Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Прашање до поискусните:
-Трибулусот на гладно или после јадење ? ... Некој вика после јадење некој на гладно, на гладно по се разложувало...
Јас го пијам пред после последниот оброк т.е пред спиење.

Тие што земале кленбутерол ако сакаат нека пишат ПП да ги прашам нешто.

Последно уредено:
Аминокиселини се разложени протеини.
Прво запознај се со макро вредности на исхрана и научи нутриција после запознавај се со суплементи.
Чисто мој совет.

За тоа околу исхраната запознаен сум. Значи за маса се аминокиселините.[DOUBLEPOST=1395535777][/DOUBLEPOST]
Аминокиселини се разложени протеини.
Прво запознај се со макро вредности на исхрана и научи нутриција после запознавај се со суплементи.
Чисто мој совет.

За тоа околу исхраната запознаен сум. Значи за маса се аминокиселините.

Последно уредено:
Вежбам на вратило секоја вечер и имам стегнати гради но изгледам како анорексичен во тој дел (премногу се познава клучната коска). Што да превземам во врска со тоа?

Вежбам на вратило секоја вечер и имам стегнати гради но изгледам како анорексичен во тој дел (премногу се познава клучната коска). Што да превземам во врска со тоа?

Јади повеќе и прави склекови :)[DOUBLEPOST=1395702205][/DOUBLEPOST]
За тоа околу исхраната запознаен сум. Значи за маса се аминокиселините.[DOUBLEPOST=1395535777][/DOUBLEPOST]

За тоа околу исхраната запознаен сум. Значи за маса се аминокиселините.

Значи не си запознаен со исхрана ако мислиш дека аминокиселините за за маса , каква е таа храна за маса или пак протеин за маса ?
Конкретно амино киселината ја внесуваш преку секојдневната исхрана бидејќи амино киселините се основни градбени единици од кој што се изградени белковините ( протеинот )

Последно уредено:
Јади повеќе и прави склекови :)[DOUBLEPOST=1395702205][/DOUBLEPOST]

Значи не си запознаен со исхрана ако мислиш дека аминокиселините за за маса , каква е таа храна за маса или пак протеин за маса ?
Конкретно амино киселината ја внесуваш преку секојдневната исхрана бидејќи амино киселините се основни градбени единици од кој што се изградени белковините ( протеинот )
Само шо не секој протеин е комплетен протеин тоа може требаше да го спомнеш.

Првична цел ми е да намалам масти...а сега што сакам да тргнам во теретана е да изградам и некое прикладно тело.
Значи главното прашање не ми е како да го направам тоа тело туку што да купам од аптека за да не го осеќам тој замор во текот на целиот ден.Овие одговори што ми ги дадовте ке ми вршат работа во иднина кога ке тргнам во теретана но сега во моментов не ми помагаат ништо.Значи пишете ми конкретно кој производ да го купам за да ги немам проблемите после тренинг(било каков да е)

Еве ти конкретно - купи магнезиум, Б6 и нешто за болки (андол, кафетин, некој парацетамол, аспирин - во зависност од тоа кој pain killer функционира за тебе). Обиди се исто така после тренинг трчање што и да правиш да ги искулираш мускулите дополнително не со седење и лежење туку движење. Додади и масажа и тоа е тоа. Се разбира и одмор. Честитки за симнатата килажа ти си тој што треба да дава совети овде, а не да бараш од пациенти.

Избегнувајте суплементи за тестостерон најмал (ако уопште) аир има од нив.

Го читав тврдењето на ПБЦ и дека е прохормон не е точно.
ГАБА е аминокиселина и игра улога во неуротрансмиторите во мозокот.
Се бори со глутаминот и до сега нема докажано дејство,освен дека ќе зголеми хормон за раст.
Но бидејќи има 100 форми на хормон за раст,не се знае дали е тоа ефективно.
http://examine.com/supplements/GABA/

Здраво, имам 17 години висок 173цм и тежам 64кг...кускуле сум во раце нозе а имам салце, идам во теретана скоро месец пијам протеин кога станувам и после тренинг. Незнам дали да идам на маса до 70+ или на дефиниција за летово, дали да земам гејнер и креатин? Оброкот ми е одсабајле 3 белки со 1 жолчка, за време на школо јадам варен ориз со зеленчук и варено пилешко, за ручек јадам варен ориз со лосос,или пржено пилешко, за вечера јадам макарони со туна.

Здраво, имам 17 години висок 173цм и тежам 64кг...кускуле сум во раце нозе а имам салце, идам во теретана скоро месец пијам протеин кога станувам и после тренинг. Незнам дали да идам на маса до 70+ или на дефиниција за летово, дали да земам гејнер и креатин? Оброкот ми е одсабајле 3 белки со 1 жолчка, за време на школо јадам варен ориз со зеленчук и варено пилешко, за ручек јадам варен ориз со лосос,или пржено пилешко, за вечера јадам макарони со туна.

64кг е мн малце јас не би ти препорачал да слабееш уште освен ако не сакаш коските да си ги сончаш летово , вежбај редовно , јади ко што јадеш и резултатите ќе бидат неизбежни.

64кг е мн малце јас не би ти препорачал да слабееш уште освен ако не сакаш коските да си ги сончаш летово , вежбај редовно , јади ко што јадеш и резултатите ќе бидат неизбежни.
Зависи - ако е skinny fat многу е заебано да одлучиш шо да праиш.
Ја бев 64кг на 171цм и пробав и едното и другото.
Еднаш слабеев до 60 - и беше таман зашо бев почетник и се случуваа некој промени во мојата композиција кои луѓе не би признале дека се можни т.е. качив мускул и намалив масти на cutting diet. Знам не звучи уверливо и оди против законите на физиката ама искрено ти кажувам.
После топ осет и занемарување вежбање и исхрана - пак си вратив до 64 ако не и кило две поише у рок од 4-5 месеци. И решив дека не иде вака и морам пак истото јово на ново. Ама пошо ми беше скурчено од слабеење (пред тоа имав исто неколку симињања и качувања на килажа ама ништо сериозно како ова) решив да правам булк. На булкот кој траеше 4 месеци качив 2 кила од кои голем дел беа мускул ама имаше и троа масти. Не ми се сфиѓаше исходот.

Мое лично наравоучение за мене ако си skinny fat?
Прво ослаби до некој прифатлив минимум и после иди на спор булк. Ќе се исплати.
Обратно само се демотивираш пошо уште подебел стануваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom