Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Физичка работа друже и ќе ги имаш тие прсти, верувај дека не сакаш да ги имаш иако така мислиш сега. Од ко се знам за себе работам тешка физичка работа по неколку месеци и прстите ми задебелија доста, али не е баш убаво чувството. Инаку барај си вежби за подлактица ако сакаш таква (forearm) и физичка тешка работа, но си треба време. Поверлифтерите си такви џбитаци во рацете и прстите иначе, градежни и машински работници, водоводџии значи секаде каде постојано ги користат рацете за извршување на тешка физичка активност. Од притискање на дугмињата од тастатурата не растат така туку уште и се танчат :D

А да зеам кофа со вода и на рачката да праам finger curls? :D
Другар, се шалев Сакал да има дебели прсти, што да одговориш на тоа? :)
Тешко дека со напорна физичка работа ќе ги набилдаш прстите, нема мускули таму.
Големината на прстите зависи од генетиката. Дечкото исто праша како да направи големи подлактици? А горен дел на рака? А остаток од тело? Или можеби има ''попај фетиш''. Треба цело тело да го вежба не само подлактицата (и прстите:ROFLMAO:). А ако веќе вежба но подлактиците му заостануваат (а со тоа и рацете) нека вежба раце два пати неделно и тоа вежби за сите три глави на трицепсот, вежби за бицепс и обавезно hammer curls и вежби за подлактици.

29:49 оваа вежба. 4 серии, поголема килажа 10 репетиции. Одма после тоа 4 серии помала килажа 15-20репетиции. Подлактиците ќе експлодираат. Не е лошо да се погледна цело, има корисни совети и идеи за да се разбие монотонијата при вежбање на раце

А да зеам кофа со вода и на рачката да праам finger curls? :D
Другар, се шалев Сакал да има дебели прсти, што да одговориш на тоа? :)
Тешко дека со напорна физичка работа ќе ги набилдаш прстите, нема мускули таму.
Големината на прстите зависи од генетиката. Дечкото исто праша како да направи големи подлактици? А горен дел на рака? А остаток од тело? Или можеби има ''попај фетиш''. Треба цело тело да го вежба не само подлактицата (и прстите:ROFLMAO:). А ако веќе вежба но подлактиците му заостануваат (а со тоа и рацете) нека вежба раце два пати неделно и тоа вежби за сите три глави на трицепсот, вежби за бицепс и обавезно hammer curls и вежби за подлактици.

29:49 оваа вежба. 4 серии, поголема килажа 10 репетиции. Одма после тоа 4 серии помала килажа 15-20репетиции. Подлактиците ќе експлодираат. Не е лошо да се погледна цело, има корисни совети и идеи за да се разбие монотонијата при вежбање на раце
имам читано на нет прави склекови ама само на јагодиците да се држеш и мн е тешко дали и 10 ке направеш и мислам дека има малце ефект

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Јас користев 1 година, до 75 кила држи вратата со гаранција(ако имаш врата ко мојата :)).

колку пари го купи од каде, мене ми е шипката дали ке држи врата мислам ок е

ако е ова тоа во Вучко го има околу 500 денари е, го имав ама не сум задоволен, после неколку месеци се искриви шипката во средина,

колку пари го купи од каде, мене ми е шипката дали ке држи врата мислам ок е

Јас земав од Биди Фит, околу 1200, aма гледам дека сега немаат.. Го користам 1-2 години, нема мака, иначе сум 75 кила и додавам тегови до 10 кила значи 80-85 кила без гајле тера. Само ѕидот треба да ти е потенок иначе нема да ти фаќа.

Ги читам ривјуата и гледам дека скоро сите се позитивни, ама секад идеш на мал ризик кога купуваш од интернет..
Провери го и ова исто има добри коментари подоле, прочитај, а и бесплатна достава има до МК: http://www.dinodirect.com/chin-up-bar-health.html
Иако е прескапо, дури и 52 посто попуст му стаиле и пак околу 1900 ден испаѓа lol..

Вака сега, ми треба совет. Презафатен сум периодов (факултет, работа), и немам време да посетувам теретани т.е. немам време ни физички да спортувам (фудбал и сл.), и ми треба периодов да останам во форма (да речам, да останам цврст, да не омекнам). Кажете ми некој брзи, ефикасни вежби (како стомачни, склекови пример т.е. вежби кои можам да ги правам секаде, без никакви помагала) и со што повеќе да се исхранувам а на што да внимавам?

Вака сега, ми треба совет. Презафатен сум периодов (факултет, работа), и немам време да посетувам теретани т.е. немам време ни физички да спортувам (фудбал и сл.), и ми треба периодов да останам во форма (да речам, да останам цврст, да не омекнам). Кажете ми некој брзи, ефикасни вежби (како стомачни, склекови пример т.е. вежби кои можам да ги правам секаде, без никакви помагала) и со што повеќе да се исхранувам а на што да внимавам?

Ќе ти пратам една книга за кратко, има баш за све ова што ти треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom