Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да ми каже некој после вежбање што да конзумирам од храна.Зошто прилично гладен се чуствувам.Овошје,туна немам идена ај нека помогне некој :):smir:

Протеини, до 25-30 грама.

Гледам доста дискусии околу тоа дали треба Гради/Бицепс, Грб/Трицепс или обратно, па да дадам и едно мое мислење.

Доколку вежбате секој ден, најубаво ви е да вежбате секој ден по една партија, а рацете во еден тренинг. Ако вежбате 3-4 пати неделно, комбинирајте грб со бицепс и гради со трицепс, секако со поголем напор на поголемата партија, а рацете едноставно само довежбувајте ги без некое големо посветување. Многу луѓе мислат дека рацете се најважни, но напротив според мене тоа е најголема грешка, рацете се најмали мускули и најлесно се обликуваат. Најмногу внимание посветувајте на грбот и нозете, затоа што се најголеми мускули и влечат највеќе тестостерон, а самото тоа ги развива и другите мускули.

Секако, за секој е индивидуално, најбитна е добрата исхрана. Не се залетувајте по суплементација барем првите 2-3 месеци, дајте му малку време на телото да се навикне на новиот начин на живот, па потоа може да комбинирате нешто.
:)

Ај да ми каже некој после вежбање што да конзумирам од храна.Зошто прилично гладен се чуствувам.Овошје,туна немам идена ај нека помогне некој :):smir:

пробај Пивски квасец .. и да не забораам, :jaj:

На гугл нема ништо, гугл е search engine, али може да се најде со него.
Иначе, нишо нема на линков.

Шо зборуеш море, од кај си ти чупе?
Иначе на линкот има нешто, ама кој да сфати е сеа работата. :)

Konkretno deckive zborea za eksplozivnost vo borecki vestini pri kontakt (sparing, borba etc). Najprosto da ti objasnam, ako si gledal nekoj K1 mech ili slicno, eksplozivnost e sprotivno od tromavost? Znaci brzina, agilnost...

Шо е експлозивност жити се?

експлозивност ти е забрзување

кога на пример глеас некоја борbа и викаш леле ама "брзо" мава овој, има добра "брзина" тоа ти е експлозивност.

серазбира сите тоа го викаат брзина иако тоа всушност е забрзување што не е исто ! чиста физика :)

F=m*a : силата е производ од забрзувањето и масата .... претходно член се пожали дека накачил маса но изгубил експлозивност , што е нормално но сепак од самата твоја голема тежина ти имаш некоја сила , а да имаш огромна маса и големо забрзување е тоа треба да си Bas Rutten и да вадиш џигери! :)

у секој случај знаењето е МОЌ знаењето е СИЛА!!! аахахахахахахааааааааааааааа ...... позз :smir:

После тренинг можеш да земеш малце јаглени хидрати да ги пополниш резервите што си ги потрошил и обавезно еден оброк со месо или јајца, 3-4 т.е. да внесеш протеин. Овошје не баш дека ќе те држи, но ти го крева инсулинот па тоа ти помага да ти растат мускулите, па поради тоа можеш да мавнеш една банана после тренинг додека си идеш дома, а дома да си направиш една убава обилна и здрава вечера. Да не биде пржено нешто па да му се посереш на вежбањето :) Јас обично јадам туна со марула сецкана и оцет, сол нормално. Понекогаш практикувам и 3-4 јајца сварени па исецкани исто со марула салата.

После тренинг можеш да земеш малце јаглени хидрати да ги пополниш резервите што си ги потрошил и обавезно еден оброк со месо или јајца, 3-4 т.е. да внесеш протеин. Овошје не баш дека ќе те држи, но ти го крева инсулинот па тоа ти помага да ти растат мускулите, па поради тоа можеш да мавнеш една банана после тренинг додека си идеш дома, а дома да си направиш една убава обилна и здрава вечера. Да не биде пржено нешто па да му се посереш на вежбањето :) Јас обично јадам туна со марула сецкана и оцет, сол нормално. Понекогаш практикувам и 3-4 јајца сварени па исецкани исто со марула салата.
Фала ти брат.Да ти кажам и ја деновиве после вежбање јадам туна со марула или со кромид.Али не бев сигурен дали е добро па затоа викам ај да си прашам поискусни xD :)

Фала ти брат.Да ти кажам и ја деновиве после вежбање јадам туна со марула или со кромид.Али не бев сигурен дали е добро па затоа викам ај да си прашам поискусни xD :)
еј ама цеди ја туната од зејтинот остај ја 2-3 минути навалена кога ќе ја отвориш конзервата :) не ти треба зејтинот

Не ти е добра идејава со овошје за инсулин кревање

еј ама цеди ја туната од зејтинот остај ја 2-3 минути навалена кога ќе ја отвориш конзервата :) не ти треба зејтинот
Има и туна во вода, Rio мислам се вика. Негде 70 денари е една.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom