Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Некоја добра вежба да предложите за long head од трицепсот, по можност изолациона? Да не лутате по интернетов, може од овие некоја да предложите, секако, доколку е за long head од трицепсот т.е внатрешниот дел. http://www.muscleandstrength.com/exercises/triceps.html

tricep-long-head.jpg
Овој дел работи кога се работи и рамо и гради, јас проблем имам со предната глава.

Некоја добра вежба да предложите за long head од трицепсот, по можност изолациона? Да не лутате по интернетов, може од овие некоја да предложите, секако, доколку е за long head од трицепсот т.е внатрешниот дел. http://www.muscleandstrength.com/exercises/triceps.html

tricep-long-head.jpg
за тој дел се секакви вежби со потисок над глава,со еднорачен ке го фатиш со двете раце седечки позади глава оваа вежба најубаво ми делува мене

Вежбата на 3:35 мислам дека беше за тој дел, ама не сум баш сигурен.

Вежбата на 3:35 мислам дека беше за тој дел, ама не сум баш сигурен.

сите вежби за трицепс ги погодуваат трите глави истовремено, е сега зависи од вежбата некоја глава е повеќе изложена на напор а некоја помалце. Да ми го прочиташе мислењето погоре ке ти беше јасно

сакам да ве прашам нешто. последниве 2 недели осеќам како болка во градите. ама не во мускулите, туку како коската меѓу нив, градниот кош. во теретана баш пробав и да се кренам на разбој но не можев ни еднаш, како нож да ми мавнал некој во гради се осеќав. истата болка и кога трчам се јавува малце. од што може да е?

сите вежби за трицепс ги погодуваат трите глави истовремено, е сега зависи од вежбата некоја глава е повеќе изложена на напор а некоја помалце. Да ми го прочиташе мислењето погоре ке ти беше јасно
Пробај ја таа на видеото од Ангелов, мислам дека таа вежба беше стрикно за long head-от.

Не ми е целта мускулна маса, тука да ослабам и да се оцртам колку-толку. Ги правам правилно вежбите (барем по тоа шо гледам на интернет како е вежбата и како другите во теретана вежбаат). Но шознам ево 3дена вежбам така ама многу е тешко вториот тренинг последните вежби, се мислам да земам pre workout суплимент.

И кога е подобро да се пијат амино капсулите? Првиот или вториот тренинг ?

ps.
MajMyH да се искаже на прашањето погоре , тој вежбаше два пати дневно, да каже некој совет. :)
Моментално поради некои проблеми го имав прекинато едниот тренинг. Инаку мене првиот тренинг ми беше ептен рано 5:00-5:30 наутро. Станував кафе за пред тренингот + тогаш земав етил естер и монохидрат+ протеин. Јас трчав 35-45 минути после тоа ми беше вака
1 серија вратило 10-12 повторувања
30секунди пауза
1 серија разбој 10-12 повторувања
30 сек пауза
3 различни видови склекови по 20-25 повторувања
сето ова вака повторено 5 пати (значи вкупно 5 серии вратило, 5 серии разбој, 15 серии склекови)
На крај завршував со 10 минути јаже.
После овај тренинг бев капнат, веднаш мавав дозерка протеин, дозерка декстроза, етил естер
туширање
кафе, 2 јајца, и 45 минути пешачење до факултет.
Вториот тренинг го правев после 18 часот и вежбав само по една мускулна група на тој ден ( со исклучок на рацете бицепс и трицепс заедно)
Ова го терав околу 1.5 недела и делуваше перфектно, вториот тренинг вечерта за да го издржам мавав и тогаш етил естер, чат пат кога бев при пари место кафе земав енергетски пијалок ( ги начекав на попуст во Carefur по 19 денари од лименка)
За чистење е совршено е сега мора еден ден во неделата да направиш пауза едноставно само одмарај тој ден.

Смеам да пијам боза ако сум на стриктна исхрана и интензивно вежбање?

Е вака пред недела дена имав проблеми со дуење на стомакот, со консултирање со членовите од форумов јас го надминав проблемот и едно благодарение до сите кои ми помогнаа, и би сакал да пишам за да ако му се деси на некој ист проблем да знае како да го реши. Го заменив пиењето на протеинот наместо со млеко со вода, исто така престанав да го пијам пред спиење, туку рано наутро кога ќе станам и после тренинг, подобро е, не се дуе стомакот и не чуствувам проблеми. (од типот на гасови) После пробав неколку дена пак со млеко (оти е повкусен) исто така немав никакви проблеми. Уште едно благодарение до сите членови кои ми помогнаа. :)

да прашам нешто
дали се различни калкулаториве на оваа страна ми кажува You have a BMR of 2111.45.
а на myfitnespal ставив аппликација на телефонот и од ко направив акаунт ми го даде ова
IMG_0073.PNG
е сега не разбирам на првиов калкулатор ми се калории со не пресметан дефицит а на аппликацијава со пресметан дефицит јас така го разбирам дека треба да одам во минус од 660калории
ај некој нека ми каже да не се двоумам

Читам многу работи околу бодибилдинг, исхрана, биохемијата на телото али ме бунат некои вакви работи.
Профилот на телото односно на кој тип припаѓаме ЕКТОМОРФ; ЕНДОМОРФ и МЕЗОМОРФ
Според типот на телото на оваа страна проверував ме дава дека сум помеѓу ЕНДОМОРФ И МЕЗОМОРФ http://www.bodybuilding.com/fun/becker3.htm
Endomorph: An Endomorph's biggest concern should be the losing of fat and adopting a lifestyle that keeps it off. Strength training should be done to get a better muscle to fat ratio and therefore improve metabolism. Use moderate weights at a fast training pace (very little rest between sets and exercises). You should lower your calorie intake (but not try to starve yourself) and should eat frequent but small meals. Sugars, sweets and junk food should be eliminated from your diet. Engage daily in some activity like brisk walking, biking, etc., and try to increase the amount of time you spend each week.

Mesomorph: Mesomorphs have a naturally fit body but to maintain it or improve it you should exercise and diet correctly for your type. Strength training can be done more often and for longer sessions then would be good for an Ectomorph, but you must still be carefull not to overdo it. You should train with moderate to heavy weighs and at a moderate pace, not resting too long between sets. You will find you gain muscle quite easy (some women and even men might not want to get too bulky, but this won't happen suddenly. When you are happy with your muscle size simply train to maintain it). Stick to a good healthy diet to keep you lean and muscular, and watch for any slow creeping fat gains. Engage in and enjoy aerobic activities, sports, etc. but do not overdo.

Некаде сретнувам и исхрана според крвни групи или незнам какви.......некои глупости. Гледам и тренингот го препорачуваат според видот на телото. Колку би можело да мени тоа, дали некој имате досега пробано според овие совети тука и дали имате ефект.

Ве молам да ми кажете дали е во ред да вежбам вака. Вежбам за маса, 4 пати неделно. Правам 4 вежби за мускулна група, по 3 серии од 8-12 повторувања (3 вежби за бицепс и трицепс и по 2 за листови). Правам минута и пол до две пауза меѓу серии, и 2-3 минути пауза измеѓу вежби. Тренингот ми трае од 60-90 минути максимум. Понеделник гради и бицепс, вторник грб и трицепс, среда пауза, четврток рамења, трапезиус и листови, петок нозе, викенд пауза. Стомачни 3 пати неделно. Дали да продолжам вака или да променам нешто? И дали да го менувам тренингот (да ги менувам вежбите)? Ако да на колку време?

да прашам нешто
дали се различни калкулаториве на оваа страна ми кажува You have a BMR of 2111.45.
а на myfitnespal ставив аппликација на телефонот и од ко направив акаунт ми го даде ова
Прегледај го приврзокот 62716
е сега не разбирам на првиов калкулатор ми се калории со не пресметан дефицит а на аппликацијава со пресметан дефицит јас така го разбирам дека треба да одам во минус од 660калории
ај некој нека ми каже да не се двоумам

Истовремено се закачивме на ова myfitnespall и гледам истите прашања ги тераме и бараме одговори.

Јас како што сфатив досега еве 9 ден автоматски ги калкулира бројот на калории односно ги собира на неделна база и според тоа ти дава инфо колку треба да внесеш дента за да оствариш резултат каков што си зацртал во goal's. На мујфитнес ти ги дава нет калории значи откако ќе внесеш и вежби и колку остануваш на крај на денот.
Појма неам може и не те сфатив што точно праша.
Кај мене функционира во 7 дена сум 3 кг минус.

Ве молам да ми кажете дали е во ред да вежбам вака. Вежбам за маса, 4 пати неделно. Правам 4 вежби за мускулна група, по 3 серии од 8-12 повторувања (3 вежби за бицепс и трицепс и по 2 за листови). Правам минута и пол до две пауза меѓу серии, и 2-3 минути пауза измеѓу вежби. Тренингот ми трае од 60-90 минути максимум. Понеделник гради и бицепс, вторник грб и трицепс, среда пауза, четврток рамења, трапезиус и листови, петок нозе, викенд пауза. Стомачни 3 пати неделно. Дали да продолжам вака или да променам нешто? И дали да го менувам тренингот (да ги менувам вежбите)? Ако да на колку време?
Листовите треба најмногу да ги вежбап а не најмалку. Исто и стомачни вежбај 2 пати неделно. Вака програмата ти е воглавно добра но по оптимално би било понеделник,среда,петок,сабота да ти е распоредот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom