Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ако имаш кеш подобро земи ја големата кеса од 6.8 кила, јас од таа качив околу 3-4 кила, од оваа повеќе од кило ипол не верувам дека ќе ставиш, иако се тоа е индивидуално зависи од човек до човек. Практично било кој гејнер да го земаш се зема или најголемата канта/кеса или не се заебавај со кесички од по 2 кила. И не очекувај чуда само од гејнеров, основната исхрана е сепак најважна.
Јас во деновите кога вежбам земав двапати по две дозерки т.е две дозерки после тренинг, а другите две кога имам поголема луфта измеѓу оброци. Во деновите кога не вежбав земав еднаш во денот по две дозерки (530 калории, наспроти 1060 кога двапати земав во вежбачките денови). Вака ми траеше големата кеса точно 35 дена, и ставив минимум 3 кила можеби и 4. Ако сакаш терај на овој начин, јас само да ти го пишам моето искуство со Мутант Мас ;)

Чиста,или стави и сало ?

Чиста,или стави и сало ?
Нормално дека ќе ставиш и сало ипак гејнер е во прашање и тоа доста калоричен, но се е во рамки на нормалата, малце ми се собра сало на стомакот но се зголемив на другите делови особено на бицепс, рамо и гради. Но ти викам не се здебелив или нешто многу да се замастив, сега на дефиниција кога ке мaвнеме ќе се среди ;)

Нормално дека ќе ставиш и сало ипак гејнер е во прашање и тоа доста калоричен, но се е во рамки на нормалата, малце ми се собра сало на стомакот но се зголемив на другите делови особено на бицепс, рамо и гради. Но ти викам не се здебелив или нешто многу да се замастив, сега на дефиниција кога ке мaвнеме ќе се среди ;)

Со среќа :)

Ако имаш кеш подобро земи ја големата кеса од 6.8 кила, јас од таа качив околу 3-4 кила, од оваа повеќе од кило ипол не верувам дека ќе ставиш, иако се тоа е индивидуално зависи од човек до човек. Практично било кој гејнер да го земаш се зема или најголемата канта/кеса или не се заебавај со кесички од по 2 кила. И не очекувај чуда само од гејнеров, основната исхрана е сепак најважна.
Јас во деновите кога вежбам земав двапати по две дозерки т.е две дозерки после тренинг, а другите две кога имам поголема луфта измеѓу оброци. Во деновите кога не вежбав земав еднаш во денот по две дозерки (530 калории, наспроти 1060 кога двапати земав во вежбачките денови). Вака ми траеше големата кеса точно 35 дена, и ставив минимум 3 кила можеби и 4. Ако сакаш терај на овој начин, јас само да ти го пишам моето искуство со Мутант Мас ;)
Јас имам веќе од 2.2,и ми рекоа да пијам по 2 дозерки на ден,така и правам,можи да продолжам така или да почнам по 4 како што велиш,и дали има некаква врски бидејќи прв пат земам нешто вакво?

Јас имам веќе од 2.2,и ми рекоа да пијам по 2 дозерки на ден,така и правам,можи да продолжам така или да почнам по 4 како што велиш,и дали има некаква врски бидејќи прв пат земам нешто вакво?
Треба да пресметаш колку калории ти треба дневно за одржување. Пример ти требаат 2500 калории за одржување т.е. ќе и требаат 500 калории повеќе од одржувањето, значи 2500+500=3000калории, за да зголемуваш маса. Ако дневно јадеш дакажеме 2300 калории (треба да пресметаш колку јадеш) ти треба да дополниш уште 700 калории што значи 3 дозери од гејнеров. Пресметај си како е за тебе и ќе видиш колку дозери ти треба.

Може ли да се кревам на шипка со + тежина на мене да ставам на пример во ранец 10кг тег? дали е добро за поголема маса

Јас сакам да прашам зошто кога ќе погледнеш во огледало, ми се познаваат убаво издефинирани стомачни, а кога јас сам се гледам, нема :oops:? :D

Јас сакам да прашам зошто кога ќе погледнеш во огледало, ми се познаваат убаво издефинирани стомачни, а кога јас сам се гледам, нема :oops:? :D
зашо друг е аголот на одбивање на светлината и не се гледаат сенките пошто светлото ти е над глава и афтоматски не се приметуваат стомачните
следниот пат коа самито ќе се гледаш свети со сијалица одоздола нагоре и ќе ги видиш

sources: mah brain

Ај некој да ми препорача добар гејнер. По можност и избор од овие две места.
Код:
http://www.gladijatori.com/%D0%B4%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%86%D0%B8-%D0%B2%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0/%D0%BC%D1%83%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0/
Код:
http://www.napumpajse.com/shop/gejneri.aspx

зашо друг е аголот на одбивање на светлината и не се гледаат сенките пошто светлото ти е над глава и афтоматски не се приметуваат стомачните
следниот пат коа самито ќе се гледаш свети со сијалица одоздола нагоре и ќе ги видиш

sources: mah brain

Значи,вистинската слика,е таа на огледалото ? и мене ова ме буни :D

Како може да се видиш сам себе ако не во огледало :cautious:
--- надополнето: 17 мај 2012 во 12:45 ---
Ај некој да ми препорача добар гејнер. По можност и избор од овие две места.[/CODE]
Isomass Xtreme

Значи,вистинската слика,е таа на огледалото ? и мене ова ме буни :D
Мора се да ви се нацрта :D
4s7eX.png

Сенката пошто е под стомачните не ја гледате од горе (пошто главата ви е на средишен пат меѓу светлосниот извор и стомачните) а кога гледате преку огледало точно се гледа сенката и тоа е тоа што ви ги дели визуелно мускулите.

Од премногу прецизни обиди да се одговори како во учебник, лесно се доведува до забуна. Ова го кажувам поврзано со последните неколку прашања, колку би качил од гејнерот?! Ако подолг временски период, се храните на ист или сличен начин, и со тој начин на исхрана не мрднувате од една точка, тогаш 500 калории екстра во денот ви се доволни за полека да се помрднете од местото на кое сте. Ова е износ за еден вид полека зголемување на телесната тежина, и начин со кој поголем дел би бил квалитетен. Ако сте до 25 год, воопшто не се плашите толку многу од ЈХ.
Е сега, научна фантастика би било ако за еден месец качите 5 кг и да очекувате тоа да се чисти мускули. Вистина е дека како почетници напредувањето на почетокот е побрзо, но по оваа логика немашанса годишно да ставате 60 кг чиста мускулна маса. Бидете задоволни и со максимум 5 кг на годишно ниво. Но и да не качите, а сте редовни со интензивни тренинзи и правилен начин на исхрана, бидете сигурни дека ќе изгледате многу подобро. Причина за тоа е квалитетот на мускулите стекнати за тој период.

Некој од овде да ми пише,гладијатори каде е поточно?
Фала многу:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom