Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа и му пишав дека ефедринот ако има некој проблем особено со срцето да не го зема.
Кленот и салбутамол ги имам користено нема да има гајле, ќе му се тресат рацете и грчеви се јавуваат али тогаш калиум и магнезиум ќе си земи од аптека и гајле нема.

Си чул не си дочул, не си играј со калиумот, него калциум и магнезиум е тоа што треба за грчеви

@МајМуН

Наредната грешка од овој тип ќе резултира со перманентно отстранување од темава.
Без изговори, без поплаки. Нареден пат колку и имаш воља да помагаш и импресионираш некого - воздржи се доколку самиот не си запознаен со фактите за информацијата која се работи.

Бидејќи не ти е прва грешка од овој тип - пак ќе се повторам: наредната - бан од тема.

И патем, сигурен сум дека немаш никакво познавање со кленбутеролот и салбутамолот, освен тоа што си прочитал на интернет. Иако изгледаат како безбеден производ можат да доведат до тахикардија и други срцеви заболенија. Поради тоа, дискусијата за нив се одвива на строго ниво и стрикно од професионалци кои се компетентни да делат совети за истите прозиводи/лекови.

Затоа, ќе те молам наредниот пат да го прескокнеш мислењето доколку планираш да советуваш некого да конзумира толку ригорозни препарати за слабеење.

ОК админе, моја грешка што се малтретирам воопшто за туѓа мака, тоа дали знам или незнам за салбутамол и кленбутерол не дискутирам понатаму.
--- надополнето: 28 април 2013 во 09:38 ---
Си чул не си дочул, не си играј со калиумот, него калциум и магнезиум е тоа што треба за грчеви
Ако попатно земаш ЗМА и да земеш калциум тогаш џабе ти е ЗМА бидејќи ти се врзува со цинкот. Земајте што си земате, ти кажувам дека ова го имам прочитано од книга и на препораката од прозиводителот на лековите. Ги имам пиено и двата лекови и користев калиум и шумливи магнезиум, па што ќе пиете си е ваше.

ОК админе, моја грешка што се малтретирам воопшто за туѓа мака, тоа дали знам или незнам за салбутамол и кленбутерол не дискутирам понатаму.
--- надополнето: 28 април 2013 во 09:38 ---

Ако попатно земаш ЗМА и да земеш калциум тогаш џабе ти е ЗМА бидејќи ти се врзува со цинкот. Земајте што си земате, ти кажувам дека ова го имам прочитано од книга и на препораката од прозиводителот на лековите. Ги имам пиено и двата лекови и користев калиум и шумливи магнезиум, па што ќе пиете си е ваше.

Па ЗМА обично се користи пред спиење и за 60 минути се апсорбира, така да калциум можеш преку целиот ден да пиеш наместо да ризикуваш хиперкаламиа

Па ЗМА обично се користи пред спиење и за 60 минути се апсорбира, така да калциум можеш преку целиот ден да пиеш наместо да ризикуваш хиперкаламиа
http://www.drugs.com/albuterol.html прочитај надолу имаш во side efects кој минерал го намалува да не дискутираме понатаму.

http://www.drugs.com/albuterol.html прочитај надолу имаш во side efects кој минерал го намалува да не дискутираме понатаму.

Си играш со опасни работи, меѓутоа тоа е твој избор :) неможеш на некого што не го познаваш да му препишеш такви лекови и тоа преку интернет

Си играш со опасни работи, меѓутоа тоа е твој избор :) неможеш на некого што не го познаваш да му препишеш такви лекови и тоа преку интернет
Истото го имаш и во паковањето од салбутамолот. Не го препишувам никому јас, имам близок член на семејството кој го имаше доста време користено и ги знам дозите кои му беа дозволени за астма. Не приморувам никој да го зема, јас го земав и го користев во дози кои знам дека не се опасни, е сега што го користите и кленот и другите работи во дози 50 пати над нормалата ваша работа. Затоа ти пишав и погоре не читам од интернет, оваа страна која ти ја пратив имам проверувано го има напишано истото што го пишува на лековите на упатството за користење и последици кои може да се јават при негово користење. Затоа и пишав, ако има некој проблем со срце или срцеви заболувања нека не помислува на овие работи. Не сакам да дискутирам понатаму за овие работи, ете според вас не сум доволно запознаен али ти кажувам дека со свои очи имам гледано од лицата кои се прикажуваат како тренери и ги сметате за гуру во бодибилдинг да даваат работи кои се 100000% пати пострашни од ова на деца од 15 години, со дози кои може на коњ да му наштетат, а не на човек. Толку од мене околу лековите и ваквите работи секој си знае и си одговара за самиот себе, кој мислите дека е подобро запознаен консултирајте се со него.

Истото го имаш и во паковањето од салбутамолот. Не го препишувам никому јас, имам близок член на семејството кој го имаше доста време користено и ги знам дозите кои му беа дозволени за астма. Не приморувам никој да го зема, јас го земав и го користев во дози кои знам дека не се опасни, е сега што го користите и кленот и другите работи во дози 50 пати над нормалата ваша работа. Затоа ти пишав и погоре не читам од интернет, оваа страна која ти ја пратив имам проверувано го има напишано истото што го пишува на лековите на упатството за користење и последици кои може да се јават при негово користење. Затоа и пишав, ако има некој проблем со срце или срцеви заболувања нека не помислува на овие работи. Не сакам да дискутирам понатаму за овие работи, ете според вас не сум доволно запознаен али ти кажувам дека со свои очи имам гледано од лицата кои се прикажуваат како тренери и ги сметате за гуру во бодибилдинг да даваат работи кои се 100000% пати пострашни од ова на деца од 15 години, со дози кои може на коњ да му наштетат, а не на човек. Толку од мене околу лековите и ваквите работи секој си знае и си одговара за самиот себе, кој мислите дека е подобро запознаен консултирајте се со него.
Можеш да ми напишеш, ако си сигурен на ПП кои се тие инструктори, гуруа кои препорачуваат лекови на деца од 15 години?!

Кафе и креатин монохидрат пред тренинг одат ли у комбинација?

пошто кафево содржи кофеин а имам прочитано дека кофеинот го поништува дејството на креатинот.

Точно е ова или не ?

пошто кафево содржи кофеин а имам прочитано дека кофеинот го поништува дејството на креатинот.

Точно е ова или не ?
Тогаш одели ги

Дечки аман шо може да биде со рамово? Проблемот е тоа што ептен ми крцка најверојатно од вежба со тегој во одручење, дане немам подмачкување на зглобови? :/
Пишав и порано и добив одговор дека се јавува 90 % кај бодибилдерите и за 1 недела одмор поминува али џабе е...

Вежбам 5 месеци сакам да земам протеин може ли некој да ми препорача докај 3000 денари ?

Само што завршив со пиење Мутант Масс 2.2 кг, којшто ме качи 1.5кг, од 73 на 74.5, во текон на денот и на 75 идам. Дали треба да сум задоволен од резултатите, дали правилно го пиев (3 дозерки на ден, кога не вежбам по 2), и што ми препорачувате следно да купам, пак гејнеров и со креатин сакам да го искомбинирам или протеин?

Само што завршив со пиење Мутант Масс 2.2 кг, којшто ме качи 1.5кг, од 73 на 74.5, во текон на денот и на 75 идам. Дали треба да сум задоволен од резултатите, дали правилно го пиев (3 дозерки на ден, кога не вежбам по 2), и што ми препорачувате следно да купам, пак гејнеров и со креатин сакам да го искомбинирам или протеин?
Да, тоа е реалната килажа што можеш да ја качиш од тој гејнер 1-1,5кг под услов остатокот од исхраната да ти е фиксен како што ти била пред да го земаш. Инаку креатин + гејнер (т.е. калориски суфицит) ти е добра комбинација за мускулна маса.

Точно е ова или не ?
Не е точно, ако беше точно производителите на суплементи немаше да ги мешаат во суплементите за пред тренинг (НО реакторите)... погледни го составот на тој вид суплементи ќе видиш дека повеќето во нивниот содржат кофеин и креатин.
Само ако конзумираш кофеин (доза од 200+мг) и креатин, потребно е да пиеш повеќе вода, бидејќи кофеинот е диуритик а креатинот ја "зема" водата за да ги хидрира мускулите.
--- надополнето: 2 мај 2013 во 03:33 ---

Точно е ова или не ?
Не е точно, ако беше точно производителите на суплементи немаше да ги мешаат во суплементите за пред тренинг (НО реакторите)... погледни го составот на тој вид суплементи ќе видиш дека повеќето во нивниот содржат кофеин и креатин.
Само ако конзумираш кофеин (доза од 200+мг) и креатин, потребно е да пиеш повеќе вода, бидејќи кофеинот е диуритик а креатинот ја "зема" водата за да ги хидрира мускулите.
--- надополнето: 2 мај 2013 во 03:35 ---

Точно е ова или не ?

Ајде јунаци покажете се на предизвиков/задачава :

1. Имаме натпреварувач (не се работи за Боди Билдинг сосема друго) кој го очекува предизвик средина на Јули.
2. Потребно е да скине 12 / 15 кг маса.
3. Потребно е да зголеми сила и експлозивност до максимум нели колку што се може за тој период.
4. Не е воопшто битна дефиниција на мускули, six pack и слични работи - во случајов битна е силата онаа основна сирова.
5. Суплементи се дозволени, а дозволени се и лекови.

Би сакал да чујам совети и благодарен однапред. Јавно ќе кажеме на крај кои се резултатите и чии совети биле најкорисни/употребени и слично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom