Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
а за вратилото да ми одговореше некој :D

Дечки сакам да знам знам кога е погоден момент за чистење на телото ? дали има некаква граница со килажа пример јас сум 178 висок и последен пат кога се мерев имав 73 кила е сега на пример да качам уште плус 10 кила дали тогаш е погоден момент за дефиниција ? или пак да почнам да работам на дефиниција тогаш јас кога сакам ? некој поискусен што е нека ми каже Кога е најпогоден момент за дефиниција ?

Дечки сакам да знам знам кога е погоден момент за чистење на телото ? дали има некаква граница со килажа пример јас сум 178 висок и последен пат кога се мерев имав 73 кила е сега на пример да качам уште плус 10 кила дали тогаш е погоден момент за дефиниција ? или пак да почнам да работам на дефиниција тогаш јас кога сакам ? некој поискусен што е нека ми каже Кога е најпогоден момент за дефиниција ?

Во главно огледалото и нивото на масти ќе одреди кога ти е време за чистење исто и лично како си задоволен со телото, некој неможе психички да трпи да е "дебел". Според ммене мислам дека ако си почетник треба да качиш до кај 80кг пред да почнеш да се чистиш.

Во главно огледалото и нивото на масти ќе одреди кога ти е време за чистење исто и лично како си задоволен со телото, некој неможе психички да трпи да е "дебел". Според ммене мислам дека ако си почетник треба да качиш до кај 80кг пред да почнеш да се чистиш.

Значи останува на мене јас да одлучам за тоа,сепак би качил и над 80 кила па ќе видам како ќе биде понатаму

дали ви се верува дека батката за 2 години е направен ваков со street workout, според мене или вежба и зема од недозволените апој или пак вежба многу подолго на пример гимнастика или некој друг спорт па имал некоја основа и кренал толку маса. Инаку е машина батката секоја му чест.

дали ви се верува дека батката за 2 години е направен ваков со street workout, според мене или вежба и зема од недозволените апој или пак вежба многу подолго на пример гимнастика или некој друг спорт па имал некоја основа и кренал толку маса. Инаку е машина батката секоја му чест.
онаа маса не е од street workout

Ако може некој да ми даде некоја програма за вежбање со бучици

Значи целосен горен дел,бицепс,трицепс,рамо,јамки,гради...........

Значи барам детална,колку повторувања,кои вежби кој ден итн......

Делумен почетник сум и ми треба совет. Фала

Дали ви се случило да го повредите рамото навачер во спиење со држење на рака под перница ? дали покрај третмани со масажа е паметно да одам во теретана и да правам лесни вежби за рамото ? или пак да правам вежби што не се поврзани со рамо ?

Дали ви се случило да го повредите рамото навачер во спиење со држење на рака под перница ? дали покрај третмани со масажа е паметно да одам во теретана и да правам лесни вежби за рамото ? или пак да правам вежби што не се поврзани со рамо ?

Особено ако лактот е поставен во положба повисоко од рамењата. Смени начин на спиење, избегнувај тешки вежби кои погаѓаат на рамо додека не се среди. А најдобро и најпаметно е ОДМОР додека не изчезне болката.

Ако може некој да ми даде некоја програма за вежбање со бучици

Значи целосен горен дел,бицепс,трицепс,рамо,јамки,гради...........

Значи барам детална,колку повторувања,кои вежби кој ден итн......

Делумен почетник сум и ми треба совет. Фала

Чим делумно си почетник, може и тренерот во теретана кој обично е и сопственик на теретаната да ти каже :)

Дечки над градите едната коска ми се гледа, а другата не, не памтим да сум ја повредил едната страна. Дали може некој да ми каже со кои вежби да го средим тоа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom