Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
а од кревање на шипка и правење склекови не се праат мускули?

Ако го вежбаш истиот мускул секој ден со само еден ден одмор во неделата, не очекувај напредување во мускулната маса.

Не ми e баш јасно прашањево, напиши дали вежбаш, дома или терентана, како и кои вежби ги правиш можеби некаде грешиш без да го напишиш ова не можиме да ти помогниме
pa odev vo teretana 5 meseci godinava prestanav sega vratilo doma nemam pravav sklekovi za gradi tegcinja imam za race... i taka domasni uslovi vezbam dali moze od vratilo da se rasiram sega na ovie god da znam ako ne e mozno da ne idam na kej dzabe na sipkite :D i ako moze kako da se krevam na vratilo zgibovi nanapred,ili pozadi glava fala

Ако го вежбаш истиот мускул секој ден со само еден ден одмор во неделата, не очекувај напредување во мускулната маса.

а може вака: 3 пати во неделата кревање на шипка, склекови и стомачни на пример: понеделник, среда и сабота... вака дали е добро
--- надополнето: 15 мај 2012 во 14:39 ---

а може вака: 3 пати во неделата кревање на шипка, склекови и стомачни на пример: понеделник, среда и сабота... вака дали е добро?

Што мислите,дали можам да ги вежбам градите 2 пати во неделата ? пошто раце,грб,све ми е добро,градите ми се само катастрофа ? пример,понеделник,и четврток ?

Можиш како не, и јас бев слаб во градите и еден месец ги вежбав двапати во неделата, Вторник и Петок.
Во Вторник вежбав комплет вежби за горниот дел од градите, долниот дел.... а во Петок само за долниот дел.

Само пази ги рамениците и зглобовите да не повредиш.

Планот ми е вака,за градите...летања на клупа со еднорачни,на права клупа,3*12,летања на крива 3*12,бенџ прав 3*12,бенџ кос 3*12,бенџ надоле она,клупата надоле,за долни гради,3*12,и максимум згибови,и ако остане сила,склекови до максимум.

ако имате да додадете некоја,слободно...
--- надополнето: 15 мај 2012 во 16:54 ---

Вратило...мене тоа мнооогу ме рашири,за кратко време..
--- надополнето: 15 мај 2012 во 12:40 ---
Што мислите,дали можам да ги вежбам градите 2 пати во неделата ? пошто раце,грб,све ми е добро,градите ми се само катастрофа ? пример,понеделник,и четврток ?
Секако дека можеш, ако заостануваш во некој дел од телото еден од начините да напредуваш е да го вежбаш по 2 пати неделно дури имам приметено дека подобро напредувам со килажи на бенч ако го вежбам по 2 пати неделно. Секако имај добар одмор тие денови за да не претренираш.

Секако дека можеш, ако заостануваш во некој дел од телото еден од начините да напредуваш е да го вежбаш по 2 пати неделно дури имам приметено дека подобро напредувам со килажи на бенч ако го вежбам по 2 пати неделно. Секако имај добар одмор тие денови за да не претренираш.

Одлично.само незнам,дали понеделник и четврток,или понеделник и петок ?

Планот ми е вака,за градите...летања на клупа со еднорачни,на права клупа,3*12,летања на крива 3*12,бенџ прав 3*12,бенџ кос 3*12,бенџ надоле она,клупата надоле,за долни гради,3*12,и максимум згибови,и ако остане сила,склекови до максимум.

Јас би вежбал обратно, првин прав и кос бенч (стави го прв на респоредот оној кој ти е послаба страна) и тоа една серија загревање со мала килаж-15 повторувања а потоа стандард натаму... Одкако ќе ги завршиш прави летања, на крај можеш да додадеш и пек-дек.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 17:31 ---
Одлично.само незнам,дали понеделник и четврток,или понеделник и петок ?
Зависи од останатиот дел од распоредот, особено од деновите кога вежбаш трицепс и раме.

Јас би вежбал обратно, првин прав и кос бенч (стави го прв на респоредот оној кој ти е послаба страна) и тоа една серија загревање со мала килаж-15 повторувања а потоа стандард натаму... Одкако ќе ги завршиш прави летања, на крај можеш да додадеш и пек-дек.

Ок ќе правам така...инаку,сите викаат потешко им било на кос,а мене ми беше исто...со иста килажа ги правев,и исто ми беше...

инаку,немам пек-дек ваму во оваа теретана...ама кога ќе идам у вистинска теретана,ќе ставам и тоа :)

Прави 3*6-8 повторување, првата серија со максимум тежина шо мојш, и секоја наредна намалувај по малце, ако имаш некој да ти помогнит при вежбањето супер, ако не внимавај. :)

Прави 3*6-8 повторување, првата серија со максимум тежина шо мојш, и секоја наредна намалувај по малце, ако имаш некој да ти помогнит при вежбањето супер, ако не внимавај. :)
Прво загревање обавезно, никако првата серија со максимум килажа.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 17:37 ---
Ок ќе правам така...инаку,сите викаат потешко им било на кос,а мене ми беше исто...со иста килажа ги правев,и исто ми беше...

инаку,немам пек-дек ваму во оваа теретана...ама кога ќе идам у вистинска теретана,ќе ставам и тоа :)

Така е затоа што сите форсираат рамен бенч и го прават прв со максимум интензитет па затоа стануваат посилни на него. Јас сум на еднаква килажа и на кос и на рамен

Вратило...мене тоа мнооогу ме рашири,за кратко време..
--- надополнето: 15 мај 2012 во 12:40 ---
Па можеш али има и др напредни методи за со еднаш неделно да ги направиш добри како на пример (суперсерии, негативни повторувања, гигатски серии, ФСТ-7 итн итн)

Ја секој ден вежбам по 1 сат, вратило, склекови, чучњеви, стомачни можда само 1 ден у неделата одмарам... да не не е добро да вежбам секој ден?:confused:
--- надополнето: 15 мај 2012 во 13:53 ---
а и башка пливање 3 пати у неделата
Ова твоево ми изгледа како STREET вежбање со оние вежби со сопствена тежина... Можда ке добиеш нешто можда не али дефинитивно само од тие вежби ништо а ако мускулот го погоди тегче добивките ти се сигурни со правилна исхрана. И ја би вежбал секој ден немаш гајле само глеј остатокот од денот да не претеруваш да одмараш.

а од кревање на шипка и правење склекови не се праат мускули?
Од кревање шипка да ама од склекови и стомачни само првите ете да кажам 2 месеци. Потоа мускулот ке се навикне на движењето кое постојано се повторува и на тежината и ништо од бизнисот.

Прво загревање обавезно, никако првата серија со максимум килажа.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 17:37 ---

Така е затоа што сите форсираат рамен бенч и го прават прв со максимум интензитет па затоа стануваат посилни на него. Јас сум на еднаква килажа и на кос и на рамен

Можам ли вака.

Понеделник-гради,трапези

Вторник-грб,трицепс

среда-бицепс

четврток-рамо

петок-гради пак

сабота-недела,одмор,а у сабота иам тренинг у сала,и таму правиме нешто склекови,стомачни ова она...

и сакам да убацам кардио,или од ПХ90 тоа,или трчање на кеј,ама зависи од времево,пошто спобудале...

ова вака,дур влезам малце у форма,после ќе правам така како што правиш ти,таа програма...
--- надополнето: 15 мај 2012 во 19:02 ---
Па можеш али има и др напредни методи за со еднаш неделно да ги направиш добри како на пример (суперсерии, негативни повторувања, гигатски серии, ФСТ-7 итн итн)

Ова твоево ми изгледа како STREET вежбање со оние вежби со сопствена тежина... Можда ке добиеш нешто можда не али дефинитивно само од тие вежби ништо а ако мускулот го погоди тегче добивките ти се сигурни со правилна исхрана. И ја би вежбал секој ден немаш гајле само глеј остатокот од денот да не претеруваш да одмараш.

Од кревање шипка да ама од склекови и стомачни само првите ете да кажам 2 месеци. Потоа мускулот ке се навикне на движењето кое постојано се повторува и на тежината и ништо од бизнисот.

За болдираното...тие што не се разбираат,да објасниш подобро,по можност со слика/клип..?

Некој да ми објасни HIIT кардио тренингот,подетални информации како да го правам колку време итн...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom