Не ми е целта мускулна маса, тука да ослабам и да се оцртам колку-толку. Ги правам правилно вежбите (барем по тоа шо гледам на интернет како е вежбата и како другите во теретана вежбаат). Но шознам ево 3дена вежбам така ама многу е тешко вториот тренинг последните вежби, се мислам да земам pre workout суплимент.
И кога е подобро да се пијат амино капсулите? Првиот или вториот тренинг ?
ps.
MajMyH да се искаже на прашањето погоре , тој вежбаше два пати дневно, да каже некој совет.
Моментално поради некои проблеми го имав прекинато едниот тренинг. Инаку мене првиот тренинг ми беше ептен рано 5:00-5:30 наутро. Станував кафе за пред тренингот + тогаш земав етил естер и монохидрат+ протеин. Јас трчав 35-45 минути после тоа ми беше вака
1 серија вратило 10-12 повторувања
30секунди пауза
1 серија разбој 10-12 повторувања
30 сек пауза
3 различни видови склекови по 20-25 повторувања
сето ова вака повторено 5 пати (значи вкупно 5 серии вратило, 5 серии разбој, 15 серии склекови)
На крај завршував со 10 минути јаже.
После овај тренинг бев капнат, веднаш мавав дозерка протеин, дозерка декстроза, етил естер
туширање
кафе, 2 јајца, и 45 минути пешачење до факултет.
Вториот тренинг го правев после 18 часот и вежбав само по една мускулна група на тој ден ( со исклучок на рацете бицепс и трицепс заедно)
Ова го терав околу 1.5 недела и делуваше перфектно, вториот тренинг вечерта за да го издржам мавав и тогаш етил естер, чат пат кога бев при пари место кафе земав енергетски пијалок ( ги начекав на попуст во Carefur по 19 денари од лименка)
За чистење е совршено е сега мора еден ден во неделата да направиш пауза едноставно само одмарај тој ден.