Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Место за вежбање фитнес во Аеродром? :)

sajSiGa

Колку време му е потребно на 1 мускул (бицепс) да се регенерира и да се врати у нормала после едно оптеретување (вежбање). Пр. денес ако вежбам бицепс,колку време му е потребно на мускулот да се "среде". И сакам да го вежбам преку 1 ден бицепсот околу 1 недела,дали би постигнал нешто или само тепање време ќе испадне и контра ефект ? :)

sajSiGa

Колку време му е потребно на 1 мускул (бицепс) да се регенерира и да се врати у нормала после едно оптеретување (вежбање). Пр. денес ако вежбам бицепс,колку време му е потребно на мускулот да се "среде". И сакам да го вежбам преку 1 ден бицепсот околу 1 недела,дали би постигнал нешто или само тепање време ќе испадне и контра ефект ? :)
48часа под услов целосно да одмара а да не го користиш при други вежби како пример лат машина или веслање. Под услов да правиш разумен број сетови 6-10.

sajSiGa

Јас ги вежбав рацете преку еден ден околу месец дена и после мерење обем излезе дека се помали за 1 и пол цм, изгледаа како поисчитени и подефинирани али не добив на големина туку се смалиа :mad:

па добро гради бицепс грб трицеп и рамо нозе ако вежбаш двапати неделно ке се чистиш ли

па добро гради бицепс грб трицеп и рамо нозе ако вежбаш двапати неделно ке се чистиш ли

Ако правилно трошиш повеќе калории од што внесуваш - тогаш ќе се „чистиш“

Дали ќе се чистиш одредува исхраната а не дали еднаш или два пати ќе ги стимулираш мускулите

998512_3233126242620_1027296072_n.jpg

15 години е , Street workout дали е можно до толку иначе го прашав само проетин земал..

15 години е , Street workout дали е можно до толку иначе го прашав само проетин земал..

Македонец е батево?
Сите само протеин земаат то ич да не се двоумиш, сите се натурал и се е природно што би рекле американците ако не те фатат или ако е под 1000мг :)

Видете, јас не сум дебел, ама сум така полнечок, имам стомак... дали со правилна исхрана и фитнес ќе ослабнам и ќе се зајакнам? :)

Сакам само да прашам.. дали знае некој каде можам да купам вратило во Скопје, ама да не биде многу скапо. Проверив во Џамбо ама не најдов ,а видов дека некој имаше кажувано дека може да се најде до 600-800 ден. Поздрав :)

Дефинитивно само со протеин и street workout ова е можно. Ако филмот го режира Спилберг или евентуално Камерон ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom