Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Во бодибилдинг и фитнес клубовите, така наречените лични тренери немаат познавање од олимписко дигање на тегови и ќе е најголема грешка да се обратиш кај нив за совет да те воведат во тој спорт. Минатата година се формира национална федерација за овој спорт, па мој совет ти е да се обратиш директно кај нив за совет.

Прашав пред некое време ама пак ќе прашам. Прашањето за пауерлифтинг ме потсети, дали кај нас има некаде каде што ќе можам да тренирам за стронгмен? А дали натпревари воопшто се оддржуваат? Ако нема, бар да знам да си ја тргнам титулата :D

Колку што мене ми е познато, нема, ниту тренинг ниту натпревари.

Може ли некој да ми даде некоја страница за бодибилдинг (македонска) сакам да најдам ракавици за во теретана да земам преку интернет :)

e="PeceChelsea, post: 6943343, member: 67967"]Може ли некој да ми даде некоја страница за бодибилдинг (македонска) сакам да најдам ракавици за во теретана да земам преку интернет :)[/quote]
Www.pbc.mk

А кај да најдам фитили ми требаат ??

И дали да почнам да ставам појас,некој по искусен да ми каже ?

Моментално сум на:
95 кг бенч-3 пати
100 кг мртво-4 пати
90кг чучањ-8 пати

Мртво можам повеќе,ама прсти ми откажуваат не можам шипката ја додржам,ради тоа ми требаат фитили.

Последно уредено:
Баш ме интересира дали има некој на форумов што би сакал да биде стронгмен или пак веќе вежба во домашни услови како мене, бар да знам дека не сум единствен, па ако е можно и да се почне некоја дискусија :D

Имам болка во десното рамо уште од летото, во јуни престанав со вежбање се до октомври. Уште при првото вежбање во октомври пак ја осетив болката и терав еден месец со надеж дека ќе помине ама ништо. Претходната недела направив пауза, но уште ја имам болката. Прашањето ми е дали да одмарам уште или пак да почнам со вежбање?

Баш ме интересира дали има некој на форумов што би сакал да биде стронгмен или пак веќе вежба во домашни услови како мене, бар да знам дека не сум единствен, па ако е можно и да се почне некоја дискусија :D
Pa drugar ako do tolku si zainteresiran, probaj sklopi nekoj podatok, istrazhi malce poveke vo Strongman poleto i otvori nova tema vo podforumov, siguren sum deka kje se najdat lugje za diskusija. Nekoj podatok povishe, malce izrabotena osnova, i garant mozhe da se zapochne diskusija.

Имам болка во десното рамо уште од летото, во јуни престанав со вежбање се до октомври. Уште при првото вежбање во октомври пак ја осетив болката и терав еден месец со надеж дека ќе помине ама ништо. Претходната недела направив пауза, но уште ја имам болката. Прашањето ми е дали да одмарам уште или пак да почнам со вежбање?

Иди на снимка,и јас имав болки поради пре тренираност на рамењата и не правилно вежбање бенч и поради сообраќајка,ми рекоа дека имам истегнати лигаменти,и одмарав 1 месец.

Мене понекогаш ми се појавува болка во левото рамо.
Не престанувам да вежбам, ама недела две не вежбам рамо а на другите намалувам тежина.
Исто и не вежбам squats.

Не престанувам да вежбам, ама недела две не вежбам рамо а на другите намалувам тежина.
Исто и не вежбам squats.
squats-от сигурно е главниот причинител за болка во рамо :свиркам:

Исто и не вежбам squats.

и јас не праам squats, слушам стерилен мoже да се стане

Не дека не вежбам воопшто, туку само кога имам болка во рамото избегавам да потпирам голема тежина на него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom