Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Можно е да имаш воспаление на тетивите, (тендонитис ака тендинитис). Ако е тоа, тогаш нема да ти помине до сабота (ке ти треба 1-3 недели, зависи колку е сериозно), али нема да те боли толку кога ке се загрееш. Не е страшно, стави мраз и одмарај.

Од вчера ме боли,сабајле на тренинг исто ме болеше,али не е некоја болка онаква,неиздржлива...ќе направам така со мразот,фала ти :)

Не е ништо страшно,повеќето кои се занимаваат со кревање тежини имаат стрии,јас лично имав стрии на истото место на двете страни поради пукање на кожа..и да,има шанси да ти испаднат и нови,има различни производи за стрии прашај си во аптека..исто така пиј повеќе вода да ја дехидрира кожата..и тоа помага побрзо да почнат да исчезнуваат,инаку тие засекогаш ќе ги имаш..само со тек на време нема да се познаваат толку.
Да се откажам од вежбање неможам жива болест е тоа кога ќе се фатиш тераш до крај,али незнам што е најпаметно.Дали со склекови и вратило да паузирам неколку недели па после да почнам да вежбам ама наместо секој 2ден да вежбам секој 3ден или да продолжам со вежбање на горенаведените вежби но со намален број на склекови во серија и повторно наместо секој 2 секој 3ден??Дали тоа ќе ми предизвика повторно појавување на стрии или кожата ќе се навикне на нормално вежбање бидејќи нема да ги правам толку често а ќе правам и помал број на склекови???

Од вчера ме боли,сабајле на тренинг исто ме болеше,али не е некоја болка онаква,неиздржлива...ќе направам така со мразот,фала ти :)
Околу мразот, држи го во интервал од 2 минути па минута пауза, па 5 минути па пак минута пауза па 10 минути па пак минута пауза и на крај 15 минути и после неколку саати можеш да повториш. Ова е проверено и помага. Обавезно крпа под мразот.

Да се откажам од вежбање неможам жива болест е тоа кога ќе се фатиш тераш до крај,али незнам што е најпаметно.Дали со склекови и вратило да паузирам неколку недели па после да почнам да вежбам ама наместо секој 2ден да вежбам секој 3ден или да продолжам со вежбање на горенаведените вежби но со намален број на склекови во серија и повторно наместо секој 2 секој 3ден??Дали тоа ќе ми предизвика повторно појавување на стрии или кожата ќе се навикне на нормално вежбање бидејќи нема да ги правам толку често а ќе правам и помал број на склекови???

Најпаметно ти е да си продолжиш да си вежбаш,само не со толкав интензитет..како ќе напредуваш полека така и зголемувај интензитет и волумен на тренингот,за повторно појавување на стрии неможам да ти гарантирам дека нема да ти се појават затоа што тоа е индивидуално,има луѓе што воопшто не им се појавуваат и обратно,воглавно не треба да те спречат стрии од постигнување на целта,тешко дека некој ќе ги забележи баш стриите на добро оформено тело ;)

Јас во теретана одам веќе 8 месеци предходно вежбав по дома и никогаш немав проблем со стрии. Види дали внесуваш доволно витамини. Витаминот А, Б-комплексот ,Ц и Е се битни за здрава кожа а особено и незаситени масти (маслиново масло или уште подобро омега3 од риба). во спротивно кожата ќе нема добра еластичност и лесно ќе се воспалува и трауматизира. Плус одржувај добра хидратација, барем 2 литра чиста вода дневно

otvaranje.jpg

Кај поголем број на индивидуи, наглите промени во телесна тежина, зголемување и намалување, доведуваат до промени на кожата, кои промени тешко се враќаат во нормала. Едиснтвена предност е таа што тие стрии со текот на времето обледуваат и не паѓаат во очи како на самиот почеток на нивното појавување.
Како превентива земете го во обзир постот погоре и внимавајте со непотребни промени во телесната тежина.

Најпаметно ти е да си продолжиш да си вежбаш,само не со толкав интензитет..како ќе напредуваш полека така и зголемувај интензитет и волумен на тренингот,за повторно појавување на стрии неможам да ти гарантирам дека нема да ти се појават затоа што тоа е индивидуално,има луѓе што воопшто не им се појавуваат и обратно,воглавно не треба да те спречат стрии од постигнување на целта,тешко дека некој ќе ги забележи баш стриите на добро оформено тело ;)
убаво кажа не треба да те спречат стрии од постигнување на целта..тоа е тоа фала брат
--- надополнето: 17 декември 2011 во 14:08 ---
Јас во теретана одам веќе 8 месеци предходно вежбав по дома и никогаш немав проблем со стрии. Види дали внесуваш доволно витамини. Витаминот А, Б-комплексот ,Ц и Е се битни за здрава кожа а особено и незаситени масти (маслиново масло или уште подобро омега3 од риба). во спротивно кожата ќе нема добра еластичност и лесно ќе се воспалува и трауматизира. Плус одржувај добра хидратација, барем 2 литра чиста вода дневно
Ќе се придржувам до овие стандарди па ќе видам како ќе ми се одрази на телото фала

Која техника е добра да се пополни празнината меѓу два пекторалиса, иако до некаде зависи и генетски?

Некои викаат дека е генетски, некои дека немаш доволно голема мускулна маса. Сепак, никој нема мускули во тој дел и секој има различна форма на гради. Со самото вежбање истиот дел ќе се пополни, барајќи извесно време. Што сум читал по форуми, кажуваат дека треба да се вежба повеќе горниот дел, на коса клупа, па кој сака нека проба така, па нека види, а не да се подложува на тоа дека е генетски така.

Која техника е добра да се пополни празнината меѓу два пекторалиса, иако до некаде зависи и генетски?

Истово ме интересираше и мене,подолго време потрошив читање по различни извори на интернетов,испаѓа дека најмногу улога игра генетиката во изгледот на градите,а според D.Yates исто така е важно колку мускулни влакна има индивидуата на одреден мускул,некој има повеќе,некој помалку.Сумирано,ако не си надарен ќе треба повеќе да посветиш работа на тој мускул.

Lifting straps ............ $10
gloves ........................ $20
dip belt .......................$28
chalk ..........................$9
the look on your ex-girlfriends face after cutting season ........ Priceless!!:pos:

Видете вака теретана е само една работа има и други спортови кои морате да ги применувате ако сакате добро тело и здравје пред се.

Џабе му е на некој теретана ако не прави вежби дома не се качува на планина и не ги користи сите мускули на пример пливање во базен

Теретана е само за маса на мускули ,исхраната не е битна ако одите само во теретана.

Битни се и други работи каква вода пиете ,дали пушите цигари,дали во ваша околина има загаден воздух,дали има зрачење и радијација ,дали сте психички оптеретени.

Се тоа влегува во финален производ на вашето тело наука е тоа.........

Видете вака теретана е само една работа има и други спортови кои морате да ги применувате ако сакате добро тело и здравје пред се.

Џабе му е на некој теретана ако не прави вежби дома не се качува на планина и не ги користи сите мускули на пример пливање во базен

Теретана е само за маса на мускули ,исхраната не е битна ако одите само во теретана.

Битни се и други работи каква вода пиете ,дали пушите цигари,дали во ваша околина има загаден воздух,дали има зрачење и радијација ,дали сте психички оптеретени.

Ова од искуство збориш?

се заебаваш или?

PolarBearFacepalm.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom