Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Кое од овие две би можел да го купам за почеток. Пред се ми е важно да качам на килажа бидејќи имам доста брз метаболизам (тренирав велосипедизам) и никако неможам само со исхрана.

http://www.napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-908-g.aspx

http://www.napumpajse.com/shop/gejneri/quickmass-15kg.aspx
Гејнер ако сакаш брзо да качиш маса, но многу мал процент ќе ти биде мускул од тоа. Преку маица ќе изгледаш голем :)

Блажеј, ај напиши како вежбаш до сега и што сакаш да постигнеш. Така најлесно се помага и корегираат нечии грешки, од причина што се е индивидуално.

за повторувањата ок....а што викаш за вежбите????повеќе или помалку????

4 серии ти се доволно и за маса и за дефиниција, само што за маса во ќе направиш околи 30 повторувања во серија((-+)4*8), а за дефиниција во тие 4 серии ќе напраиш минумум 80 повторувања(4*20), па дури и до 150 повторувања!

4 серии ти се доволно и за маса и за дефиниција, само што за маса во ќе направиш околи 30 повторувања во серија((-+)4*8), а за дефиниција во тие 4 серии ќе напраиш минумум 80 повторувања(4*20), па дури и до 150 повторувања!
Кој те излажал за ваква теорија???

Сакам да прашам домашни вежби за долни и горни стомачни .. со стол? на кревет? на земја ?колку високи да ми се нозете? и сл .. а и исто и за во тертетана ? ..имам добри стомачни само немам доволно дефиниција.. па некој совет и за тоа благодарам однапред

значи најлесно ви е да прашате .... неможете сами да се потрудите да побарате по форумоф,јутуб итд.....луѓе без воља во спортов не успевате

:vozbud:

прашав и на други форуми но ќе прашам и тука...
дали од вежбањето се прекратува растот??? и дај кажете некој вежби за почетници :)

Ја баш не се согласувам со ова мислење... Разликата кога си на маса и на дефиниција е само во исхраната... Кога си на маса, нормално можеш да си дозволиш поголем број на калории, односно поголем број на јагленхидрати и на протеини па и на масти.... Со тоа што внесуваш повеќе калории имаш и повеќе сила... ЈГХ, наречените гориво за мускулот односно за вежбање пак кога си на дефиниција се во помали количини, со што кај голем број на луѓе доаѓа и помала енергија и сила, па одтука и опаѓање на тежините кои вежбаме.. Нормално дека оние кои имаа добра суплементација или пак не ни креваат некои огромни тежини не го ни забележуваат падот, туку продолжуваат со истите тежини, немаат пад во силата кога се на дефиниција

еј момци земав AMINO 2300 од API. вежбам кикбокс 4 пати неделно и 2 пати идам на теретана. кажете ми да земам ли Л-карнитин додатно да го пијам со ова ќе имам ли ефекти во смалувањето на мастите на стомакот ??

Дајте кажете како да го напумпам бицепсов, другите делови ми се ОК, само бицепсот некако ми е "внатре". Го вежбам еднаш неделно со потешка тежина... Дајте совети ? ако може и објаснување за Суперсериите :O ?

Почнав со трчање веќе редовно 2 недели...е сега сакам да ги смалам мастите на стомакот, како и на секој друг дел од телото...а BTW водам и правилен редослед на исхрана...е сега сакам да земам и некоо додатно средство...Л-карнитин би било добро решение за топење на мастите или пак нешто друго?:pipi:

Duri i do 150 povtoruvanja?

Minimum 80 povtoruvanja?

Гив ми еи бреик

--- надополнето ---

Дајте кажете како да го напумпам бицепсов, другите делови ми се ОК, само бицепсот некако ми е "внатре". Го вежбам еднаш неделно со потешка тежина... Дајте совети ? ако може и објаснување за Суперсериите :O ?

Ednas nedelno?

Podobro voopsto ne go vezbaj.

Ѓороски едно прашање далие подобро да земам посебно креатин монох... 100% и посебно протеин .... или од гејнерот хардмасс ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom