Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Во Зегин имаш солиден Омега 3 за 300 ден 100 таблети од 1000 милиграми со одлична содржина на EPA и DHA. Зошто да даваш 1200?

Во Зегин имаш солиден Омега 3 за 300 ден 100 таблети од 1000 милиграми со одлична содржина на EPA и DHA. Зошто да даваш 1200?
I jas od Zegin go zemav istiot, ama me interesirashe dali ima razlika. :)

Isto e bitno i kolku aktivna sostojka ima vo tie 1000mg
Potocno kolku aktivno omega 3 masni kiselini a ne fish oil ili ribino maslo.

Овие од МаслФарм за кои конкретно праша имаат нешто поквалитетна содржина, а оние на Олимп и БигМан се исти со овие ефтините на Зегин само цената им е трикратно повисока. (кога се зима Омега 3 се гледа содржината на EPA и DHA). Место 1 може и 2 дневно да се зема па пак би ја конзумирал истата количина.

Za sekoj brend pisuva kakov sostav ima i so kolkava aktivna sostojka na nivnata web strana.
Taka da lesno mozes da napravis razlika koj kolku vredi i koj e poisplatliv☺

Која продавница за суплименти би ми ја препорачале?

Која продавница за суплименти би ми ја препорачале?
Сите претежно држат различни продукти. Ако бараш од конкретна фирма ствари - ќе мораш у конкретни продавници да бараш.
Ако не, лично фан сум на PBC (www.pbc.mk) ради тоа што се најпристапни со цени, и дечките што се вработени се многу пријатни и не пробуваат да ти увалат продукти кои реално не ти требаат, што е реткост кај нас

Може вака аматерски звучи,ама ај некој нека би објасни, гледам ја читам по ова описиве и за сите суплименти све слично пишува, за што е протеинот, за што гејнерот, за што аминито, за што креатинот ??? И кое за што треба да се користи?

Може вака аматерски звучи,ама ај некој нека би објасни, гледам ја читам по ова описиве и за сите суплименти све слично пишува, за што е протеинот, за што гејнерот, за што аминито, за што креатинот ??? И кое за што треба да се користи?
Објаснето е на неколку пати, ама во корист на тоа да не вртиш 200 и кусур страни на кратко :
Протеин е макромолекула, составена од аминокиселини, и нив ги земаш со цел да изградиш чиста мускулна маса. Доколку немаш проблеми со качување на генерална килажа, хранењето на мускулот се врши со помош на протеини. Иако протеините се изградени од аминокиселини, суплементирање со специфични аминокиселини се врши со различна цел, пошто ги има многу - ќе треба да бараш одвоено за секоја што те интересира.
Гејнер е мешавина од јаглехидрати, протеини и (не секогаш) масти, која има за цел да ти го зголеми калорискиот внес. Гејнер служи кај лица кои тешко качуваат килажа и имаат генерален проблем со зголемување на калориски внес. Мнозинството од гејнерите содржи во себе креатин.

Креатин (монохидрат) е суплемент кои служи за, условно кажано, „депонирање на сила“ во мускулот. Значи со суплементирање на креатин ќе добиеш повеќе сила, се зголемува масата (делумно поради ретенција на вода, делумно како резултат на зголемување на силата) и со тоа се подобрува и синтезата на протеин во мускулите (повеќе е ова страничен отколку директен ефект). Креатинот е најистражуваниот суплемент и е сосема сигурен, и покрај сите тие маалски муабети за штетење на бубрези.

Може да комбинирам гејнер со протеин или амино?
гледав ова у пбц имаат добри цени...

Може.

Од суплементи се можеш да комбинираш, освен гејнер со топач на масти :D

Може да комбинираш гејнер со протеин, не ти треба амино. Гејнер ќе пиеш два пати дневно. Еднаш на сабајле, после станување и еднаш навечер, пред легнување. Протеин ќе пиеш веднаш после тренинг, во комбинација со креатин и по можност декстроза.

А каков протеин да зеам, гледам има изолат оваков онаков, 500 видови...

А каков протеин да зеам, гледам има изолат оваков онаков, 500 видови...
Чистиот изолат е изгор скап, ако ти се фрлаат пари земи го, оти да не.
Ако сакаш да заштедиш, земи како што скоро секој од нас зема (концентрат + изолат).

Јас би ти препорачал ако имаш некој што оди за Бугарија да ти донесе од таму 100% Whey Gold Standard на Optimum Nutrition, јас од кога вежбам овој го пијам и сум задоволен, добро се меша и има прилично добар вкус, а и 6 години по ред чинам беше избиран за протеин на годината... ако немаш, чекај некој друг нешто друго да ти препорача :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom