Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Rakomet treniram,osven teretana. bolkata za Istegnat muskul sum ja osetil edno 1000 pati do sega, ne e takva bolka ova. Tocno znam kakva e bolkata koga e istegnat nekoj muskul ili udar. kako natresno blago stegajne osekjam na gradite. Ova od nisto mi se sluci naednas pocnaja da me stegat gradite , pulsot pojacan ,poteskoti pri disejne , ovie 2,3 dena nesto cudno mi se slucuva so celo telo. Doktorkata mi rece nema mesto za panika, ama pak cudno mi e, vakvo nesto prv pat mi se slucuva.
-Ne sum imal nikakvi problemi so srceto ni kako mal ni kako pogolem ili so nesto dr. stvr nz so da pram
Namali so sportskata ne igraj i stresovite ke ti se namalat :D
Shala na strana brate mi se ima deseno no mnoogu retko..Naprraj pauza 1 nedela od sekakvi sportski aktivnosti !!

@Mafo1 па штом доктор ти кажал дека све е ОК што се секираш уште? Мислиш некој овде на форум поточна дијагноза ќе ти постави од доктор што ти правел тестови? На нервна база ти е тоа најверојатно, затоа и ти дале B6 да пиеш.

За појадок јадам овесни снегулки и банана, за ручек стек со компири или пилешко со ориз и 10 мин пред тренинг банана, после тренинг 4-5 белки од јајца/компир, ореви и навечер пак овесни снегулки со некое овојше банана/круша/јаболка. Треба нешто да додадам/тргнам од исхраната?
Во појадокот уфрли протеини, исфрли ја бананата од пред тренинг, оревите не ги јади после трреинг пребациги пред спиење...вечерата ти е тапа вметни урда исфрли овошје и овес

Namali so sportskata ne igraj i stresovite ke ti se namalat :D
Shala na strana brate mi se ima deseno no mnoogu retko..Naprraj pauza 1 nedela od sekakvi sportski aktivnosti !!
Hahah i onaka ke namalam ovaj mesec mn vo nadolna linija so parite zaminav , se poklopi so ova. mi sleduva eden period na rehabilitacija. :D

Дечки каде да направам боди скен, сакам да проверам % на масти и мускул, и цена од прилика ако знаете. Фала

Зошто би се играл со здравјето?
Не те сфаќам :)
Чисто информативно сакам да знам. Почнав со теретана пред некои 2 месеци па сакам сеа да видам па негде јуни/јули чисто за мене да си знам

Чисто информативно сакам да знам. Почнав со теретана пред некои 2 месеци па сакам сеа да видам па негде јуни/јули чисто за мене да си знам

Секое непотребно изложување на зрачење треба да се избегнува, тоа се истите зраци што се јавуваат и при експлозија на нуклеарна бомба, во твој случај тотално непотребно, скапо и штетно по здравјето. Инаку ова ти зборам е за декса-скен што е златен стандард за утврдување на композиција на тело, а ти може мислише на оние апаратите каде држиш шипка и стоиш на подлога и така те демек "скенира", ако на такви мислиш подобро прати слика и земи калипер попрецизни резултати ке ти даде од таквите уреди.

Секое непотребно изложување на зрачење треба да се избегнува, тоа се истите зраци што се јавуваат и при експлозија на нуклеарна бомба, во твој случај тотално непотребно, скапо и штетно по здравјето. Инаку ова ти зборам е за декса-скен што е златен стандард за утврдување на композиција на тело, а ти може мислише на оние апаратите каде држиш шипка и стоиш на подлога и така те демек "скенира", ако на такви мислиш подобро прати слика и земи калипер попрецизни резултати ке ти даде од таквите уреди.
На второво мислев, ништо тогаш не ми е до толку битно да се замарам :D

Ако имаш вишок симнувај се додека не ти се бендиса на огледало, а ако си симнал и си чист, пак чисти се или одржувај се до тоа што ти се допаѓа. Бројката како бројка нема да ти промени ништо во животот, чувај си парите и вложи си ги во храна или протеинчe :D

Во појадокот уфрли протеини, исфрли ја бананата од пред тренинг, оревите не ги јади после трреинг пребациги пред спиење...вечерата ти е тапа вметни урда исфрли овошје и овес

Зошто банана пред тренинг не? Зарем не дава енергија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom