Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Супер. А чучањ и мртво?
Да почнеме со нешто, па полека ќе се надградуваме и ќе направиме посебно државно во дисциплина на сила.

денес почнав со теретана, исто така одам на тренинзи карате и трчам е сеа .. сакам да земам некој добар креатин и дали тоа ми е паметно? Е сеа за месец дена одам на одмор можам ли да имам некои си резултати до тогаш ?
глеам сите пишуваат висина и килажа.. па висок сум 181 тежок 70 кг.

може за совет што да земам креатин, протеин или што уште има.. и некој предлог кој е добар ?

денес почнав со теретана, исто така одам на тренинзи карате и трчам е сеа .. сакам да земам некој добар креатин и дали тоа ми е паметно? Е сеа за месец дена одам на одмор можам ли да имам некои си резултати до тогаш ?

може за совет што да земам креатин, протеин или што уште има.. и некој предлог кој е добар ?

можеш секако за другата година одморот да имаш резултати

out of reality ova sto go kaza epten e out of reality i prasuvas kolku bavno odi slobodno pocnuvaj i ke se piseme zivi zdravi za nekolku meseci pisi tuka pak .toa ti e kako da prasuvas pocnav da treniram kosarka dali ke mozam da igram prva postava vo nekoj prosecen klub za mesec dena epa sea vidi ti ......i kreatin zemi si nema nisto volsebno vo nego ke pocsutvuvas na sila ke se podues nekolku kg i toa e toa .

оооокеј тенкс Noorotic и Mind Freak , а некој добар креатин да ми препорачате?

Aj ako ne e problem nekoj sto koristel metan neka mi pise dali ima i koi se nus pojavi(so zemanje i zastita),kolku kacil a i kolku izgubil otkako prekinal so nego?(normalno i pazel na ishranata malce od malce :) )Fala vi..

оооокеј тенкс Noorotic и Mind Freak , а некој добар креатин да ми препорачате?

Монохидратот од Оптимум според мене е најдобар. Одличен бренд, 700 му е цената, го имаш во Гладијатори (ако си од СК). Друг добар креатин тие е монохидратот од Ултимејт, а исто добар е тој од Дајматајз.

Монохидратот од Оптимум според мене е најдобар. Одличен бренд, 700 му е цената, го имаш во Гладијатори (ако си од СК). Друг добар креатин тие е монохидратот од Ултимејт, а исто добар е тој од Дајматајз.

еден другар ми спомна некој од 2000 и нешто денари, за месец дена имало само мн бил јак, е сеа има голема разлика меѓу цениве.. што е разликата ?

еден другар ми спомна некој од 2000 и нешто денари, за месец дена имало само мн бил јак, е сеа има голема разлика меѓу цениве.. што е разликата ?

Најверојатно мислел на PWO (Pre-workout-supplement) кои се микс од монохидрат, аргинин, бета аланин и уште неколку состојки кои се конзумираат пред тренинг. Најверојатно мислел на Razor 8, Horse Power, Xpand или Super Pump. Чистиот микронизиран креатин е далеку поефтин.

Како прво мислам дека нешто од работиве со ги правиш да ги намалиш, зашто за резлутати на телото му треба одмор ( мускулот расте после вежбање, не за време на вежбање). Второ, мислам дека ако досега немаш земано ништо од хемија, треба да почнеш со нешто послабо, па да одиш на појако. Како за почеток би можел да земеш чист протеин на органска база, па после на креатин. Тоа е мој предлог. Поздрав.

Како прво мислам дека нешто од работиве со ги правиш да ги намалиш, зашто за резлутати на телото му треба одмор ( мускулот расте после вежбање, не за време на вежбање). Второ, мислам дека ако досега немаш земано ништо од хемија, треба да почнеш со нешто послабо, па да одиш на појако. Како за почеток би можел да земеш чист протеин на органска база, па после на креатин. Тоа е мој предлог. Поздрав.

мислиш може да ми направи некои компликации ?

мислиш може да ми направи некои компликации ?

Па не би рекол компликации, само најубаво е постапно да одиш со работите. Секој прво проба пиво па после виски, ако ме разбираш со сакам да ти кажам. Иако мислам дека сега не е ни период да почнеш да примаш хемија, остави за есен тоа. Сега согори ги мастите на целото колку што можеш повеќе.
А уште стојам на тоа дека напорот мора да го намалиш. Телото треба да се одмара. Не е тоа како што ние мислиме, дека ако вежбам денес по 6- саати, или за една мускулна група ќе направам по 7-8 вежби, ќе постигнам резултати.

Aj ako ne e problem nekoj sto koristel metan neka mi pise dali ima i koi se nus pojavi(so zemanje i zastita),kolku kacil a i kolku izgubil otkako prekinal so nego?(normalno i pazel na ishranata malce od malce :) )Fala vi..

ако сакаш шема поубао комбинирај го. само од метан нема нешо посебно..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom