Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Од кога почнаа на 25ти плата да даваат? :LOL::LOL:
Земи си W.A.S, сигурно е поефтино...

Дечки да ве прашам според вас кој е подобар избор за протеин, веј на Мај Протеин или 100% веј на Сајтек. Еве јас ќе пишам нешто накратко за двата, па според тоа да се одлучи кој повеќе вреди за парите. Ги споредувам нив дека се најчести во Македонија по некоја средна цена за добар квалитет.

Scitec
-концентрат + изолат (мислам некаде прочитав дека 70-30 е соодносот)
-30 грама serving size
-112 калории, 2 грама масто, 1.4 јаглехидрати, 22 грама протеин
-холестерол 50мг
-натриум 170мг
-калциум 143мг
- засладувач: 2 (sucralose & acesulfame K)
- dextrose шеќер
-дигестивни ензими: bromalin 12mg, papain 12mg
-стабилизатори: xanthan gum, лецитин од соја
- вкупно 1300 mg аминокиселини во дозерка, глутамин 210мг таруин 990мг
-2.3кг најефтино се наоѓа од 2890 (најефтино видено) до 3800

My Protein
-чист концентрат
-serving size 25g
-100 калории, 2 грама масти, 1 грам јаглехидрати, 18 грама протеин
- натриум 35мг
-холестерол 0мг
-калциум:150мг
-засладувач: 1 sucralose (од sucralose и acesulfame првиот го сметаат за помалку оспоруван)
-4.5 грама BCAA , 3.6 грама глутамин
-стабилизатор: лецитин од соја
-2.5 кг пакување се наоѓа од 2280 (најефтино видено) до 2800

Дигестативни ензими е добра карактеристика, засладувачи и стабилизатори е добро да има што е можно помалку. И тоа, па кажете кој е подобар избор според вас

Дечки да ве прашам според вас кој е подобар избор за протеин, веј на Мај Протеин или 100% веј на Сајтек. Еве јас ќе пишам нешто накратко за двата, па според тоа да се одлучи кој повеќе вреди за парите. Ги споредувам нив дека се најчести во Македонија по некоја средна цена за добар квалитет.

Scitec
-30 грама serving size
-холестерол 50мг
-натриум 170мг
-калциум 143мг
- dextrose шеќер

My Protein
-чист концентрат
-serving size 25g
- натриум 35мг
-холестерол 0мг
-засладувач: 1 sucralose (од sucralose и acesulfame првиот го сметаат за помалку оспоруван)

Дигестативни ензими е добра карактеристика, засладувачи и стабилизатори е добро да има што е можно помалку. И тоа, па кажете кој е подобар избор според вас

Јас би идел со чист концентрат, избегнувам да купувам мешавини на протеини зш негде сум читал дека во такви мешавини стават се и сешто. А мислам и по составот МП е почист.

Јас би идел со чист концентрат, избегнувам да купувам мешавини на протеини зш негде сум читал дека во такви мешавини стават се и сешто. А мислам и по составот МП е почист.
Ако некој сака, којзнае што да стави, ќе стави без разлика што ќе напише на етикетата.

Scitec
-30 грама serving size
-холестерол 50мг
-натриум 170мг
-калциум 143мг
- dextrose шеќер

My Protein
-чист концентрат
-serving size 25g
- натриум 35мг
-холестерол 0мг

Оди со мајпротеин, на labdoor ти е 9ти по квалитет од протеини што ги има во моментов на пазарот, тие 30% изолатот кај scitec не ти менуваат ништо во животот (иако е прашање дали навистина ги има, гледам дека начукале и таурин во составот), плус за исти пари добиваш скоро килограм повеќе протеин.
бтв од каде си го нашол за 2280 денари?

Моментално никаде, а го имаше во Брутал за она акцијата “Блек Фрајдеј“ за таа цена, баш другарче зема од таму.
Види може да имаат пак акција, околу нова година го сретнав ова
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.ne...=58ceb755347fc0cd459fbbfb308359aa&oe=5AEEB30A
1f385.png
Новогодишен попуст на Вашите омилени производи
1f385.png

Направете пакет од два или три различни производи и добијте до -25% попуст
1f44c.png
1f4aa.png

ако даваат 25% вреди да се соберете двајца и да земете 3 производи, делете ги по пола, јас и другар така земавме порано, на промет од над 10 000ки и кога нема попуст даваат 10-15%.
Е сега провери си сепак за овие од брутал дали им се оригинал производите, знам имаше поплаки на форумов од членови дека им дале згрутчен протеин, за да си сигурен може да им пишеш и на мајпротеин за насоки како да го провериш дали протеинот е оригинал, обично враќаат на мејлови им имам пишувано кога правев нарачки од таму, а имаат и лајв чат.

Види може да имаат пак акција, околу нова година го сретнав ова
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.ne...=58ceb755347fc0cd459fbbfb308359aa&oe=5AEEB30A
1f385.png
Новогодишен попуст на Вашите омилени производи
1f385.png

Направете пакет од два или три различни производи и добијте до -25% попуст
1f44c.png
1f4aa.png

ако даваат 25% вреди да се соберете двајца и да земете 3 производи, делете ги по пола, јас и другар така земавме порано, на промет од над 10 000ки и кога нема попуст даваат 10-15%.
Е сега провери си сепак за овие од брутал дали им се оригинал производите, знам имаше поплаки на форумов од членови дека им дале згрутчен протеин, за да си сигурен може да им пишеш и на мајпротеин за насоки како да го провериш дали протеинот е оригинал, обично враќаат на мејлови им имам пишувано кога правев нарачки од таму, а имаат и лајв чат.
Дада ама акцијава колку што ја разбрав е за 2 различни продукти, значи не би следувало ако земеш со некој по 2 ќесиња од Мај Протеин, единствено ако најдеш некој другар друг продукт што сака да зема па математики да правиш со цени. А ова 4200 од сликава многу ми е, мислам не би вредело да се даде толку многу за аминокиселини, кои дел ги имаш во самиот протеин. Иначе баш ќе пишам на Мај Протеин да ми кажат кои им се официјални дистрибутери во Македонија, па да видам дали ќе вратат. Ама и со официјални дистрибутери не е 100% сигурни дека нашиве не би смениле нешто во состав препакувале и слично, ама тоа е што е

Дада ама акцијава колку што ја разбрав е за 2 различни продукти, значи не би следувало ако земеш со некој по 2 ќесиња од Мај Протеин, единствено ако најдеш некој другар друг продукт што сака да зема па математики да правиш со цени. А ова 4200 од сликава многу ми е, мислам не би вредело да се даде толку многу за аминокиселини, кои дел ги имаш во самиот протеин. Иначе баш ќе пишам на Мај Протеин да ми кажат кои им се официјални дистрибутери во Македонија, па да видам дали ќе вратат. Ама и со официјални дистрибутери не е 100% сигурни дека нашиве не би смениле нешто во состав препакувале и слично, ама тоа е што е
5кг ќе си земеш, плус монохидрат + нешто друго што ќе ти фати окото :)
Да тоа од сликите не е ок, аминото заобиколи ги, али ако им важи тоа со 25те проценти на 3 продукти ќе си земеш големо паковање од 5кг плус нешто што ќе ти фати окото :)

Нема официјални увозници мајпротеин у мк, мислам дека само у полео се оргинал

Нема официјални увозници мајпротеин у мк, мислам дека само у полео се оргинал
Полео за новава скоро ништо немаа попусти, пакети, промоции....додуша ретко каде и имаше не само во продавниците за суплементи, туку и општо во државава, мизерија сме за вакви работи, ни за празници ни за блек фрајдеј...:(

Полео за новава скоро ништо немаа попусти, пакети, промоции....додуша ретко каде и имаше не само во продавниците за суплементи, туку и општо во државава, мизерија сме за вакви работи, ни за празници ни за блек фрајдеј...:(

Имаше за блек фрајдеј во полео 50% на втор производ мислам

ima popusti samo na UNS ,TREC,BLADE,4DN,BODY ATTACK,BIGMAN na naj ckart proizvodi imase samo popusti. 500 denari 350 grama bcaa nema logika :D na my protein imase popust i vo polleo i vo brutal. poracav kreatin od polleo 250 grama 250 denari sega pred nova godina i od brutal zedov protein 2,5 impact i casein so bcaa. momentalno ima popusti vo xerkules.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom