Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Видете вака теретана е само една работа има и други спортови кои морате да ги применувате ако сакате добро тело и здравје пред се.

Џабе му е на некој теретана ако не прави вежби дома не се качува на планина и не ги користи сите мускули на пример пливање во базен

Теретана е само за маса на мускули ,исхраната не е битна ако одите само во теретана.

Битни се и други работи каква вода пиете ,дали пушите цигари,дали во ваша околина има загаден воздух,дали има зрачење и радијација ,дали сте психички оптеретени.

Се тоа влегува во финален производ на вашето тело наука е тоа.........

Мај дејмн.
Значи од сега ако не пливам има шанси да го изгубам стекнатото низ годините што поминаа.
Апла професионалец, ти досега и со тапија докажа.
А за болдот...
jesus-approves.jpg

Видете вака теретана е само една работа има и други спортови кои морате да ги применувате ако сакате добро тело и здравје пред се.

Џабе му е на некој теретана ако не прави вежби дома не се качува на планина и не ги користи сите мускули на пример пливање во базен

Теретана е само за маса на мускули ,исхраната не е битна ако одите само во теретана.

Битни се и други работи каква вода пиете ,дали пушите цигари,дали во ваша околина има загаден воздух,дали има зрачење и радијација ,дали сте психички оптеретени.

Ти треба Бисерко да се викаш :pipi:

Сума сумарум, селете се сите најсеверно што може. Вежбајте по принципот на Роки и Катлер ќе го ставите на малото прсте. :vozbud:

Гуру..

До 25-ти Декември, попуст од 10% на сите производи.
Повелеле.
Од Нова Година, почнувам и јас со тегови. Попат ке потрчнувам, за секој случај.

Повелеле.
Дали важи попустот и на мамут протеинот? И ја држите ли марката Гаспари http://herkules.com.mk/index.php?option=com_kunena&Itemid=56&func=view&catid=53&id=22657

Повелеле.
Дај некој линк за протеин 2.3 кг 2000-3000 денари

Ме интересира ваше мислење дали мртвото да го работам пред останатите вежби за грб или на крај и кратко објаснување ако сакате.

Дали важи попустот и на мамут протеинот? И ја држите ли марката Гаспари http://herkules.com.mk/index.php?option=com_kunena&Itemid=56&func=view&catid=53&id=22657
Gaspari немаме во продавница, а за Mammut, нема попуст :(
--- надополнето: 21 декември 2011 во 15:33 ---
Важи.
--- надополнето: 21 декември 2011 во 15:37 ---
Ме интересира ваше мислење дали мртвото да го работам пред останатите вежби за грб или на крај и кратко објаснување ако сакате.
Иако е вежба за снага, јас секогаш сум ја користел на крајот од тренингот и сум користел средно тешко оптеретување.
Се зиведува на тој начин , што кога се подигнува оптеретувањето од под, нозете се благо подвиткани во колената и си во благ клек, грбот целосно исправен и подвиткан природно во половината, глава горе, поглед право и од тамо, користејки ја силата на грбните мускули, но и на нозете како основа и потопра, го подигнуваш оптеретувањето се додека не се исправиш. Потоа, полека со полна плуќа воздух контролирано по истиот пат (гбр исправен, поглед и во поли клек со нозе свиткани во колената) се враќаш во почетна положба.

Иако е вежба за снага, јас секогаш сум ја користел на крајот од тренингот и сум користел средно тешко оптеретување.
Се зиведува на тој начин , што кога се подигнува оптеретувањето од под, нозете се благо подвиткани во колената и си во благ клек, грбот целосно исправен и подвиткан природно во половината, глава горе, поглед право и од тамо, користејки ја силата на грбните мускули, но и на нозете како основа и потопра, го подигнуваш оптеретувањето се додека не се исправиш. Потоа, полека со полна плуќа воздух контролирано по истиот пат (гбр исправен, поглед и во поли клек со нозе свиткани во колената) се враќаш во почетна положба.

Сигурно и јас не се изјаснив за што барам објаснување но ова и те како е добредојдено и според пишаното имам само мали исправки да направам за да биде комплетно правилно изведена вежбата. Ме интересираше зашто отпосле т.е. на крај или однапред пред останатите вежби зашто некој ја работат и како прва вежба.

Сигурно и јас не се изјаснив за што барам објаснување но ова и те како е добредојдено и според пишаното имам само мали исправки да направам за да биде комплетно правилно изведена вежбата. Ме интересираше зашто отпосле т.е. на крај или однапред пред останатите вежби зашто некој ја работат и како прва вежба.

Заради целта, ако можеш да си доволиш да ја правиш на почетокот на тренингот, без притоа да бидеш изморен за остатокот, затоа што грбот е голема мускулна група и бара повеќе внимание, особено со горниот и средниот дел.
Јас на пример ја правам на почетокот на тренингот бидејќи ми треба таа сила што се стекнува со тек на време од големо оптеретување (бидејќи работам со големи килажи на мртвото) но можам да го поминам остатокот од тренингот без никаков проблем (односно без да бидам заморен и да немам мотивација за тренинг) е сега, јас си "потпомагам" со pre-workout суплементација и уште некои ситници :D

Ова е моја гледна точка, шефот нека додаде што мисли дека е запоставено :)

Момци(и девојки:) ) ај за совет...имам од четвртокот болки во препоните,поточно само левите,десните не,ама никако да прекинат...језда не одмарав,освен неделата и вторникот,али некое решение ? неможам да паузирам...фала:) пробав со лед да ставам,не помина,ставав counterpein ама ни тоа не помогна...пијам и шумечо со аспирин и витамин Ц,али џабе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom