Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Освен на нозете, има ефект Орбитек на некои мускули од горниот дел на телото ?

Друштво почнав во теретана пред три дена. Овое три дена ми ги покажуваа вежбите за кој мускул на кои справи и тн. Ако сакате напишете ми добра шема на тренинг, кој ден што да се вежба и после колку дена да се прави пауза. Фала :)

Друштво почнав во теретана пред три дена. Овое три дена ми ги покажуваа вежбите за кој мускул на кои справи и тн. Ако сакате напишете ми добра шема на тренинг, кој ден што да се вежба и после колку дена да се прави пауза. Фала :)

Горен дел на тело
Долен
Одмор
Горен
Долен
Одмор

Дечки покрај глукозамин идеја за да ја оправам побрзо ракава некој, не сум сигурен дали се лигаменти сјебани или некој мускул. Во десен лакт и спојот на anconeus, extensor carpi radialis brevis, extensor carpi radialis longus и brachioradialis во тој дел имам страшна болка веќе 10тина дена. Незагреана раката се туркав на рака, и направив некоја повреда али незнам што може да е, отекуваше 3-4 дена после физички напор, сега не ми отекува али затоа пак имам болка и не можам да форсирам поголеми тежини.

Доколку се вежба помал број на сетови со поголема тежина и една мускулна група 2 пати неделно да се вежба дали ќе бидне подобар напредок отколку секоја група еднаш неделно?

Дечки покрај глукозамин идеја за да ја оправам побрзо ракава некој, не сум сигурен дали се лигаменти сјебани или некој мускул. Во десен лакт и спојот на anconeus, extensor carpi radialis brevis, extensor carpi radialis longus и brachioradialis во тој дел имам страшна болка веќе 10тина дена. Незагреана раката се туркав на рака, и направив некоја повреда али незнам што може да е, отекуваше 3-4 дена после физички напор, сега не ми отекува али затоа пак имам болка и не можам да форсирам поголеми тежини.

Прво, ОДМОР.
Она што покрај одморот јас користев на времето кога имав вакви или слични повреди е трипати на ден мачкање со руска вода и Ласонил крема.

Доколку се вежба помал број на сетови со поголема тежина и една мускулна група 2 пати неделно да се вежба дали ќе бидне подобар напредок отколку секоја група еднаш неделно?
2 пати неделно

Прво, ОДМОР.
Она што покрај одморот јас користев на времето кога имав вакви или слични повреди е трипати на ден мачкање со руска вода и Ласонил крема.

иам сеуште болки кога вежбам гради, бицепс и на вратило али на поголеми тежини и на последните вежби....не ми отекува сега и ги немам постојано само додека вежбам.
Фала иначе за советот ако затреба друг пат ќе пробаме...(каде се продава иначе руска вода?)
--- надополнето: 5 декември 2013 во 22:04 ---
Ај некој ако можете разгледајте, неможам да сфатам конкретно што работи дали прави само едно повторување или 40 секунди му трае една серија...https://www.facebook.com/shaunstaffordfitness
Thursday's Delt destruction was pretty awesome: here is the "Time Under Tension" Workout at from this afternoon!

A1- Behind Neck Press 1 x 40seconds, rest 60s.
A2- Behind Neck Press 1 x 50seconds, rest 60s.
A3- Behind Neck Press 1 x 60seconds, rest 60s.

A4- Behind Neck Press 1 x 70seconds, rest 60s.
B1- Cable Upright Row 1 x 40seconds, rest 60s.
B2- Cable Upright Row 1 x 50seconds, rest 60s.
B3- Cable Upright Row 1 x 60seconds, rest 60s.
B4- Cable Upright Row 1 x 70seconds, rest 60s.
C1- Cable Front Raise 1 x 40seconds, rest 60s.
C2- Cable Front Raise 1 x 50seconds, rest 60s.
C3- Cable Front Raise 1x 60seconds, rest 60s.
C4- Cable Front Raise 1 x 70seconds, rest 60s.
D1- Mountain Climbers 1 x 40seconds, rest 60s.
D2- Mountain Climbers 1 x 50seconds, rest 60s.
D3- Mountain Climbers 1x 60seconds, rest 60s.
D4- Mountain Climbers 1 x 70seconds, rest 60s.
This little blaster took about 50mins, and was a savage burn on the shoulders and abs: I used a lot of cables as we needed to reduce the weight in small amounts, but also keep tension on the muscles for prolonged periods... they worked great! The mountain climbers at the end hammered both the shoulders and abs, and was the perfect finish for the session!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom