Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Многу е стабилно, притиска од едната страна на ѕидот од другата страна на рамката од вратата. Што потежок си тоа повеќе притиска. Да се разбереме збориме за вакво нешто, a ако сакаш вакво да нарачаш тогаш не си ги троши парите зашто тоа е тешко ѓубре.
Тоа второто е најлошото нешто икад измислено.. 2 пути од сосема стабилна врата маме ми се еба, не вреди динар да даеш за него.

Некое чаре да ми кажете за болка во рамото ? Кога вежбм бенч прес со шипка имам болка во десното рамо, само на таа вежба и на уште една за рамо ја чуствувам таа болка на др вежби се е океј... имал др некој проблем како мојот ?

Некое чаре да ми кажете за болка во рамото ? Кога вежбм бенч прес со шипка имам болка во десното рамо, само на таа вежба и на уште една за рамо ја чуствувам таа болка на др вежби се е океј... имал др некој проблем како мојот ?
Најверојатно под прав агол ги држиш лактите со рамењата при изведување на бенч.
Лактите треба да бидат 10-15 степени испод рамењата (средната положбата на сликата)
images

Држење на лактите во најгорната позиција предизвикува болка во рамо бидејќи не е природна амплитудата на движење. Спуштањето за 10-15 степени би требало инстантно да ти го среди проблемот.

Едно прашање кое може ќе звучи глупаво. Ме интересира зошто и покрај тоа што сум слаба не ми се гледаат стомачните, а веќе долго време вежбам. Само горните ми се познаваат. Стомакот ми е ептен рамен и немам воопшто сало во тој дел. Правам секакви вежби за стомак преку еден ден. Не сум мерела телесни масти ама претпоставувам, според изгледот, дека сум некаде 17-18 % body fat, и пак повторувам ова е според тоа што го споредувам со некои слики од нет. Сфаќам дека нема веќе што да топам во пределот на стомакот, само ме интересира да не грешам нешто во врска со вежбањето, да не е премногу или премалку секој втор ден по 15 минути стомачни? Се хранам нормално, јадам се, не земам никакви суплементи. Да не треба да сменам нешто во исхраната? Секој совет е добредојден

Едно прашање кое може ќе звучи глупаво. Ме интересира зошто и покрај тоа што сум слаба не ми се гледаат стомачните, а веќе долго време вежбам. Само горните ми се познаваат. Стомакот ми е ептен рамен и немам воопшто сало во тој дел. Правам секакви вежби за стомак преку еден ден. Не сум мерела телесни масти ама претпоставувам, според изгледот, дека сум некаде 17-18 % body fat, и пак повторувам ова е според тоа што го споредувам со некои слики од нет. Сфаќам дека нема веќе што да топам во пределот на стомакот, само ме интересира да не грешам нешто во врска со вежбањето, да не е премногу или премалку секој втор ден по 15 минути стомачни? Се хранам нормално, јадам се, не земам никакви суплементи. Да не треба да сменам нешто во исхраната? Секој совет е добредојден
Помал body fat требит да имаш.

Помал body fat требит да имаш.

Проблемот е тоа што изгледам доста слабо.. и се плашам да не ослабам уште повеќе. нозе раце стапчиња... се обидувам да градам мускул. BMI ми е 18 иако знам дека не е тоа нешто релевантно.

Пробај да правиш вежби со поголем отпор кои ќе предизвикаат хипертрофија на стомачните.

Треба да смениш во тренингот. Вметни интервален тренинг(HIIT), најди на Yt има во домашни услови. Направи еден тренинг таков па додади стомачни 15 мин, 3 пати неделно, за месец дена ке приметиш разлика. И интервалниот тренинг повеќе го штеди мускулот од обичното кардио.

Земав "Whey 100% Professional" од Bigman, ама внатре дозерката е во мл.Знае ли некој како да измерам колку грама има во 100 мл?

Земав "Whey 100% Professional" од Bigman, ама внатре дозерката е во мл.Знае ли некој како да измерам колку грама има во 100 мл?

Наполни ја дозерката и стави ја на вага?

Дали во Џамбо има сèуште плочки (железни, гумени не е битно) и која цена се?

Ако може некој од поупатените на форумов во оваа област да ми објасни каде можам да го најдам Правилникот со кој се пропишуваат техничките услови кои се потребни за отворање на теретана, или да ми каже кои се условите - простор, задолжително ли е да биде вработен фитнес тренер со лиценца (каква е таа од каде се вади) и слично. Фала однапред

Едит: Го прочитав Закон за спортот. Според него предвидени се технички услови и стручен кадар за добивање на дозвола за спортски клуб. За таква дозвола била надлежна соодветната спортска федерација, во случајов Бодибилдинг и фитнес федерацијата на Македонија. Како нејзин претседател - @Gjoroski , би те замолил за помош. Дали сите вработени треба да имаат лиценца за фитнес тренер и како се вади истата?
И кои се условите доволни за издавање на дозвола за теретана?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom