Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Не е прв пат.Па не знам немам некоја посебна причина,затоа прашав која комбинација би била најдобра со монохидратот,кој протеин:)
БТВ вежбав 2-3 месеци па направив пауза ...имав повреда нешто подолго=)
Со парите што ќе ги дадеш за изолатот земи си веј но гледај некој повеќе комплексен (составот да биде од повеќе видови протеини) и креатин би ти го препорачал на ultimate.

Дали некој знае колку е рокот на траење на веј протеин од денот на отворање до кога може да се користи неможам да најдам никаде на кутијата :(
--- надополнето: 5 мај 2012 во 01:48 ---
Дали некој знае колку е рокот на траење на веј протеин од денот на отворање до кога може да се користи неможам да најдам никаде на кутијата :(

--- надополнето: 5 мај 2012 во 01:48 ---

Рокот на траење е колку што е назначено од производителот меѓутоа после отворање доколку се чува на суво и ладно место не би имал проблем.

Претходно прашував за "bands" или ластици, ама некако се предомислувам наместо тоа да си земам тегови, иако се поскапи ама тег си е тег. Па да прашам како идат цените низ Скопје, и каде би можел да купам. Во Куманово, во Runners, имаше еден сет со две шипки, 4 по 0.5кг, 4 по 1.25 кг, и 4 тега по 2.5 кг. Што вкупно прави 17 кг + шипка, што претпоставувам е доволно за бицепс бежби ? Овде зборам за мали еднорачни шипки, не од големите. Целиот сет чини 3200 денари, што како што кажа продавачката, му доаѓа по 140 денари килограм. Па да ми кажете дали се исплати, зашто мислам дека некаде прочитав 100ден/кг ? И колку чини голема шипка за со две раце дигање, и дали би ми се исплатело ? Веројатно има посебна продавница само за вакви работи по Скопје. Поздрав

Претходно прашував за "bands" или ластици, ама некако се предомислувам наместо тоа да си земам тегови, иако се поскапи ама тег си е тег. Па да прашам како идат цените низ Скопје, и каде би можел да купам. Во Куманово, во Runners, имаше еден сет со две шипки, 4 по 0.5кг, 4 по 1.25 кг, и 4 тега по 2.5 кг. Што вкупно прави 17 кг + шипка, што претпоставувам е доволно за бицепс бежби ? Овде зборам за мали еднорачни шипки, не од големите. Целиот сет чини 3200 денари, што како што кажа продавачката, му доаѓа по 140 денари килограм. Па да ми кажете дали се исплати, зашто мислам дека некаде прочитав 100ден/кг ? И колку чини голема шипка за со две раце дигање, и дали би ми се исплатело ? Веројатно има посебна продавница само за вакви работи по Скопје. Поздрав
Ако мислиш на шипка како за бенч од 1500-2000 денари нагоре беше кога последниот пат прашував. Инаку доволно се 17кг за бицепс.

ај некој нека ми препорача креатин мало пакување за месец и како да го користам,досега не сум користел ништо деновиве планирам да земам.И едно прашање што кога ке прекинам да го пијам и ке си продолжам да вежбам со тежини.

Ако мислиш на шипка како за бенч од 1500-2000 денари нагоре беше кога последниот пат прашував. Инаку доволно се 17кг за бицепс.

Фала на одговорот. А за цена/продавница нешто ? Не верувам дека ќе имам пари за килажи за бенч, ќе се тера со сет како што кажав погоре, плус склек и вратило :) И здрава исхрана, мераци..

За тој сет цената е ОК.
Поевтино нема шанса да најдеш никаде во МК, иста цена да.
А долги шипки за бенч се движат околу 1600-1800 денари.

Ако увозникот нема, тешко дека би го имало било каде во МК.

Ако може да ми кажете каде има сет тегови што се продаваат во Скопје пошто ластиците што ги земав во get ready за 3 месеци ми се скинаа...

Кај мене ќе имаш следната недела.
Сет од 10 кг, еднорачен е 1.800.
И сет од 20 кг. 3.200 денари.

Која е најпогодна возраст за почеток во теретана ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom