Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Нека почива во мир, огромна штета, поготово начинот на кој заминал од овој свет.

10624605_460956464080183_7408583023703663234_n.jpg

dali moze nekoj sto razbira poveke da mi kazi dali ovaa ishrana e vo red za 26 godini coek 188 visok 87 tezok, za kacuvanje na pocista muskulna masa na podolg period
1. 5 jajca(2 celi, 3 samo belki) 200g urda.
2. 100g varen oriz 200g stek na skara.
3. gainer + 500ml mleko 1%
4. 100g varen oriz , 200g stek na skara.
6. gainer + 500ml mleko
7. 100g stek + casa jogurt
plus ovosje vo tekot na denot i mnogu voda.
i ako ne go mrzi nekoj da izracuna kolku protein, jh i masti ima deka tesko mi odi so online calculatorite

Еве мoјa листa, ќе имa мaлa рaзликa вo oризoт aкo кoристиш бел. Мoжеш некoи денoви местo oриз дa внесеш тестенини, пример шпaгети. Тукa некaде се, дури и пoдoбри.

Следнo-внеси рaзни типoви нa месo. Тукa некaде се сите сo прoтеини. Знaчи дaли ќе земеш тунa, пилешкo, мисиркинo, свинскo итн. Истo ти се фaќa генерaлнo земенo.

P(roteins) F(at) C(arbohydrates)
1421609706870-610370431.jpg

П.С. Дoбрa стрaнa ти е caloriecount.com , еднoстaвнa е зa кoристење и имa нaјрaзлични oпции.

dali moze nekoj sto razbira poveke da mi kazi dali ovaa ishrana e vo red za 26 godini coek 188 visok 87 tezok, za kacuvanje na pocista muskulna masa na podolg period
1. 5 jajca(2 celi, 3 samo belki) 200g urda.
2. 100g varen oriz 200g stek na skara.
3. gainer + 500ml mleko 1%
4. 100g varen oriz , 200g stek na skara.
6. gainer + 500ml mleko
7. 100g stek + casa jogurt
plus ovosje vo tekot na denot i mnogu voda.
i ako ne go mrzi nekoj da izracuna kolku protein, jh i masti ima deka tesko mi odi so online calculatorite
Malce mi e offtop.. prasanjevo ama nema vrska. Kade najde mleko so 1%?, ja se otepav barajne pomalce od 2.8% nemam najdeno fala.[DOUBLEPOST=1421629007][/DOUBLEPOST]
Има вратило во Ранерс? Јас од таму иам земано поодамна тегче 5кг 700 денари го платив, ама мислам има поефтино...
Катастрофата се ти е вратилата по продавниците и нема асолно вратило,зборам за тие на врата шо се монтираат. Гледав на телевизија споредба помеѓу вратило на отворено и вратило на врата. Вратилото на врата покажа дека за 30% го намалува посакуваниот резултат поради комфортот и не слободноста при вежбањето. Јас во двор имам веќе 2 год вратило кое ме кошташе 1500 денари (100 денари посакапо од тие лајна шо се монтират на врата, а 900 пати покорисно ), купив шипки од еден циган шо продава старожелезо и сам си направив и е мн поквалитетно од тие на врата шо се монтират.
Мој совет е да не фрлаш пари на тие, ама ти си знаеш најдобро :)

Последно уредено:
Malce mi e offtop.. prasanjevo ama nema vrska. Kade najde mleko so 1%?, ja se otepav barajne pomalce od 2.8% nemam najdeno fala.[DOUBLEPOST=1421629007][/DOUBLEPOST]
Катастрофата се ти е вратилата по продавниците и нема асолно вратило,зборам за тие на врата шо се монтираат. Гледав на телевизија споредба помеѓу вратило на отворено и вратило на врата. Вратилото на врата покажа дека за 30% го намалува посакуваниот резултат поради комфортот и не слободноста при вежбањето. Јас во двор имам веќе 2 год вратило кое ме кошташе 1500 денари (100 денари посакапо од тие лајна шо се монтират на врата, а 900 пати покорисно ), купив шипки од еден циган шо продава старожелезо и сам си направив и е мн поквалитетно од тие на врата шо се монтират.
Мој совет е да не фрлаш пари на тие, ама ти си знаеш најдобро :)
od tinex go zemam 2l 89 den e 0.9%

Ама има луѓе што живеат во зграда однсно стан,немаат сите двор.Јас имам вратило во една помошна соба од зградата,2 метри широка ама доволно е за дигање и за складирање ајвар и малиџано.

Ама има луѓе што живеат во зграда однсно стан,немаат сите двор.Јас имам вратило во една помошна соба од зградата,2 метри широка ама доволно е за дигање и за складирање ајвар и малиџано.

Здраво дечки, дали некој знае каде има теретана во Штип? Адреса или да ми каже каде точно се наоѓа? И услов е да биде и за женски, благодарам однапред

Дали влијаат во качувањето на маса или не: омега 3 или холестеролот дали помагат во тоа да се конзумираат?

[quote="Arnold 2, post: 7080782, member:]ијаат во качувањето на маса или не: омега 3 или холестеролот дали помагат во тоа да се конзумираат?[/quote]
Момчино кое одделение си?

[quote="Arnold 2, post: 7080782, member:]ијаат во качувањето на маса или не: омега 3 или холестеролот дали помагат во тоа да се конзумираат?
Момчино кое одделение си?[/quote]

Дојди па ке ти кажам ако те интерисира, иначе незнам па прашувам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom