Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
ова место кој оброк го користите ?
и кај е продавницата на овие био..... дека нема више за да се нарачаат на интернет.
Продавницата е во буњаковец и не е замена за оброк, си правиш шејк меѓу оброци

Продавницата е во буњаковец и не е замена за оброк, си правиш шејк меѓу оброци
Не е баш замена за оброк, има само протеини во ова а оброк треба да има и ЈХ и масти.[DOUBLEPOST=1403699441][/DOUBLEPOST]
да декстроза ти е овошен шекер и помага да работи креатинот каква врска има ако пиеш декстроза со протеин сурутка? овјасни
Обновување на потрошените резерви на гликоген и е основна фукнција. Креатинот работи и без декстроза.

да декстроза ти е овошен шекер и помага да работи креатинот каква врска има ако пиеш декстроза со протеин сурутка? овјасни
Прво не е овошен шеќер, второ кога нешто не знаеш прашај а не да бидиш дрзок...
После високоинтензивен тренинг вашето тело многу брзо поминува во катаболизам, за да се спречи тоа треба да внесиме брзоразложувачки јаглехидрат(декстрозата има гликемички индекс ~100).
Втора придобивка е што помага при транспортот на протеинот до мускулот.
Доколку протеинот после тренинг се пие без прост шеќер голема е веројатноста да се претвори во глукоза ако не цел голем дел од него....
мислам дека се ова доволен број причини, а има уште...

Последно уредено:
Тоа е мит,не мора да јадеш после тренинг.
Анаболичен прозорец трае и после 30 минути.

Па, не е баш морално, но убаво е да се конзумира тоа што е потребно, непосредно пред тренинг.
Иако и после 60 минути нема да се умре. Се зависи каков простап ќе имате и колку далеку посакувате да стигнете.

Никој не рече после колку време Стево.Објаснуванјето беше зошто декстроза(или друг прост шеќер, или комбинација) со протеинот.

Ако на крајот на денот ги задоволиш сите макронутриенти во правилен сооднос нема разлика.

Sent from my HTC Desire 310 using Tapatalk

Во погрешен момент не користиш придобивки на науката, зад која постојано сакаш да бидеш.
Дефинитивно, нема многу да погрешиш, но сепак ќе згрешиш ако барем некои од оброците не се прилагодени спорема целта и потребите. Еден од тие оброци е и оброкот веднаш после тренинг.

Јадам после тренинг во правилен сооднос протеини, јаглехидрати, масти но и другите оброци ми се исти.

Sent from my HTC Desire 310 using Tapatalk

Дали може едната града да се напумпа (минијатурно) повеќе од другата, од десната страна едно од ребрата ми е искривено и ми делуваат малце асиметрично

Може да се случи тоа, редок случај е но сосема возможно.

http://www.bodybuilding.com/fun/henkin6xxx.htm
Колку што разбрав кај типов му се пумпа една повеќе од другата, мене ми се пумпаат симетрично но долната (ваљда така се вика) града ради што сум искривен целиот :)(пошо нагло пораснав у втора средно едно 30 сантиметри) прави да ми се малце асиметрични долните гради па дали може да се поднапумпа едната долна малце повеќе така некој пола сантим :icon_mrgr: значи некоја вежба што би ја правел од кога ќе го изградам телото пошо уште ми е у фаза на изработка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom