Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Od pola nadole najtesko se cisti.
Cla I omega 369 mnogu pomaga za okolu stomakot I zadnikot.
Isto za cistenje na odredeni delovi treba I podobrena cirkulacija. Minimum na tusiranje toplo ladno.
Posto teloto I pokraj aktivno vezbanje vo sostojba na bilo kakov stres skladira na odredeni mesta naslagi.

И мене ми е исто тоа проблем,исчистен сум од половина нагоре,ама нозе никако да ослабам,генетски имам големи нозе и гз,и салото ми се складира најмногу таму.Иако тренирам и џит кун до,сепак имам големи нозе.Не ми се мрсни,пошто од мал ми се активни,8 години вежбав кошарка,4та година џкд и теретана,ама сепак ми се големи.

Има начин или едноставно таква ми е генетиката ?

За нозе вежбам само чучњави по 4 серии+2 загревање и листови,затоа што сум кнап со време,ако ги извежбам јако,утредента на џкд ќе не можам да одам.
Ај се мењаме, твоето складирање во нозе за моето во сарми.
Сучка да се напраам пак ќе иам сарми.

Сарми бе баце, сармички не знаеш шо се? XD
Спојлери, сарми, гума за пливање, кој термин ти одговара? XD
ААА,мишелинки :D абе и јас ги имам тие,ама малце,најмногу нозете ми се масивни и гзот...мада девојчињава викаат сакале машки со гз,ама јас нејќам :D

Претпоставувам дека тие што им се таложат маснотии кај бутовите, задникот, но не и кај стомакот, имаат вишок на естроген. Моја препорака почнете да пиете зелен чај, да јадете доста брокула, зелка, карфиол, калинка, за да се блокира производството на естроген, и земајте витамин Д, цинк, магнезиум, и здрави масти со цел да го зголемите производството на тестостеронот.

Претпоставувам дека тие што им се таложат маснотии кај бутовите, задникот, но не и кај стомакот, имаат вишок на естроген. Моја препорака почнете да пиете зелен чај, да јадете доста брокула, зелка, карфиол, калинка, за да се блокира производството на естроген, и земајте витамин Д, цинк, магнезиум, и здрави масти со цел да го зголемите производството на тестостеронот.
Ja radi zgolemen estrogen imam problemi so gradite (bradavicite potochno), zelen chaj bi pomognal mislish?

Можеш и многу поефтино да пројдеш,вратило и разбој се прави за смешни пари,купи клупа која ќе може да се подесува и контра коса и коса,и сталак,на кој ќе можеш да правиш и чучњави,на него ќе моеш и бенџ,и рамо,и мртво,по 2 еднорачни да можеш плочки да ставаш и не ти треба друго.
Да, од кај 1500 евра... дупло поефтино ќе те чини ако паметно ги склопиш.
Па реално и така ја плаирав клупата, тежините 80-120ден зависи какви ќе земам, вратилото и разбојот плус кафез сам да го варам на кој што ќе може да вежбам трапез, чучањ и мртво со поквалитетен материјал и мајстор платен во тоа + планирам гума и чекан да земам, боксерска вреќа 1 долга олимписка шипка, 1 кратка за раце, 1 Z шипка, 2-4 кратки шипки за раце. Се на се повеќе од 1500 евра нема шанса да ме фати ова, а ќе обезбедам место каде што може да се вежба цело тело. Кардио јаже + трчање на кеј :)

Ja radi zgolemen estrogen imam problemi so gradite (bradavicite potochno), zelen chaj bi pomognal mislish?
Претпоставувам дека си млад, па ништо чудно и да е само минлива фаза, бидејќи мислам дека 50% од момчињата во пубертетот имаат зголемување на брадавиците. Инаку зелениот чај би требало да помогне, но сепак треба да ги внесеш и останатите продукти што ги набројав, за поголем ефект. И да не ти помогнат, нема што да изгубиш од хранење здраво :D

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
Да не ти изиграваме доктори ние тука дали се работи за липомастија или гинекомастија ќе одиш на лекар и таму ќе ти кажат подобро. Ако ти е липомастија со диета и тренинг ќе ја средиш, а ако се работи за гинекомастија само хирушки зафат.

Mene edinstvena strav mi e da ne e gyno iskreno. Da mozhnost e da e minliva faza na moive godini, matichniot me pregleda nabrzina i ne zaprimeti nikakvi lumps ili znaci deka bi bilo gyno. Ali pa i chudno mi e, na gradive sekade dobivam forma osven dolniot del kaj shto e bradavicata, znam deka nemozhesh da izloirash poseben del od gradite koga gi vezhbash ali glaven fokus imam na dips, kos, kontra-kos bench i ne zaprimetuvam nishto.

Mozhebi high bf% e problemot?

Па и мене не ми се оформува долната града,и најлошо ми изгледа,ама претпоставувам дека е поради тоа што ја вежбам најмалце,тоест правам само дипс со тежина(10-15 кг) по 10-12 повторувања 3 серии.

Може поголемо инфо како делуваат тие продукти,и од што би било зголемено нивото на естроген ? тестостерон мислам дека имам и повеќе од доволно,ако се суди по влакнетост,длабок глас,адамово јаболко,брада,ова се го имам од 4то одд+ бубуљиците кои сега се ОК,ради тоа што идев и идам на козметичар.

Значи сметаш дека решението е само во исхараната, а со вежбите да се продолжи со тежини?

Значи сметаш дека решението е само во исхараната, а со вежбите да се продолжи со тежини?
Точно така. Вежбите го зголемуваат тестостеронот, а исхраната што ја препорачав, ја спречува трансформацијата на тестостеронот во естроген (поточно естрадиол).

Па реално и така ја плаирав клупата, тежините 80-120ден зависи какви ќе земам, вратилото и разбојот плус кафез сам да го варам на кој што ќе може да вежбам трапез, чучањ и мртво со поквалитетен материјал и мајстор платен во тоа + планирам гума и чекан да земам, боксерска вреќа 1 долга олимписка шипка, 1 кратка за раце, 1 Z шипка, 2-4 кратки шипки за раце. Се на се повеќе од 1500 евра нема шанса да ме фати ова, а ќе обезбедам место каде што може да се вежба цело тело. Кардио јаже + трчање на кеј :)
Aма ќе немаш мотивација. Ќе мора да си ги викаш другарчињата од маало за друштво :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom