Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
еве сега некои викат пак дека гради е болје со бицепс а некои со трицепс... може некое образложени, јас дека сум уште почетник и идам само 20 дена и мислам дека ми е сеедно и така шо повеќе мислите дека подобро ?????? и ЗОШТО

Затоа што кога вежбаш на бенч удира и на трицепс. Пробај ги двете варијанти и види која најмногу ти одговара.

јас 2 години вежбав гради-трицепс, грб-бицепс но пред некој месец сменив и поубаво ми испаѓа вака кога вежбам гради-бицепс. при вежбање гради го напрегаме и трицепсот, при вежбање грб го напрегаме бицепсот, па поради тоа немаме доволно енергија во него да го испумпаме убаво. затоа е препорачано да се вежба на овој начин

Мислам дека гради-трицепс , грб-бицепс е подобра,бидејки пример денес вежбаш грб и трицепс, а утре гради и бицепс , тоа ти иде како да вежбаш трицепс 2 дена по ред бидејки трицепсот доста се напрега од вежбите за гради,а колку што знам на секој мускул му треба 48 часа за повторно да се вжба......

Точно дека на секој мускул му треба 48 часа да се регенерира, но ако земате суплементи, тие часови се кратат на 24.
Исто така препорачливо е на секои 6-8 недели да го мењате начинот на вежбање, доколку сакате поголеми резултати.

Јас па вежбам гради со грб и бицепс со трицепс.
Вака ми се поставени вежбите:

Прв ден само нозе.
Втор ден гради со грб.
Трет ден пауза
Четврти ден само рамо ( предно, средно и задно )
Петти ден бицепс, трицепс и подлактица

Gradi so Grb apsolutno nikakoooo dve golemi muskulni partii naednas plus grbot za da se izraboti dobro najmalce 7 vezbi trebaat taka da ....

На кој како му одговара така нека си вежба,пробајте и две варијанти ,мене ми е поефикасно кога вежбам цело тело во еден ден,пробав еден ден само гради и бицепс и обратно но не ми е ефективно така..

океј, фала ви многу, сега ќе пробам гради со трицепс, ке пробам така 6-8 недели па после ке сменам па ке ви кажам резултати :)

Јас па вежбам гради со грб и бицепс со трицепс.
Вака ми се поставени вежбите:

Прв ден само нозе.
Втор ден гради со грб.
Трет ден пауза
Четврти ден само рамо ( предно, средно и задно )
Петти ден бицепс, трицепс и подлактица

Голема грешка правиш, грб никако неможе да оди со гради. Но сепак твој е изборот.

На кој како му одговара така нека си вежба,пробајте и две варијанти ,мене ми е поефикасно кога вежбам цело тело во еден ден,пробав еден ден само гради и бицепс и обратно но не ми е ефективно така..

За целосен тренинг, мене ми се потребни 4 саати, а не верувам дека под било каква суплементација некој би издржал 4 саати да дига тежини.
Ако сакаш резултати треба да ги поделиш вежбите. Тоа е од дамна познато и секој професионален бодибилдер го потврдува тоа.

Голема грешка правиш, грб никако неможе да оди со гради. Но сепак твој е изборот.

За целосен тренинг, мене ми се потребни 4 саати, а не верувам дека под било каква суплементација некој би издржал 4 саати да дига тежини.
Ако сакаш резултати треба да ги поделиш вежбите. Тоа е од дамна познато и секој професионален бодибилдер го потврдува тоа.

тука е Маци- ,ти пишувам од никот на брат ми,ок е се тоа но мене не ми се свиѓа тој начин на вежбање како што повеќето тука го праат ,а има и резултати и ако вежбаш цело тело ,а ја не сакам да сум билдер и не дигам тежини освен за бицепс ,не вежбам многу време така да,со тек на време ќе покачувам тежини.

Голема грешка правиш, грб никако неможе да оди со гради. Но сепак твој е изборот..

Знам дека грбот е голема мускулна партија али у принцип правам сам 3 вежби за грб и затоа го ставив во делот со гради. Планирам да променам некој работи па ќе пишам што и како.

Bi sakal da ve prasam...skoro pocnav da vezbam vo teretana i vezbam po edna vezba sekoj den pr ponedelnik biceps, vtornik triceps i bi sakal da prasal dali e ova pravilno i dali e podobro 3 vezbi so 4 serii ili 4 vezbi so 3 serii?...a bi sakal da prasam i kakvi proteini ili dodatoci e pozelno da zemam? fala odnapred

Bi sakal da ve prasam...skoro pocnav da vezbam vo teretana i vezbam po edna vezba sekoj den pr ponedelnik biceps, vtornik triceps i bi sakal da prasal dali e ova pravilno i dali e podobro 3 vezbi so 4 serii ili 4 vezbi so 3 serii?...a bi sakal da prasam i kakvi proteini ili dodatoci e pozelno da zemam? fala odnapred

Оди најмалце 2-3 месеци во теретана, па почни со сумплементација. А тоа што секој ден вежбаш само одредена група мускули сигурно ти треба цела недела за да ги завршиш, и не е баш правилно.

Риба од конзерва и пржена риба смеам ли да јадам?

Przenata gledaj da e przena so maslinovo maslo vo teflonsko tafce i po moznost oslic doewka od konzerva najdobro ti e tuna pogolemi celi parcinja da si jades

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom