Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Нема да штети, но зависи што сакаш да постигнеш. Ако си за накачување маса слободно земај, ако сакаш дефиниција не ти препорачувам гејнер туку протеин.
Сакам да качам само маса, ништо повеќе. Инаку благодарам за советта.

Што е разликата меѓу amino 5600(scitec nutrition) и super amino 4800 (dymatize nutrition)?

почнав со нова програма на вежбање, ги поделив сите мускулни групи,
пон - гради
втор - раце
сред - одмор
чет - грб
пет - рамо
саб - нозе
нед - одмор

осеќам дека е боље :)

Ne znam dali e za tuka ama da is prasham ..
Pochnav da trcham pred dva meseci .. zemav i l-carnitine .. arno ama nemav nekoj rezim na ishrana .. i ne postignav rezultati .. oslabev samo 2kg ..
Pa sea sakam da gi zamolam tie shto se razbiraat poveke .. da mi dadat nekoj rezim na ishrana za sekoj den .. za da dojdam do nekoj efekt ..
I bi sakal da prasham dali treba doma da si pravam nekoi vezbi za definicija za da oslabam .. imam bucici od po 6kg .. napravena sipka so 15kg .. i stomacni nesho Inace imam 83kg, a visok sum 181cm !
Fala vi odnapred !

добро ли е да се јаде свинско месо? викаат богато било со протеини

-едит-

кажете каде да најдам немасно сирење? име на сирењето нешто, фабрика.. поздрав

почнав со нова програма на вежбање, ги поделив сите мускулни групи,
пон - гради
втор - раце
сред - одмор
чет - грб
пет - рамо
саб - нозе
нед - одмор

осеќам дека е боље :)

Добра е програмата и јас скоро на истиот начин вежбам со два дена одмор (нозете ми се помеѓу грб и рамо). Ми се допаѓа што имаш посебен ден за нозе, тие како мускулна група се потценети во поголемиот дел од теретаните кај нас. И јас имам ден за нозе и буквално после тренинг на искачање од теретана по скалите нозете ми се тресат и два дена после ме болат, ама бар знаеш дека си извежбал ко човек. Иначе, ај ако не ти е тешко пиши што користиш од суплементи, јас користам креатин, екстенд, веј и сега сакам да го надополнам стакот со уште нешто, ама се мислам помеѓу неколку суплементи.

Dante po skorz ista programa vezbam jas eve nekolku meseci veke. Ja sostaviv spored celite i genetikata znaci gradi vezbam prv den koga sum najodmoren zatoa sto mi se najslab del,race vezbam vtornik ,sreda odmor ,cetvrtok grb mavam edno 8 vezbi za nego znaci fulllll , petok ramo fulll ramoto namerno go ostavam megu poslednite denovi od trenaznata nedela zatoa sto mi e skoro najjako, i noze za na kraj koj i mi se i ne mi se nekoj golem prioritet ama sepak gi vezbam zdravo ......

Dante po skorz ista programa vezbam jas eve nekolku meseci veke. Ja sostaviv spored celite i genetikata znaci gradi vezbam prv den koga sum najodmoren zatoa sto mi se najslab del,race vezbam vtornik ,sreda odmor ,cetvrtok grb mavam edno 8 vezbi za nego znaci fulllll , petok ramo fulll ramoto namerno go ostavam megu poslednite denovi od trenaznata nedela zatoa sto mi e skoro najjako, i noze za na kraj koj i mi se i ne mi se nekoj golem prioritet ama sepak gi vezbam zdravo ......
Штом ти е најак дел рамото можеш ли да ми кажеш некои добри вежби за ЗАДНО рамо, мене ми е послаба партија

Добра е програмата и јас скоро на истиот начин вежбам со два дена одмор (нозете ми се помеѓу грб и рамо). Ми се допаѓа што имаш посебен ден за нозе, тие како мускулна група се потценети во поголемиот дел од теретаните кај нас. И јас имам ден за нозе и буквално после тренинг на искачање од теретана по скалите нозете ми се тресат и два дена после ме болат, ама бар знаеш дека си извежбал ко човек. Иначе, ај ако не ти е тешко пиши што користиш од суплементи, јас користам креатин, екстенд, веј и сега сакам да го надополнам стакот со уште нешто, ама се мислам помеѓу неколку суплементи.
топ е програмава, еве веќе прва недела ја "конзумирам" и ептен е супер. ти случајно да не вежбаш во гладијатори 1 вака нешто многу скали ми спомнуваш :) иначе што се однесува до суплементи, моментално користам глутамин и гурмет протеин. до пред 1 месец користев монохидрат а еве сеа користам и малце кленбутерол за да се зачистам пред одмор.
--- надополнето: Jun 19, 2011 10:51 AM ---
супер е бе, ептен сум задоволен... јас ги савив градите на хајг приорити дека сакам да постигнам некоја цел. иначе имам една замерка во врска со грбот, мислам дека 8 вежби се премногу брат, незнам може не сум во право но 8 вежби се многу, јас би ти препорачал 4 до 5 максимум 6 вежби со тоа што ќе работиш помалку повторувања и по 3 серии. иначе јас рамото го форсирам ептен, по 5-6 вежби мавам и ептен го воспалувам а нозе ми е лајт, мора да ги вежбаме поради тоа што се голема партија (50% од телото) па се голем стимуланс на тестостерон. we need it...

Ne znam dali e za tuka ama da is prasham ..
Pochnav da trcham pred dva meseci .. zemav i l-carnitine .. arno ama nemav nekoj rezim na ishrana .. i ne postignav rezultati .. oslabev samo 2kg ..
Pa sea sakam da gi zamolam tie shto se razbiraat poveke .. da mi dadat nekoj rezim na ishrana za sekoj den .. za da dojdam do nekoj efekt ..
I bi sakal da prasham dali treba doma da si pravam nekoi vezbi za definicija za da oslabam .. imam bucici od po 6kg .. napravena sipka so 15kg .. i stomacni nesho Inace imam 83kg, a visok sum 181cm !
Fala vi odnapred !
1 оброк 50 гр мусли(корнфлекс,овесни снегулки) со 300 мл млеко
2 оброк 300 гр месо(пилешко или риба) со салата
3 оброк 300 гр ориз или шпагети со 5 белки
4 оброк 300 гр месо со салата
5 оброк пред легнување млеко 500 мл
1 ден грб плус 20 мин кардио
2 ден кардио
3 ден нозе 20 мин кардио
4 ден гради 20 мин кардио
5 ден рамо 20 мин кардио
6 ден раце 20 мин кардио
7 ден одмор или кардио
Програмава се вика тренинг со високо напрегање и е многу ефикасна,плус со суперсерии за еден месец ослабнав 12 кг.

топ е програмава, еве веќе прва недела ја "конзумирам" и ептен е супер. ти случајно да не вежбаш во гладијатори 1 вака нешто многу скали ми спомнуваш :) иначе што се однесува до суплементи, моментално користам глутамин и гурмет протеин. до пред 1 месец користев монохидрат а еве сеа користам и малце кленбутерол за да се зачистам пред одмор.
--- надополнето: Jun 19, 2011 10:51 AM ---

Не вежбам во Гладијатори :) Вежбам во Калифорнија Фитнес (или фитнес клуб ФИТ по ново) кај Здравко.

А што е разликата ако се вежба по 1на мускулна партија на ден?

мене ми кажаа дека добри резултати има од таа програма.. 1 ден гради,2ден раце итн..

Нели е исто како што е голема мускулна група со мала..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom