Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Колку кила е идеално да намалуваш на месец со тоа да ја одржиш колку што можеш мускулната маса, а да губиш што повеќе сало, моментално сум 102кг планирам до август да намалам 18кг(3кг на месец), дали е добро да го забрзам намалувањето или да го намалам?Од суплементација користам whey и fat burner.

Колку кила е идеално да намалуваш на месец со тоа да ја одржиш колку што можеш мускулната маса, а да губиш што повеќе сало, моментално сум 102кг планирам до август да намалам 18кг(3кг на месец), дали е добро да го забрзам намалувањето или да го намалам?Од суплементација користам whey и fat burner.
Точно никој нема да ти кажи колку кила можиш да намалиш на месец и колку е здраво тоа, па ако сака на глава нека застани, тоа можеш само ти лично да го дознаеш.

Друго, се зависи од храната и тренингот. Суплементи мање више и не се многу важни, освен како додатоци (whey како замена за оброк, fat burner како некој вид на preworkout).

Точно никој нема да ти кажи колку кила можиш да намалиш на месец и колку е здраво тоа, па ако сака на глава нека застани, тоа можеш само ти лично да го дознаеш.

Друго, се зависи од храната и тренингот. Суплементи мање више и не се многу важни, освен како додатоци (whey како замена за оброк, fat burner како некој вид на preworkout).
Прашањето не ми беше колку кила можам да намалам за месец дена тоа зависи до исхраната секако, сакав да кажам кое е идеалното намалување на килажата за месец дена за да се задржи максимално губењето на мускулна маса

Прашањето не ми беше колку кила можам да намалам за месец дена тоа зависи до исхраната секако, сакав да кажам кое е идеалното намалување на килажата за месец дена за да се задржи максимално губењето на мускулна маса
минимално ваљда

иначе 2 кила месечно е максимум според мене

Препорачливо е да е од 0,5-1 кг неделно, здраво намалување на телесна тежина, пропратено со правелен начин на исхрана и физичка активност.

Здраво другари би сакал едно прашање да поставам . Се надевам ке ми помогнете. Одам во теретана е сега дали ако ги форсирам нозете со поголеми тежини ќе изгубам на брзина во трчање? Ви благодарам.

Здраво другари би сакал едно прашање да поставам . Се надевам ке ми помогнете. Одам во теретана е сега дали ако ги форсирам нозете со поголеми тежини ќе изгубам на брзина во трчање? Ви благодарам.
Ne.

Ме интересира дали траките за трчање во теретана може да те спремат кондициски исто како да трчаш пример по кеј. Сакам да го спремам 5 км маратонот, но неам многу време. Ако одам да трчам не ќе можам да одам во теретана и обратно. Па дали би можел на траките да го спремам?

Ме интересира дали траките за трчање во теретана може да те спремат кондициски исто како да трчаш пример по кеј. Сакам да го спремам 5 км маратонот, но неам многу време. Ако одам да трчам не ќе можам да одам во теретана и обратно. Па дали би можел на траките да го спремам?
Па јас не би спремал маратон/полумаратон-20/40км на трака у никој случај, али кога станува збор за 5км не би требало да е проблем. Рачунај дека ќе изгубиш на сила ако трчаш пред кревање и обратно. Затоа најдобра варијанта ти е кеј али кога веќе немаш време шта чеш...

Делуваше без душа а и во лицето многу чуден, првпат тука го гледам уствари остарен дека е и дека има речиси 50 години. Стомакот малце поподуен му е од вообичаено и тоа дека едвај се стегаше, ради ова вајда изгуби. Бонак си напредува во кариерата супер, он е можда новиот убиец на џинови, ако не извади Реми максимум од себе може да го јаде од Бонак понатака. Кај Бонак маана гледам во рамењата, рацете му доминираат во однос на рамењата, градите исто се малку назад... другото ми делува одлично. Инаку на Роли Винклар сум голем фан ама нема сеуште финоча и детаљи за да биде најдобар, има 40 години така да прашање е и дали ќе успее многу да подобри во скоро.
Не дека очекувам нешто бомбастично да направи ама ме интересира Леврони колку успеал да ги подобри нозете, што и да направи не е битно, одвај чекам да го видам на сцена (веројатно за последен пат), он ми е во топ 3 натпреварувачи што се појавиле било кога.
На муабетот, еве го Кевин, али со оваа форма не е ни за топ 10 за големи натпреварувања како Мр Олимпија или Арнолд Класик.

Секоај чест на изледот на 53 години, но ниту бледа сенка од неговата топ натпреварувачка форма. Сето ова е само лош публицитет, негов личен. Дека 'мускулите памтат' е повеќе пати докажано. Но, дека континуитетот и постојаноста се основа, сега се покажува, кога ќе се спореди со Декстер Џексон.

Па јас не би спремал маратон/полумаратон-20/40км на трака у никој случај, али кога станува збор за 5км не би требало да е проблем. Рачунај дека ќе изгубиш на сила ако трчаш пред кревање и обратно. Затоа најдобра варијанта ти е кеј али кога веќе немаш време шта чеш...
Прашањево во главно го поставив зошто кога трчам на трака воопшто не се уморувам. На кеј истата должина со горе долу исто темпо ме преморува, а на трака лабаво си ја претрчувам. Затоа ми е чудно. o_O

На муабетот, еве го Кевин, али со оваа форма не е ни за топ 10 за големи натпреварувања како Мр Олимпија или Арнолд Класик.
Го видов да, кондицијата многу слаба... кај стомакот ептен лошо изгледа, подобра кондиција изваде пред година ипол. Нозете му се подобри од тогаш секако, али сепак тоа е тоа, некои работи не се враќаат назад.
Со оваа форма и на послаби натпревари нема да влезе во топ 10 а камоли Олимпија или Арнолд Класик. Сепак, Кевин е легенда без разлика што изгледа далеку од неговото издание во најдобрите денови, и кул е што не' почасти нас фановите да го гледаме уште еднаш на сцена.

креатин , протеин и бцаа , што мислите дали е добра комбинација ? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom