Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Се пумпаат подобро со големи килажи и затоа до сега работев така, но поискусни лица ми викаат да намалам килажа бидејќи бицепсот и трицепсот се мали мускулни групи и така ги горам и не му дозволувам да растат.
Според мое мислење за мускулот да расте мора да се употребуваат големи килажи со тоа што ќе дојде до кинење на мускулните влакна и по одморот создавање на нови и посилни.
Незнам дали да продолжам да форсирам големи килажи или да правам со помали бројки?
Ако немаш проблеми, нема зашто дане продолижш на начинот кој до сега ти носи успех. Само имај во предвид дека повторувањата мора да се изведуваат со целосен радиус на движење и припазизе од повреди. Тоа е единствениот и најголем проблем, кога се користат големи оптеретувања. Инаку не постојат мали мускулни влакна. Мали мускулно партии да, и затоа бицепс вежбаш со 40-тина кг, не со 140 како нозе.

Кога правам вежби за бицепс со еднорачен тег. Дали да го дигам тегот до агол од 45 степени или целосно нагоре додека да го допре рамето?

г.Ѓороски едно прашање според вас кое е најдобро време за оброк пред и после тренинг ???

г.Ѓороски едно прашање според вас кое е најдобро време за оброк пред и после тренинг ???
30 минути пред тренинг земај храна богата со јаглени хидрати (варен компир, варе ориз, интегрален леб, житарици...)
30 минути после тренинг следува PMW(post workoult meal) со кој требе да ги наполниш истрошените гликогенски резерви. Конзумирај храна богата со протеини ( варен пилешки стек, риба, јајца, млеко...) но исто така земај и јагленихидрати.

Тајмингот што ти го пишев не значи дека треба стриктно на него да се придржуваш, но што пократко е времето пред тренинг и после тренинг толку подобро.

30 минути пред тренинг земај храна богата со јаглени хидрати (варен компир, варе ориз, интегрален леб, житарици...)
30 минути после тренинг следува PMW(post workoult meal) со кој требе да ги наполниш истрошените гликогенски резерви. Конзумирај храна богата со протеини ( варен пилешки стек, риба, јајца, млеко...) но исто така земај и јагленихидрати.

Тајмингот што ти го пишев не значи дека треба стриктно на него да се придржуваш, но што пократко е времето пред тренинг и после тренинг толку подобро.

ми го кажуваш ова како да сум почетник ... и прашањето беше до г.Ѓороски ме интересира тој што мисли знам повеќе начини за исхраната пред и после тренинг,сепак фала :-)

значи вака веке подолго време одам на теретана воглавно вежбан орбитрек лента и точак значи кардио тренинг и правам стомачно и досега симнав околу 10кг но ми се познава само на стомахот во обем доста намалив , но на градите уште имам доста сало па затоа прашувам што да почнам да вежбам и таму да го стопам салото ??? и да што да вежбам да го стопам салото што е од страната на телото незнам како да кажам значи од под раката до колкот помеѓу стомахот и грбот ???

како е подобро да се вежба,на пример правиш серија бенч па серија разбој па серија склекови или прво сите серии бенч па сите разбој и склекови,ова го дадов за пример поентата ми беше дали е подобро серија по серија различни или сите исти серии по ред ?

како е подобро да се вежба,на пример правиш серија бенч па серија разбој па серија склекови или прво сите серии бенч па сите разбој и склекови,ова го дадов за пример поентата ми беше дали е подобро серија по серија различни или сите исти серии по ред ?

#1 прав бенч
#2 прав бенч со бучици
3 кос бенч
4 кос бенч со бучици
5 разбој 4 серии максимум
6 пуловер

Здраво момци..ме интересира за колку месеци можам да дојдам у нормала со стомакот,пошто бајаги сум здебелен..и имам голем стомак..значи од детство нит сум бил дебел нит стомак нит ништо..а сега последниве 2 години пустив бајаги и ако може некој да ми каже за колку време можам да дојдам у нормала..Фала однапред..

многу добар докоментарен филм за бодибилдинг , за тоа како од дебел ( 28% масно ткиво) стигна за 6 месеци да се натпреварува во лесна категорија во бодибилдинг (со 4 % масно ткиво) и да победи!

според мене многу инспиративен филм кој треба сите да го гледаат особено тие што мислат дека за да станеш билдер треба само да лапаш хемија, тука се гледа и колку е тежок патот до ББ натпревар (и колку пожртвувања има) !!!

иначе неговиот тренер и ментор е најпознатиот ББ што не зимал никогаш стероиди JEFF WILLETТ , и исто така типот што го синими документарецов нема никаква хемија зимано само протеини,креатин,глутамин...

еве ви линк за ДЛ глеј те го и после коменитрајте!
http://thepiratebay.org/torrent/5378546

мал траилер:

ПОЗЗ

--- надополнето ---

ЕДИТ

купив кило декстроза, и планирам да го пијам по следниов распроед :
пред тренинг: 1 дозерка протеин + 2 дозерки декстроза + 5 грама креатин
по тренинг: 1 дозерка протеин + 2 дозерки декстроза + 5 грама креатин + 5 грама глутамин

дали е добар распоредов? по форуми читав дека обавезно треба да се земе прост шекер после тренинг заради ослобудувањето на инсулин , но некој што повеке се разбира нека пише. ме интересира дали е добро да се зима и прост шекер пред тренинг бидејки логички кога идеш во теретана сакаш мускулите да ти бидат полни со јгх , протеини , креатин???

и уште нешто: дали е штетно да се внесува волкаво големо количество на прост шекер секој ден ? 100гр +

многу добар докоментарен филм за бодибилдинг , за тоа како од дебел ( 28% масно ткиво) стигна за 6 месеци да се натпреварува во лесна категорија во бодибилдинг (со 4 % масно ткиво) и да победи!

според мене многу инспиративен филм кој треба сите да го гледаат особено тие што мислат дека за да станеш билдер треба само да лапаш хемија, тука се гледа и колку е тежок патот до ББ натпревар (и колку пожртвувања има) !!!

иначе неговиот тренер и ментор е најпознатиот ББ што не зимал никогаш стероиди JEFF WILLETТ , и исто така типот што го синими документарецов нема никаква хемија зимано само протеини,креатин,глутамин...

мал траилер:

ПОЗЗ

--- надополнето ---

ЕДИТ

по тренинг: 1 дозерка протеин + 2 дозерки декстроза + 5 грама креатин + 5 грама глутамин

дали е добар распоредов? по форуми читав дека обавезно треба да се земе прост шекер после тренинг заради ослобудувањето на инсулин , но некој што повеке се разбира нека пише. ме интересира дали е добро да се зима и прост шекер пред тренинг бидејки логички кога идеш во теретана сакаш мускулите да ти бидат полни со јгх , протеини , креатин???

и уште нешто: дали е штетно да се внесува волкаво големо количество на прост шекер секој ден ? 100гр +

Фала за филмчево.

мал траилер:

ПОЗЗ

--- надополнето ---

ЕДИТ

фала и од мене :smir:

Здраво момци..ме интересира за колку месеци можам да дојдам у нормала со стомакот,пошто бајаги сум здебелен..и имам голем стомак..значи од детство нит сум бил дебел нит стомак нит ништо..а сега последниве 2 години пустив бајаги и ако може некој да ми каже за колку време можам да дојдам у нормала..Фала однапред..
Не сум некој професионалец ама ај...:)

Почни да вежбаш и да трчаш...добро би било стомачни и склекови да правиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom