Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Полео за новава скоро ништо немаа попусти, пакети, промоции....додуша ретко каде и имаше не само во продавниците за суплементи, туку и општо во државава, мизерија сме за вакви работи, ни за празници ни за блек фрајдеј...:(

имаше за нова , за сметка над 1600 , грепка :LOL: , и може да ти се падне 100 или 1000 ден , ама нормално 100 ден ми се падна , има дефинитивно разлика од бугарскиот мајпротеин у про нутри олимпиа гтц тој беше малце кисел и без бач код постирав слика пар страни назад ...

Последно уредено:
Имаше за блек фрајдеј во полео 50% на втор производ мислам
Да на тој со пониска цена :) сакав да земам креатин и протеин тогаш, ми вика на протеинот немаш, само на креатинот, епа цврц :D

Ако некој сака, којзнае што да стави, ќе стави без разлика што ќе напише на етикетата.
Како бе еднаш ова пишуваш еднаш пропагираш за квалитетни суплементи во македонија?
Ако не веруваш на етикетите како очекуваш да веруваме во “оригинални“ суплементи во мкд?

Ако некој сака, којзнае што да стави, ќе стави без разлика што ќе напише на етикетата.
Се сложувам. Јас од Македонија избегавам да купувам, па протеини земам најчесто од Грција или ако одам некаде надвор. Татко ми има работено порано во една компанија која беше овластен увозник и дистрибутер на врвни брендови ( увезуваа а и сега увезуваат чоколади, прашоци, Чипсови, месо и конзерви)
Кога ми кажуваше што правеле од фирмата само за да го максимизираат профитот ми се стемни и одтогаш избегнувам максимално колку што е можно да купувам од тука.

Можеби некој си работи поштено и не би сакал да напаѓам , туку само да напоменам дека кај нас па многумина прават манипулации. Читав дека едно време испитувале тука кај нас на клиника дали одреден производ ги има тие податоци кои се наведени, но се плаќаше. Можеби е добро да се купи еден протеин и да се собереме повеќе луѓе и да провериме дали е тоа точно што го купуваме. На пример на My Protein да се направи проверка бидејќи е најчест производ

Се сложувам. Јас од Македонија избегавам да купувам, па протеини земам најчесто од Грција или ако одам некаде надвор. Татко ми има работено порано во една компанија која беше овластен увозник и дистрибутер на врвни брендови ( увезуваа а и сега увезуваат чоколади, прашоци, Чипсови, месо и конзерви)
Кога ми кажуваше што правеле од фирмата само за да го максимизираат профитот ми се стемни и одтогаш избегнувам максимално колку што е можно да купувам од тука.

Можеби некој си работи поштено и не би сакал да напаѓам , туку само да напоменам дека кај нас па многумина прават манипулации. Читав дека едно време испитувале тука кај нас на клиника дали одреден производ ги има тие податоци кои се наведени, но се плаќаше. Можеби е добро да се купи еден протеин и да се собереме повеќе луѓе и да провериме дали е тоа точно што го купуваме. На пример на My Protein да се направи проверка бидејќи е најчест производ
За ваквите работи треба државата да си има регулаторно тело и строги инспекции, ако ние проверуваме за секој производ што го пиеме каков состав има поарно нека не постои државава, или пак нека ни отворат слободни граници да увезуваме без даноци и царини и ќе си земаме од интернет проверена роба од официјална страна, не ми треба ниту полео, ниту било која друга продавница, месец дена имаш достава до мкд и си порачуваш се од интернет.
Еве сега од почеток на месецов iherb го направија фри шипинг над 40 долари, јас имам 6 нарачки за цела 2018та од таму исцепкани на суми под 50 долари, посигурен сум од таму отколку од било која аптека и продавница од мкд.

Еве сега од почеток на месецов iherb го направија фри шипинг над 40 долари, јас имам 6 нарачки за цела 2018та од таму исцепкани на суми под 50 долари, посигурен сум од таму отколку од било која аптека и продавница од мкд.
Oooh thanks for info.
Ми требаа некои срања таман ќе легне гага шипинг мх мх.

едит: кај го пишува ова? ќе се појави коа ќе додадам во кошничка ор? можда ќор сум сори :гик:

Oooh thanks for info.
Ми требаа некои срања таман ќе легне гага шипинг мх мх.

едит: кај го пишува ова? ќе се појави коа ќе додадам во кошничка ор? можда ќор сум сори :гик:
Не знам дали има некаде напишано, јас направив 6 нарачки над 40 долари и на ниедна немам шипинг.[DOUBLEPOST=1515022362][/DOUBLEPOST]Додека ги додавав работите се до 40 долари си пресметуваше шипинг, само што надминува 40 и го тргаат шипингот, пробај нареди една нарачка и ќе видиш :)

Не знам дали има некаде напишано, јас направив 6 нарачки над 40 долари и на ниедна немам шипинг.
Oк фала. Да не си разглеал кој колаген е најисплатлив од iherb? Ако се разбираш моеш да фрлиш окце? Type 2 , не 1.

Oк фала. Да не си разглеал кој колаген е најисплатлив од iherb? Ако се разбираш моеш да фрлиш окце? Type 2 , не 1.
Како комплетна формула за зглобови оваа таа ја имам нарачувано други не сум гледал, а и @Psyside верувам ќе гласа за оваа :)

Тој е одличен - најдобар микс е, ама малце дози се а скапичко е, ако тоа не е проблем go for it. Ова е исто многу добро.

И ова исто така можам да кажам дека убедливо најисплатливо.

А што се овие микс од дозиве ако можеш да ми објасниш на кратко? Фала ти

Како бе еднаш ова пишуваш еднаш пропагираш за квалитетни суплементи во македонија?
Ако не веруваш на етикетите како очекуваш да веруваме во “оригинални“ суплементи во мкд?
Зашто, не се потрудиш, да го разбереш, тоа што како одговор сум го дал и во кој контекст е тоа одговорено?!

Државата си има тела и механизми со кои се котролира тоа што се увезува во МК. Котролите не се со секој увоз и за секој производ, но се повремени. Ова го кажувам од сопствено искуство, а со оваа тематика работам од 1990.
Незнам која гаранција ја имате порачувајки од странство, затоа што секој увозник во МК сака да работи директно со фабриките, не преку посредници, со цел да добие подобри услови и цени. Значи не со посредници или со трговци кои имаат добиено право да произведуваат бредн во нивно име во ЕУ.
Следно, поради тоа што постојано сурфате и гледате се што се случува по светот, ќе видите дека тамо во тој, светот, се прават разно разни кампањи со проверки на квалитет на конкуренција, па еден тон што вистинити, што не, анализи се имаат појавено за лош квалитете на брендови кои се продаваат и кај нас. Што значи дека и во светот постојат, не квалтетни производи (колку е тоа точно само тој што ги нарача, направил, објавил анализите знае) и тоа многу повеќе со документ, одколку кај нас, кое е се на трач моабети.

Nesto dobro od ovaa ponuda?
857ad8e632b629ad7a1bf5b22949af21.jpg

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Полео за новава скоро ништо немаа попусти, пакети, промоции....додуша ретко каде и имаше не само во продавниците за суплементи, туку и општо во државава, мизерија сме за вакви работи, ни за празници ни за блек фрајдеј...:(
За Хрватска не знам ама Полео во Словенија да видиш какви попусти, акции има цело време...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom