious-Whey-Protein-Powder-supplements-fact.png

Не најдов инфо дали и што содржи од аминокиселини, само ова најдов информации. Вреди да се земе или да се заобиколи протеинчево?
Kopija e na bigman proteinot. Tapa e zato e evtin i nema bcaa

Само да ви кажам, не препорачувам над 1g на ден ALCAR, 2x 500 би била најдобра доза, повеќе НЕ е подобро. Поготово кога се меша со Na-rala ефектот неспоредливо послиен станува, а исто така и дозата потребна за постигнување на ефект осетно се намалува.

Ако мешате со ALA/Na-rala, а имате проблеми со регулација на гликоза/инсулин, (може да имате а да не знаете) обавезно носење со вас некое мало чоколадце, шеќерче или било што благо.....може да отидете у хипоглоцемија, па дури и во шок, заебана работа.

П.С. Ова се случува само ако го зимате на гладно, т.е. да немате оброк некои 30-40 минути после дозирањето, или пак ако сте веќе во "опасна" фаза на дијабет/резистетност, напомена дека ова НЕ Е сајд ефект на суплементите, него проблем со вашата состојба!

Photo0153.jpg еве денес како заврши протеинот од my protein impact whey 2kg. И гејнерот шо го кипив на акциа 3000денари 6кг. 1 ден нема од ко е земен. Причината е: пролив,гадење,поспаност,нагло паѓање на апетитот,надуеност на стомакот,прдење без престан. Евтиното носи лоши последици. Досега сум немал ниту еден ваков проблем се до денес. Чкарт роба и без размислување ги зедов.

Aman be drugar whey core go piese do vcera.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom