Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
е што е толку страшно тоа, па на никој не му е симетрично мене левиот бицепс ми е многу помал него ли десниот, па тоа е тоа, што се замараш ако направиш ти убава мускулна маса, јако тело кој ти гледа симетрија :)

И мене ми беа градите несразмерно развиени десно/лево од склекови правење и вежбање дома, но откако тргнав во теретана по неколку месеца се изедначија, а ако веќе сакаш да ги направиш симетрични форсирај повеќе на страната што ти е послаба.

На пазар3 има дечко,продава вреќи... полни,спремни за да си удираш 2500/3000 денари има... ако си ЗА,да се собереме 3-4ца,ќе ни дае поголем попуст

Дај линк да ѕирнеме, инаку може ќе се договориме ајде ако има заинтересирани. Мада мене не ми е баш хитно иако планирам да земам барем до почетоков на летово.

Ги меркав и јас вреќиве.. Ако земате веќе сме 3ца ќе дае попуст :)

Прашање до Г-дин.Ѓороски ако прочита:Еден мој братучед сака да земе некој Тестостерон суплемент за во теретана(пред тренинг) заедно со протеини(за после тренинг),он има 20год. и сега му кажувам дека во таа возраст тестостеронот се лачи најмногу и не му е до толку потребен тој суплемент ама сепак инсистира,е сега дали на 20год. ќе има некои странични ефекти ако зима тестостерон суплемент или сепак ќе му даде некој бонус?Благодарам :)

Имаш некоја грешка, Можно е да пишува L-Carnitine, а L-Creatine не постои.
Инаку околу креатинот (општо монохидрат) има функција да ги полни мускулите со вода и притоа да создава чиста мускулна маса.
Надоврзување на тоа што го кажа Данте, затоа треба да пиеш по 3-4 па и повеќе литри вода на ден.

Side effects, односно странични (лоши) ефекти од двата производа нема, но со земање на креатинот (монохидрат)
биди сигурен да не испуштиш ден со горе-наведената количина на вода, бидејќи може да те доведе до фаза на дехидрација на телото.
Пак ќе се надоврзам на тоа, дека ги полни мускулите со вода, и константно му е потребно полнењето со истата.

Грешка во чекори. Секундарна работа на креатинот е тоа што има својство да врзува вода во клетката, не примарна. Ако спортистите го користат поради фактот што врзувајки вода стануваат поголеми (не гледам како и помускулести) тогаш не им треба. За да врзеш вода можеш и сол да јаде, големи количини на ЈХ....и ред други работи.
Примарна цел на креатинот е да ослободи една своја фосфатна група, која во даден момент кога за време на тренинг доаѓа до опаѓање на енергијата ја врзе( од АДФ=АТФ) и овозможи обновување на енергијата, завршување на серијата и вежбата. Монохидратот е тежок на желудник и за полесно да се абсорбира и осолободи во системот потребно е да се испие со доволна количина на вода. Ако пиете Креалкалин, тогаш при самото пиење толкава количина на вода не ви е потребно. Но, во текот на денот, како основен фактор хидтратацијата ви е неопходна, па и 3-4 литри вода на ден без разлика пиеле или не креатин.

--- надополнето ---

Прашање до Г-дин.Ѓороски ако прочита:Еден мој братучед сака да земе некој Тестостерон суплемент за во теретана(пред тренинг) заедно со протеини(за после тренинг),он има 20год. и сега му кажувам дека во таа возраст тестостеронот се лачи најмногу и не му е до толку потребен тој суплемент ама сепак инсистира,е сега дали на 20год. ќе има некои странични ефекти ако зима тестостерон суплемент или сепак ќе му даде некој бонус?Благодарам :)
Пиши за каков Тестостерон суплемент станува збор.

Има некој да знае дали е корисен за земање Л-Карнитинот ефекти(позитивни и негативни),знам дека ке се фатите за исхраната али добро ми е средена....Тренингот ми е 5-6 дена во неделата напоредно тежински и кардио....Едноставно би сакал да се исчистам вака за на лето и ме интересира дали може да го направам тоа со карнитинот....?

Има некој да знае дали е корисен за земање Л-Карнитинот ефекти(позитивни и негативни),знам дека ке се фатите за исхраната али добро ми е средена....Тренингот ми е 5-6 дена во неделата напоредно тежински и кардио....Едноставно би сакал да се исчистам вака за на лето и ме интересира дали може да го направам тоа со карнитинот....?

би можел другар, еден од поефективните и поприродни диетални суплементи... :) земај го во течна форма за најдобар ефект, без стрес на бубрезите и слично, уствари забрзува метаболизам и АТП претровање на мастите во енергија ... сум имал другари многу задоовлни, секако со добар тренинг и исхрана, сам по себе, не прави ништо, како и се друго :)

sto ke kazite za ovaj topac cytolean v2 ? .... ima nekoj iskustvo ? kako se zema i slicno

Освен што те чеша цело тело како вошки да си закачил, друго не приметив.

не забележа нешто во сила ефект, изджливост, и поголема мускулна маса воедно?

е што е толку страшно тоа, па на никој не му е симетрично мене левиот бицепс ми е многу помал него ли десниот, па тоа е тоа, што се замараш ако направиш ти убава мускулна маса, јако тело кој ти гледа симетрија :)

а ако направиш убава мускулна маса некој ке те гледа???

не забележа нешто во сила ефект, изджливост, и поголема мускулна маса воедно?

Има, но каква е таа сила ако те чеша цело тело за време на тренинг.
И тоа љуто чешање.

А за мускулната маса не, зошто веќе незнам од што е добиена.
Но се се вели дека го намалувал времето на опоравување по напорен тренинг.

искуства со Horse power ?некој?

Одличен стимуланс што би го препорачал на секој, дава сила , елан и одлична пумпа. Одкако ке го испиеш очекувај добри резултати,,, алтернативно решение е Razor ... Мене лично Хорсот ми изненади пријатно и би го препорачал на сите што имаат поинтензивни тренинзи или пак проблеми со низок притисок .

Одличен стимуланс што би го препорачал на секој, дава сила , елан и одлична пумпа. Одкако ке го испиеш очекувај добри резултати,,, алтернативно решение е Razor ... Мене лично Хорсот ми изненади пријатно и би го препорачал на сите што имаат поинтензивни тренинзи или пак проблеми со низок притисок .

денес прв тренинг ми е со хорсот :) ке ви кажам после мислње :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom