Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Уште сум почетник али да си прашам, полека ми се оформуваат мускулите али уште се онака меки коа ке ги допреш..ке се стврднат со тек на време или? иначе не планирам да пијам ништо, онака сакам рекреативно :)

Уште сум почетник али да си прашам, полека ми се оформуваат мускулите али уште се онака меки коа ке ги допреш..ке се стврднат со тек на време или? иначе не планирам да пијам ништо, онака сакам рекреативно :)

Се читаш ли што напиша ? Како може да не се стврднат со вежбање.:tapp:

Некој да ми објасни повеќе за оваа амино киселина
Да го сменам прашањето...дали некој го користел и да ми каже какви ефекти има?И што е ...најдобро за облик на стомачните мускули...
Поз

Кои згибови се подобри, со дланките накај вас или со дланките спротивно од вас?

Ако може малце помош?
Многу сум слаб во килажа според мое мислење,имам 65 кила а висок сум 1,81м,Ако може некој да ми објасни како може да се здебелам некоја посебна исхрана да ми каже.не е финатат дека не јадам,на ден по 1 леб мскам ама изгледа организмот многу брзо ми ја согорува храната.Не сум запознаен со боди билднигот ама полека почнувам....

Да го сменам прашањето...дали некој го користел и да ми каже какви ефекти има?И што е ...најдобро за облик на стомачните мускули...
Поз

Скапа шминка...не сум го пробал леуторот,може е добар,може не,нема да те лажам.Најдобра комбинација на суплементи досега што сум ја користел е : Веј протеин,глутамин,креатин и декстроза.

Стомачните се прават во кујна,ти ако сакаш гори ги стомачните со кои било вежби ако немаш средена исхрана,џабе ти е.За облик сите вежби се добри,ѕирни овде:http://www.bodybuilding.com/fun/6-ways-to-get-ripped-6-pack-abs.htm

Кои згибови се подобри, со дланките накај вас или со дланките спротивно од вас?

Според мене подобри се спроти тебе.И потешки се за праење. на pull ups мислам.. Пошто активираат дел од гради,подлактица и грб.па и бицепс.Најдобра вежба според мене се згибовите.Цел горен дел ми се зајакнува

Според мене подобри се спроти тебе.И потешки се за праење. на pull ups мислам.. Пошто активираат дел од гради,подлактица и грб.па и бицепс.Најдобра вежба според мене се згибовите.Цел горен дел ми се зајакнува

А кој вид според тебе помалку удира на трапезите, бидејќи некако тие повеќе се изразуваат со вежбање на згиб па планирам помалку да ги вежбам.

Поз

Друже имам другар што користеше Леутор и не е задоволен многу од резултатите. Ако сакаш да вметнеш суплемент амино, користи Scivation Xtend, јас го користам тој и би го препорачал на сите, микс од Левцин, Изолевцин, Валин, Глутамин, Витамин Б6 и Citruline Malate. Го пиеш за време на тренинг и одлично ги опоравува мускулите меѓу серии, умор во мускулите практично и не чувствуваш и истеруваш одличен тренинг.

Вака ако може некој да ми помогне...порано бев мн дебел...од јули месец летото се запишав на теретана и редовно одам...го стопив сето сало ги оформив мускулите и дефиниција и се ....само стомачните не можев да ги оформам долните уште имам мн сало таму а средните и најгорните ми се познават...на 25 ноември земав л-карнитин до 25 декември ги испив и престанав да одам на теретана..ама за тоа време ногу ослабев и мн мускули качив но стомачните не можам никако да ги средам дајте нешто совети како да ги направам ?
И можам да ви дадам и програмата да видете како вежбам..

Вака ако може некој да ми помогне...порано бев мн дебел...од јули месец летото се запишав на теретана и редовно одам...го стопив сето сало ги оформив мускулите и дефиниција и се ....само стомачните не можев да ги оформам долните уште имам мн сало таму а средните и најгорните ми се познават...на 25 ноември земав л-карнитин до 25 декември ги испив и престанав да одам на теретана..ама за тоа време ногу ослабев и мн мускули качив но стомачните не можам никако да ги средам дајте нешто совети како да ги направам ?

вероватно има орбитрејк во теретаната каде што идеш, па пробај да возиш по (најпрвин 30 минути) подоцна по 45 мин и до 1 час, со средно умерено темпо;
во случај да нема орбитрејк пробај со џогирање, исто во времетраење од најмалце 45 минути па нагоре.

прочитај 1-2 страни назад во темава сигурно ќе наидеш на истово прашање, и одговори соодветни за него.

Ако може малце помош?
Многу сум слаб во килажа според мое мислење,имам 65 кила а висок сум 1,81м,Ако може некој да ми објасни како може да се здебелам некоја посебна исхрана да ми каже.не е финатат дека не јадам,на ден по 1 леб мскам ама изгледа организмот многу брзо ми ја согорува храната.Не сум запознаен со боди билднигот ама полека почнувам....
Јади бе друже јади ти не јадиш зато не качуваш на килажа
4 белки 1 банана 1/2 литар млеко акни 2 супени лажици мед све то во блендер и фурај
Тегла мед + Тегла Таан + 100 Грама лешници + Прополис можиш и капки а можиш и во зрна само да ти го сомелат на машинче + млеч измешај све то во еден сад и јади со дрвена лажица
Варен Компир неколку конзерви туна мајонез и варен грашок нека ти измешаат стави го фрижидер нека се стегни малце и јади
Марулка неколку конзерви туна и варена пченка сето тоа измешано
Ориз варен зеленчук и по можност варен стек или варено телешко
100 грама овесно брашно или пак измелени овесни снегулки 200 грама стек 200 грама домати 100 грама сирење половина кеса прашак за пециво
и.т.н

вероватно има орбитрејк во теретаната каде што идеш, па пробај да возиш по (најпрвин 30 минути) подоцна по 45 мин и до 1 час, со средно умерено темпо;
во случај да нема орбитрејк пробај со џогирање, исто во времетраење од најмалце 45 минути па нагоре.

прочитај 1-2 страни назад во темава сигурно ќе наидеш на истово прашање, и одговори соодветни за него.

Болје да го советуваше да прави кардио на гладно,т.е рано на сабајле после станување,него да го излажеш со овие бројки од 1-2 саати кардио дневно.

Како второ стомачните се прават во кујна.

--- надополнето ---

Пиши како се храниш,и колку % body fat имаш ако знаеш.

Ти треба 10% за да ти се познаваат асално сите стомачни.

Поздрав

Болје да го советуваше да прави кардио на гладно,т.е рано на сабајле после станување,него да го излажеш со овие бројки од 1-2 саати кардио дневно.

Како второ стомачните се прават во кујна.

чекај кој го лаже да прави кардио по еден, два часа дневно?

а ова твоево кардио на гладно, после станување нека е со помин...

ок е дека стомачни се прават во кујна, ама само со нејадење и со правилна исхрана само ќе ги намалиш масните наслаги...исто и со џогинг или со орбитрејк, или каква и да е аеробна справа....
но за добар изглед на стомачните мора и вежбање стомачни до смрт, најмалце 6 месеци според мене сите видови и по многу повторувања на ден

чекај кој го лаже да прави кардио по еден, два часа дневно?

а ова твоево кардио на гладно, после станување нека е со помин...

ок е дека стомачни се прават во кујна, ама само со нејадење и со правилна исхрана само ќе ги намалиш масните наслаги...исто и со џогинг или со орбитрејк, или каква и да е аеробна справа....
но за добар изглед на сточните мора и вежбање стомачни до смрт, најмалце 6 месеци според мене

За ова кардиото на гладно не сум го измислил јас,туку е научно докажано и многу билдери го применуваат.

Кој збори за нејадење,се намалува само внесот на јагленохидрати,а се зголемува внесот на протеини.Нормално дека ништо не бивa без џогинг,точак итд.

Eве нешто за сите членови да прочитаат како да ги намалат мастите : http://www.steroidi.com.mk/showthread.php?tid=448

Никој нема ништо да научи ако само ги чита глупостиве во оваа тема на кајгана,проширете ги малце своите видици,читајте,вежбајте и најважно бидете доследни и слушајте го своето тело.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom